Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
  • broodjes-om-mee-te-nemen
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    joskeshobbynest
    www.bloggen.be/joskesh
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    ponyenpaard
    www.bloggen.be/ponyenp
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    pieterjan24
    www.bloggen.be/pieterj
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    happytogether
    www.bloggen.be/happyto
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    29-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rundvlees met courgettes

     

    Ingrediënten:

    • 600 g magere runderlappen, in blokjes, ca. 1 1/2 cm;
    • 1 tablet voor runderbouillon;
    • 5 eetl. olijfolie;
    • 1 eetl. allesbinder;
    • 4 eetl. groene pesto, uit potje;
    • 2 courgettes, in plakjes;
    • zout;
    • versgemalen peper;
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie.


     

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Breng 6 deciliter water aan de kook. Voeg het vlees en het bouillontablet toe. Schuim het oppervlak enkele malen zorgvuldig af. Leg het deksel op de pan en laat het vlees in 1 uur zachtjes koken. Voeg hierna 2 eetlepels olie aan het kookvocht van het vlees toe. Laat alles dan nog zo lang, zonder het deksel op de pan, koken tot het vlees volkomen gaar is en ruim de helft van het kookvocht is verdampt. Strooi allesbinder erover en roer de pesto erdoor. Verhit 3 eetlepels olijfolie. Laat de courgetteplakken er 4-5 minuten in bakken. Strooi er tijdens het bakken wat zout en peper over. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Verdeel de courgetteplakken als bedjes op voorverwarmde borden. Schep het vlees en de saus er in het midden op. Bestrooi de gerechten met peterselie.
    TIP: geef tomatensalade en warm en knapperig stokbrood erbij.


    » Reageer (0)
    20-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tournedos printanière

     

    Ingrediënten:

    • 4 tournedos, biefstukken van de haas, elk ca. 125 g;
    • zout;
    • versgemalen witte peper;
    • 60 g boter;
    • 2 dl vleesfond, uit potje;
    • 1 dl rode port (ruby);
    • 2 theel. allesbinder
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie.


     

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    De tournedos, biefstukken van de runderhaas, worden in boter gebakken en de jus wordt afgemaakt met een scheutje rode port. Het gerecht dankt de naam aan de voorjaarsgroenten waarmee de biefstukken omringd moeten worden.
    Maak het vlees droog met keukenpapier en wrijf het in met wat zout en peper. Verhit de boter en wacht tot het schuim grotendeels is weggetrokken. Bak de tournedos er in circa 5 minuten aan weerszijden bruin in. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Voeg aan de resterende. bakboter, vleesfond en rode port toe. Breng alles aan de kook. Roer de aanzetsels van de bodem van de pan los. Strooi allesbinder erover en roer de jus goed door. Voeg eventueel wat zout en/of peper toe. Roer daarna peterselie erdoor.
    TIPS: leg de tournedos in het midden op voorverwarmde borden. Schik er drie of vier verschillende voorjaarsgroenten rondom. Geef de jus apart erbij. Geef er gebakken aardappeltjes bij.


    » Reageer (0)
    17-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fricandeau met kervelsaus

     

    Ingrediënten:

    • 8 plakken gebraden kalfs- of varkensfricandeau, elk ca. 40 g;
    • 3 di vleesfond, uit potje;
    • 1 1/2 eetl. droge witte vermout (Noilly Prat);
    • zout
    • versgemalen peper,
    • 1 eetl. allesbinder
    • 2 eetl. ragfijn gehakte verse kervel of kervel uit een potje;
    • 4 eetl. crème fraîche.


     

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Kervel heeft een fijne smaak. Je moet het echter nooit te veel en ook niet te vaak in gerechten verwerken want dan kan de smaakje wel eens tegen gaan staan.
    Breng de fond en vermout aan de kook. Voeg wat zout en peper toe. Roer allesbinder erdoor. Roer daarna de crème fraîche en kervel erdoor. Neem het pannetje van de warmtebron. Schep de saus op voorverwarmde borden en wel zo dat de spiegels van de borden ermee zijn bedekt. Leg de fricandeau dubbelgevouwen in het midden erin.

    TIP: geef gekookte worteltjes en gekookte aardappeltjes er bij.


