ingrediënten:
- 3 eetl. olijfolie;
- 150 g bacon, dunne plakjes, in reepjes gesneden;
- 500 g champignons, in plakjes;
- 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt;
- zout;
- versgemalen witte peper;
- 2 bosuitjes, gesnipperd;
- ca. 200 g gemengde friséesla;
- 4 eetl. eenvoudige dressing;
- 4 Hollandse trostomaten, ontveld, in partjes gesneden;
- 2 eetl. fijngehakte peterselie.
bereidingswijze: Verhit de olie in een wok en laat de
baconreepjes zo lang, onder voortdurend omscheppen, bakken tot ze goudbruin zien
en knapperig zijn. Laat de reepjes op een stuk keukenpapier uitlekken. Bak
hierna, eveneens onder voortdurend omscheppen, de paddenstoelen in de resterende
olie. Voeg ze bij gedeelten toe. Bak ze echter niet veel langer dan 4 minuten.
Strooi tijdens het bakken, zout, peper, knoflook en bosuitjes erover. Maak de
sla aan met de dressing. Verdeel de sla als bedjes over de borden. Schep de
paddenstoelen er in het midden op. Strooi baconreepjes en peterselie erover en
schik tomatenpartjes er rondom.
TIP: geef sneetjes licht geroosterd witbrood erbij.
|