Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
  • broodjes-om-mee-te-nemen
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    chihuahualiefhebber
    www.bloggen.be/chihuah
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    hooikoortsinfo
    www.bloggen.be/hooikoo
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    dokteradvies
    www.bloggen.be/doktera
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    zelftesten
    www.bloggen.be/zelftes
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    26-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met asperges, eieren en kaas (maaltijdsalade)


    Ingrediënten:

    • 750 g asperges, schoongemaakt;
    • zout;
    • 4 eieren, hardgekookt, grofgehakt;
    • 200 g Leerdammerkaas; in smalle reepjes;
    • 3 eetl. mayonaise;
    • 2 eetl. (Bulgaarse) yoghurt;
    • versgemalen witte peper;
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 200 g gemengde sla;
    • 2 eetl, fijngesneden bieslook;
    • evt. 2-3 Hollandse pruimtomaten, ontveld.

    Bereidingswijze:
    Zet de asperges met ruim kokend water op. Voeg wat zout toe. Laat de asperges, met het deksel op de pan, 10 minuten koken. Schakel daarna de warmtebron uit en laat de pan met de asperges 10 minuten, met het deksel erop, staan. Laat de asperges daarna uitlekken en koud worden. Snijd de asperges in stukjes van 21/2 cm. Schep in een grote kom asperges, eieren en kaas door elkaar. Roer in een kommetje mayonaise en yoghurt tot een gladde saus. Voeg naar smaak zout en peper toe, en roer de peterselie erdoor. Schep de saus door de ingrediënten in de kom. Verdeel de sla als bedjes over de borden. Schep de sla in het midden erop. Bestrooi de salade met bieslook. Schik er eventueel in parten gesneden tomaten bij.

    TIP: geef sneetjes licht geroosterd bruinbrood erbij.


    » Reageer (0)
    23-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemengde koude vleeswaren


    Ingrediënten:

    • 150 g gekookte ham, in plakken;
    • 150 g gebraden rosbief, in plakken;
    • 100 g gebraden fricandeau, in plakken;
    • 50 g salami of chorizo, in dunne plakjes;
    • 1 flinke toef krulpeterselie.
      Voor de saus:
    • 1 1/2 dl mayonaise;
    • 1 dl slagroom, net niet helemaal stijf geslagen;
    • 1 theel. Zaanse mosterd;
    • zout;
    • versgemalen witte peper;
    • 1 ei hardgekookt, ragfijn gehakt;
    • 2 1/2 eetl. fijngehakte augurk, zoetzuur;
    • 1 1/2 eetl. gesnipperde (bos)uitjes;
    • 1 eetl. fijngehakte peterselie.

    Bereidingswijze:
    Schik de vleeswaren soort bij soort dubbel- gevouwen en dakpansgewijs op een grote schaal. Schik een toefje peterselie als garnering erbij. Maak een saus door alle daarvoor aangegeven ingrediënten met elkaar te vermengen. Verdeel de saus over vier kommetjes en plaats ze bij de borden.

    TIP: geef een eenvoudige groene salade en/of een salade van aardappelen erbij.


    » Reageer (0)
    20-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde broodbol


    Ingrediënten:

    • 1 grote bruine broodbol, ca. 800 g;
    • 90 g (zachte) boter;
    • 2 eetl. Zaanse mosterd;
    • 1 eetl. fijngehakte kervel, eventueel uit potje;
    • 150 g belegen Goudse kaas, dunne plakken;
    • 150 g gekookte ham; dunne plakken.

    Bereidingswijze:
    Snijd het brood overlangs in 5 plakken. Meng in een kommetje boter, mosterd en kervel. Bestrijk alle snijhelften van het brood ermee. Beleg de broodplakken daarna afwisselend met kaas en met ham. Leg de broodplakken zo veel mogelijk in het oorspronkelijke model terug. Snijd de broodbol, net als een taart, in 4 of 8 punten.