    » Reageer (0)
    14-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NHN Culinair

    Op zondag 28 oktober vindt voor de tweede maal NHN Culinair plaats. De eerste editie van dit culinaire evenement, waaraan elf Noord-Hollandse restaurants deelnemen, trok in 2006 ruim 350 bezoekers uit het hele land. Op initiatief van NHN staan dit jaar streekproducten uit Noord-Holland centraal. NHN Culinair is een uitstekende manier om een interessante nieuwe doelgroep duidelijk te maken dat de regio, van Texel tot de Beemster, ook op het gebied van eten en drinken de hoogste kwaliteit kan bieden. En dat is in onze 'leisure' economie van groot belang.

    Wie dat wil kan voorafgaand of aansluitend logeren in één van de kleinschalige accommodaties van Hotel De Boerenkamer, een ander regionaal initiatief dat aansluit op de groeiende vraag naar luxe toeristische arrangementen.

    Bel of mail voor meer informatie met Eric Rijnders: erijnders@nhn.nl, 06-20419231 of kijk op www.nhnculinair.nl. (Bron: NHN Nieuwsbrief)


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse runderrolletjes

     

    Ingrediënten:

    • 4 runderrolletjes (kant-en-klaar),
    • 40 g boter;
    • 1 eetl. (olijfolie
    • 4 verse salieblaadjes;
    • 8 plakjes mozzarellakaas.


     

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Maak de rolletjes droog met keukenpapier. Verhit boter en olie en wacht tot het schuim van de boter grotendeels is weggetrokken. Laat de runderrolletjes er snel rondom bruin in bakken. Temper daarna de warmtebron en laat ze zachtjes gaar worden in circa 12 minuten. Leg de runderrolletjes in een ovenvaste schaal. Neem de houten prikkers weg. Leg op elk rolletje een salieblaadje en dek alles af met plakjes mozzarellakaas. Plaats de schaal onder een reeds zeer hete (oven)grill tot de kaas begint te smelten. Dien de rolletjes daarna op.

    TIP: geef er gekookte sperzieboontjes en/of gesmoorde tomaten en een kleine Italiaanse pastasoort bij.


    » Reageer (0)
    08-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.salade met zalm (maaltijdsalade)

     

    Ingrediënten:

    • 2 tabletten voor visbouillon;
    • 500 g filets van zalm;
    • 6 grote aardappelen, in blokjes 3/4 cm, gesneden;
    • 6 bleekselderijstengels, in blokjes 3/4 cm gesneden;
    • 6 eetl. mayonaise;
    • 3 eetl. tomatenketchup;
    • 1 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 1 eetl. fijngesneden bieslook;
    • 150-200 g gemengde slasoorten;
    • 3 eieren, hardgekookt, in partjes;
    • 3 tomaten, ontveld, in partjes


     

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Breng 1 liter water aan de kook. Laat bouillon- tabletten erin oplossen. Leg de vis in de hete bouillon. Temper de warmtebron. Houd alles 7-9 minuten tegen de kook aan. Schep de vis uit het vocht en laat het in een zeef uitlekken en afkoelen. Breng de bouillon opnieuw aan de kook. Laat de aardappelblokjes er 9-10 minuten zachtjes in koken. Voeg na 5 minuten de bleek- selderij erbij. Schep, zodra de aardappelen gaar zijn, alles uit de pan en laat alles in een zeef uitlekken en afkoelen. Meng in een grote kom mayonaise met tomatenketchup, peterselie en bieslook. Schep aardappelen, bleekselderij en de helft van de in stukjes verdeelde zalm er zo luchtig mogelijk door. Laat alles een half uurtje staan. Verdeel de sla als bedjes over de borden. Schep de salade in het midden erop. Verdeel de resterende zalmstukjes erover. Schik er eieren en tomaten rondom

    TIP: geef sneetjes licht geroosterd witbrood erbij en zet een schaaltje met boterballetjes op tafel.


    » Reageer (0)
    05-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw, op de huid gebakken

     

    Ingrediënten:

    • ca. 650 g filets van kabeljauw, met ontschubde huid;
    • 1 eetl. limoen- of citroensap;
    • zout;
    • versgemalen peper;
    • ca. 3 eetl. bloem;
    • 1/2 theel, gedroogde tijm;
    • 40 g boter;
    • 2 eetl. (zonnebloem)olie,
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst;
    • 3 eetl. fijngehakte peterselie
       

