ingrediënten:
- 3 eetl. olijfolie,
- 5 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes;
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst;
- zout
- versgemalen witte peper;
- 1 bosuitje, in uiterst smalle ringetjes;
- 1 eetl, fijngehakte peterselie;
- 6 verse basilicumblaadjes, in uiterst smalle reepjes
bereidingswijze: Verhit 1 eetlepel olie en schep de
tomaten erdoor. Laat alles 3 minuten zachtjes bakken. Schep er de knoflook door.
Strooi er na 1 minuut zout, peper, ui, peterselie en basilicum over. Schep alles
nog eenmaal voorzichtig om want de tomatenblokjes dienen heel te blijven. Houd
alles warm. Verhit 2 eetlepels olie en de boter in een koekenpan. Wacht tot het
schuim van de boter grotendeels is weggetrokken. Bak de biefstukken er in circa
5 minuten aan weerszijden bruin in. Strooi er na het bakken wat zout en peper
over. Leg de tournedos op een voorverwarmde schaal. Schep de gekruide tomaten
erop.
TIP: geef een eenvoudige groene sla en gebakken of gefrituurde kleine
aardappeltjes erbij.
|