    » Reageer (0)
    18-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehakt-plaattaart

    Ingredienten

    • 3 sneetjes oud witbrood
    • 2 teentjes knoflook
    • ca. 20 groene olijven met piment
    • 1 ei
    • 4 eetlepels rode pesto
    • olie voor invetten
    • 600g rundergehakt
    • zout
    • versgemalen peper
    • 150g cherrytomaatjes
    • extra nodig: bakvorm van 20 x 20cm of een quichevorm
    • aluminiumfolie

    • Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht 170°C).
    • Ontkorst en verkruimel het brood.
    • Pel en pers de knoflook.
    • Hak de olijven grof.
    • Kneed het brood met het ei, knoflook, pesto en de olijven door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper.
    • Was de tomaatjes en halveer ze.
    • Vet de vorm in met een beetje olie.
    • Vul de bakvorm met het gehaktmengsel en strijk het glad.
    • Verdeel de tomaatjes met de bolle kanten naar boven over het gehakt.
    • Dek de taart af met aluminiumfolie.
    • Bak de plaattaart midden in de oven in ca. 25 minuten gaar. Laat de taart de laatste 10 minuten zonder aluminiumfolie verder gaar worden.

    Gerechtsoort
    hoofdgerecht vlees

    Seizoen
    Herfst

    Voor aantal personen
    4

    Bereidingstijd
    15 minuten

    Tip:
    lekker met een salade


    » Reageer (0)
    17-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met kaas en groenten


    Ingrediënten:

    • 350-400 g schelpjesmacaroni;
    • zout;
    • 35 g boter of 2 eetl. (olijf)olie;
    • 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt;
    • 400 g verse Italiaanse groentemix (prei, courgette, paprika, ui en wortel);
    • versgemalen witte peper;
    • 5 eetl. slagroom;
    • 3 eetl. rode pesto, uit potje;
    • 250 g (jong)belegen Goudse kaas, grof geraspt.

    Bereidingswijze:
    Voor het gerecht is een mix van groenten aangegeven. Dit is kant-en-klaar bij de groenteman en in supermarkten verkrijgbaar.
    Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de pasta uitlekken en spoel er een royale hoeveelheid koud water over. Laat de pasta daarna opnieuw uitlekken. Laat boter of olie in de wok heet worden. Roer de knoflook erdoor en voeg na 1 minuut de groentemix toe. Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, 5 minuten bakken. Strooi er wat zout en peper over. Roer slagroom en pesto in een kommetje los. Schenk het mengsel over de groenten en schep alles om. Spreid er daarna de pasta over uit. Laat alles, onder voortdurend omscheppen, door en door warm worden. Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden. Strooi onmiddellijk daarna de kaas erover.


    » Reageer (0)
    14-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met sperzieboontjes en kaas (maaltijdsalade)


    Ingrediënten:

    • 350-400 g jonge sperzieboontjes, schoongemaakt;
    • zout;
    • 6 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes gesneden;
    • 2 bosuitjes, in smalle ringetjes;
    • 4-5 eetl. mayonaise;
    • 250 g Leerdammerkaas, zeer grofgeraspt;
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 1 kleine krop (gewone) sla, schoongemaakt, bladeren in stukjes gescheurd;
    • 4 hardgekookte eieren.

    Bereidingswijze:
    Zet de boontjes op in ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Kook de boontjes niet veel langer dan 8 minuten. Laat ze op een vergiet uitlekken en spoel er daarna zoveel koud water over tot ze volkomen zijn afgekoeld. Laat de boontjes opnieuw uitlekken. Schep in een kom sperzieboontjes, tomatenreepjes, bosuitjes en de helft van de geraspte kaas luchtig door elkaar. Schep de mayonaise erdoor. Verdeel de slablaadjes over vier borden. Schep de salade er in het midden op. Bestrooi de salades met de rest van de geraspte kaas en daarna met peterselie. Schik partjes hardgekookt ei er rondom.

    TIP: geef sneetjes licht geroosterd bruinbrood erbij.


    » Reageer (0)
    11-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reepjesvlees met paksoi


    Ingrediënten:

    • ca. 300 g varkens- reepjesvlees;
    • zout
    • versgemalen zwarte peper;
    • 1 struik paksoi;
    • 3 eetl. (zonnebloem)olie;
    • helft van tablet voor groentebouillon;
    • 2 eetl. lichte Chinese sojasaus;
    • 1 eetl. allesbinder

    Bereidingswijze:
    Maak het vlees droog met keukenpapier. Strooi er zout en peper over. Verwijder de voet van de paksoistruik en neem ook de allerdikste nerven weg. Snijd de paksoi in schuine vinger- brede repen. Verhit de olie in een wok en laat het vlees er gedurende 3 minuten, onder voortdurend omscheppen, in bakken. Doe de paksoi erbij en laat alles nogmaals 3 minuten, onder voortdurend omscheppen, bakken. Voeg 3 deciliter water en het bouillontablet toe. Laat alles 8-9 minuten zachtjes koken. Roer de sojasaus erdoor. Schuif alle ingrediënten naar één kant van de wok Strooi allesbinder over het kokende vocht. Roer het er snel door. Schep de ingrediënten daarna door de saus. Dien het gerecht met de saus op in voorverwarmde diepe borden.

    TIP: geef (basmati)rijst apart erbij.


    » Reageer (0)
    08-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van de chef (maaltijdsalade)


    Ingrediënten:

    Voor 6-8 personen:

    • 400 g kipfilets;
    • 1 mespunt scherpe kerriepoeder (Madras);
    • 1 mespunt milde paprikapoeder (Edelsüsz);
    • 1 1/2 eetl. bloem;
    • versgemalen witte peper;
    • zout;
    • 3 eetl. (zonnebloem)olie,
    • 1 dl mayonaise;
    • 1 dl crème fraîche;
    • 1/2 dl tomatenketchup;
    • 00 g gemengde sla; 
    •  tomaten, ontveld, vruchtvlees in smalle reepjes;
    • 300 g gekookte ham, in smalle reepjes;
    • 300 g belegen Edammer kaas, in smalle reepjes;
    • 3 eieren, hardgekookt, in plakjes;
    • 2 eetl. fijngesneden bieslook.

    Bereidingswijze:
    Maak het kippenvlees droog. Snijd de filets in smalle repen. Schud in een plastic zak kerrie- poeder, paprikapoeder, bloem en wat peper en zout door elkaar. Leg het kippenvlees erbij en blijf schudden tot het vlees aan alle kanten bedekt is met een dun laagje bloem. Verhit de olie in een wok en bak het vlees er onder voortdurend omscheppen goudbruin en gaar in. Laat het kippenvlees op keukenpapier uitlekken en koud worden. Maak de saus door mayonaise met crème fraîche en tomatenketchup te vermengen. Voeg zout, peper en eventueel paprikapoeder naar smaak toe. Verdeel de sla over de borden. Leg kippenvlees, tomaten, ham en kaas er soort bij soort op. Schep in het midden op elke salade een deel van de saus. Schik plakjes hardgekookt ei erop. Bestrooi de salade met bieslook.

    TIP: geef er sneden licht geroosterd witbrood bij en zet een schaaltje met boter(balletjes) op tafel.


    » Reageer (0)
    05-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini-kaasburgers


    Ingrediënten:

    Voor 12 stuks:

    • 2 dl tomatenketchup;
    • 4 eetl. (zonnebloem)olie;
    • 1 rode of groene paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees ragfijn gehakt;
    • 4 bosuitjes, ragfijn gehakt;
    • 12 kleine witte of bruine bolletjes;
    • 12 tartaartjes, elk ca. 80 g;
    • 12 kleine plakken (jong)belegen Goudse kaas.

    Bereidingswijze:
    Meng in een kom tomatenketchup met 1 eetlepel olie, gehakte paprika en bosuitjes. Snijd de broodjes overlangs doormidden. Rooster de snijhelften licht. Bestrijk de snijhelften met het ketchupmengsel. Bestrijk de tartaartjes met olie en bestrijk ook de grillpan of -plaat met wat olie. Rooster de hamburgers in 3-4 minuten aan weerszijden bruin. Leg de plakken kaas op de hamburgers en plaats grillpan of -plaat zo lang onder een reeds zeer hete ovengrill tot de kaas begint te smelten. Schik de kaasburgers op de onderste helften van de broodjes. Leg de andere helften erop.


    » Reageer (0)


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Chocolade hart met tekst
  • Een goede middag toegewenst
  • cialis 5 mg preiswert kaufen
  • buy generic 10mg cialis online
  • generic viagra no rx

    Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
    Een interessant adres?

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Gratis eten en drinken
  • Conimex - dichtbij het vuur
  • Culinair Kookboek
  • Culinaire uitstapjes
  • De kook-o-theek
  • culinaire.pagina.nl
  • De Kooktips
  • De lekkerste restaurants
  • De mannelijke keuken
  • De Multiculturele Keuken

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
  • Life & Cooking
  • PastaSite.nl
  • Proef de Provence
  • Recepten uit de Natuur
  • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
  • Receptjes.be
  • rijstgerechten
  • rijstrecepten
  • Tapas recepten

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    werken
    www.bloggen.be/werken
    Archief per maand
  • 06-2016
  • 06-2014
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2005

    Laatste commentaren
  • HOI (karimacuisine)
        op gemarineerde champignons
  • vraagje (Maaike)
        op Courgettes uit de oven
  • aardappel (Mary)
        op aardappels
  • ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Campina kookidee
  • Honig
  • Knorr
  • Verstegen Specerijen
  • Voedingscentrum
  • Blue Band recepten
  • De Finse keuken
  • Het internetkookboek
  • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
  • Streekrecepten

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Ui
  • Dieetwijzer
  • TEST: welk type eter ben jij?
  • De Hongaarse keuken
  • Koken en eten in literatuur en in film
  • Over koken en alles wat lekker is
  • Meesterkok Ad Janssen
  • Buitenlandse maten en inhoud
  • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
  • Japans koken

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tuinaanleg_van_osselaer
    www.bloggen.be/tuinaan
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Taartenwinkel online
  • Genieten van vers
  • Culinaire uitstapjes
  • Internetrecepten
  • Keukenverhaaltjes en weetjes
  • Anders eten
  • culiblog dames Reiziger
  • over (eigen)aardigheden in de horeca
  • Kookjuffertje
  • Appeltaartrecepten

    ~Photobucket
  • Multirecepten
  • 100 ideeën
  • Slowfood
  • Boerengoudseoplegkaas
  • Bijzondere kookboeken
  • Elegant theedrinken
  • Franse thee
  • Culiparadijs
  • Vinoglobe
  • De Librije

    LEKKERE BOEKEN:

    • Herrie in de keuken
      Herman den Blijker
      ISBN 9059561643
    • Een jaar in mijn keuken
      Skye Gyngell
      ISBN 9059561856
    • Passie voor kaas
      Betty Koster
      ISBN 109058562093
    • Groente, opnieuw ontdekt
      Peter Gordon
      ISBN 9789066115156
    • Nora's kokkies (kids)
      Nora Sands
      ISBN 9879043909785
    • Vlees en wijn
      Willem Asaert
      ISBN 9789020967333
    • World Food Café 2
      Chris&Carolyn Caldicott
      ISBN 9879058975652
    • Fantastische taarten
      Annie Bell
      ISBN 9059561910
    • Snack&Lunchgerechten
      Isabel Branco-Lepage
      ISBN 9789058977144
    • Gewoon lekker
      Michele Cranston
      ISBN 9789085743583

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    werken
    www.bloggen.be/werken
    ~Photobucket
  • Stelton...prachtige kado's
  • De Poelier
  • Bos- exclusieve fornuizen
  • Aubergines
  • Truffels a la Italia
  • Wijnaccessoires
  • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
  • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
  • Wijnen uit de Alsace
  • Passie for food

  • Online winkel voor liefhebbers van koken
  • Broeder Everard met Kloosterrecepten


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs