2 middelgrote courgettes, in dunne plakken gesneden, ca. 500 g;
500
g
aardappelen, geschild,
in dunne plakken gesneden;
125
g
geraspte belegen Goudse kaas.
Bereidingswijze:
Breng
slagroom en crème fraîche aan de kook. Voeg laurierblad, tijm en knoflook
toe. Houd alles
5 (of meer) minuten
tegen de kook aan. Klop
de eieren in een kom los. Schenk de room door een zeefje erbij. Klop alles
even flink op. Voeg
wat zout en peper toe. Beboter een ovenvaste schaal. Leg er eerst,
dakpansgewijs, een laag aardappelplakken in.
Schep er 4 eetlepels van het roommengsel over en bestrooi de aardappellaag
met 2 eetlepels geraspte kaas. Leg er vervolgens, eveneens dakpansgewijs, een
laag courgetteplakken op. Schep er 4 eetlepels van het roommengsel over en bestrooi alles met 2 eetlepels
geraspte kaas. Ga er mee door en eindig met een laag aardappelplakken. Schenk
de rest van het roommengsel erover en bestrooi alles met de rest van de kaas.
Leg er hier en daar een flintertje boter
op. Plaats de schaal in het midden van de tot 160°C voorverwarmde oven.
Reken
op een oventijd van circa 70 minuten. Dien het gerecht in de ovenschaal op.
TIP: geef
een gemengde friséesalade erbij.
Reacties op bericht (1)
17-02-2009
vraagje
Hey!
Zelf ben ik geen keukenprinses maar ik vroeg me af he je je achtergrond zo had kunnen veranderen.