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Spoel de filets onder koud water. Maak ze droog met keukenpapier. Snijd de filets schuin in 8 gelijke stukken. Wrijf ze in met wat limoen- of citroensap. Laat de filets 10 minuten liggen. Maak ze daarna opnieuw droog. Schud in een grote plastic zak zout, peper, bloem en tussen de vingers fijngewreven tijm. Leg de filets erbij en blijf dan zo lang schudden tot de filets zijn omgeven met een dun bloemlaagje. Schud overtollige bloem eraf. Verhit boter en olie en wacht tot het schuim van de boter voor een groot deel is weggetrokken. Bak de filets er eerst 3 minuten op de huidzijde in. Keer ze daarna om en laat ze nog 2 minuten op de andere kant bakken. Leg de filets op voorverwarmde borden. Roer eerst knoflook en 1 minuut daarna peterselie door de resterende hete bakboter. Neem onmiddellijk daarna de pan van de warmtebron. Schep op elke filet een lepeltje van de bakboter.
    TIP: geef gemengde salade en warm en knapperig stokbrood erbij.


    » Reageer (0)


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Chocolade hart met tekst
  • Een goede middag toegewenst
  • cialis 5 mg preiswert kaufen
  • buy generic 10mg cialis online
  • generic viagra no rx

    Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
    Een interessant adres?

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Gratis eten en drinken
  • Conimex - dichtbij het vuur
  • Culinair Kookboek
  • Culinaire uitstapjes
  • De kook-o-theek
  • culinaire.pagina.nl
  • De Kooktips
  • De lekkerste restaurants
  • De mannelijke keuken
  • De Multiculturele Keuken

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
  • Life & Cooking
  • PastaSite.nl
  • Proef de Provence
  • Recepten uit de Natuur
  • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
  • Receptjes.be
  • rijstgerechten
  • rijstrecepten
  • Tapas recepten

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    dansrustroest
    www.bloggen.be/dansrus
    Archief per maand
  • 06-2016
  • 06-2014
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2005

    Laatste commentaren
  • HOI (karimacuisine)
        op gemarineerde champignons
  • vraagje (Maaike)
        op Courgettes uit de oven
  • aardappel (Mary)
        op aardappels
  • ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Campina kookidee
  • Honig
  • Knorr
  • Verstegen Specerijen
  • Voedingscentrum
  • Blue Band recepten
  • De Finse keuken
  • Het internetkookboek
  • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
  • Streekrecepten

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Ui
  • Dieetwijzer
  • TEST: welk type eter ben jij?
  • De Hongaarse keuken
  • Koken en eten in literatuur en in film
  • Over koken en alles wat lekker is
  • Meesterkok Ad Janssen
  • Buitenlandse maten en inhoud
  • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
  • Japans koken

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    chihuahualiefhebber
    www.bloggen.be/chihuah
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Taartenwinkel online
  • Genieten van vers
  • Culinaire uitstapjes
  • Internetrecepten
  • Keukenverhaaltjes en weetjes
  • Anders eten
  • culiblog dames Reiziger
  • over (eigen)aardigheden in de horeca
  • Kookjuffertje
  • Appeltaartrecepten

    ~Photobucket
  • Multirecepten
  • 100 ideeën
  • Slowfood
  • Boerengoudseoplegkaas
  • Bijzondere kookboeken
  • Elegant theedrinken
  • Franse thee
  • Culiparadijs
  • Vinoglobe
  • De Librije

    LEKKERE BOEKEN:

    • Herrie in de keuken
      Herman den Blijker
      ISBN 9059561643
    • Een jaar in mijn keuken
      Skye Gyngell
      ISBN 9059561856
    • Passie voor kaas
      Betty Koster
      ISBN 109058562093
    • Groente, opnieuw ontdekt
      Peter Gordon
      ISBN 9789066115156
    • Nora's kokkies (kids)
      Nora Sands
      ISBN 9879043909785
    • Vlees en wijn
      Willem Asaert
      ISBN 9789020967333
    • World Food Café 2
      Chris&Carolyn Caldicott
      ISBN 9879058975652
    • Fantastische taarten
      Annie Bell
      ISBN 9059561910
    • Snack&Lunchgerechten
      Isabel Branco-Lepage
      ISBN 9789058977144
    • Gewoon lekker
      Michele Cranston
      ISBN 9789085743583

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    shihtzuworld
    www.bloggen.be/shihtzu
    ~Photobucket
  • Stelton...prachtige kado's
  • De Poelier
  • Bos- exclusieve fornuizen
  • Aubergines
  • Truffels a la Italia
  • Wijnaccessoires
  • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
  • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
  • Wijnen uit de Alsace
  • Passie for food

  • Online winkel voor liefhebbers van koken
  • Broeder Everard met Kloosterrecepten


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs