Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
  • broodjes-om-mee-te-nemen
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    th4_ever_floerky
    www.bloggen.be/th4_eve
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    overgewicht
    www.bloggen.be/overgew
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    amathus_beach_hotel_rhodes
    www.bloggen.be/amathus
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    overgewicht
    www.bloggen.be/overgew
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    29-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pistolets met fricandeau


    ingrediënten:

    Voor 12 stuks:

    • 40 g (zachte) boter;
    • 2 eetl, mangochutney, fijngehakt;
    • zout;
    • 12 plakken gebraden fricandeau, niet al te dun gesneden, samen
      ca. 250 g;
    • 12 voorgebakken pistolets.

    bereidingswijze:
    Voeg aan de boter chutney en wat zout toe. Bestrijk de plakken fricandeau ermee.
    Rol de plakken daarna niet al te stijf op. Snijd de voorgebakken pistolets aan een lange kant open. Leg de fricandeaurollen op de onderste helften. Klap de broodjes daarna dicht en druk alles vrij stevig aan. Van de vulling van de broodjes mag niets naar buiten uitsteken. Bak de broodjes af zoals op de verpakking is aangegeven.

     

     

     


    » Reageer (0)
    20-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesmoorde kalfslappen


    ingrediënten:

    • 4 kalfslappen, bij voorkeur gesneden van fricandeau, elk ca. 125 g;
    • zout;
    • versgemalen witte peper;
    • 60 g boter
    • 1 dl droge witte wjn, bijv. Soave;
    • 4 eetl. (kalfs)vleesfond, uit potje;
    • 1 dl crème fraîche of slagroom;
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 1 eetl. fijngesneden kervel, evt. uit potje.

    bereidingswijze:
    Maak het vlees droog en wrijf het in met wat zout en peper. Verhit de boter en bak de lappen er snel aan weerszijden lichtbruin in. Neem het vlees even uit de pan. Verwijder de helft van de bakboter. Voeg wijn en fond aan de resterende bakboter toe. Roer alles krachtig door en breng alles tot aan het kookpunt. Leg het vlees terug in de pan. Temper de warmtebron en leg het deksel op de pan. Laat de kalfslappen in circa 40 minuten zachtjes gaar smoren. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Schenk het smoorvocht door een zeefje in een pannetje. Voeg zout en peper toe en roer de slagroom en daarna de peterselie en kervel erdoor. Breng alles aan de kook. Leg het vlees op voorverwarmde borden. Schep de saus met de tuinkruiden erover. Bestrooi de gerechten met bieslook.

    TIP: geef er verschillende zomergroenten en licht gebakken (kriel)aardappeltjes bij.

     

     


    » Reageer (0)
    11-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steak provençale


    ingrediënten:

    • 3 eetl. olijfolie,
    • 5 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes;
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst;
    • zout
    • versgemalen witte peper;
    • 1 bosuitje, in uiterst smalle ringetjes;
    • 1 eetl, fijngehakte peterselie;
    • 6 verse basilicumblaadjes, in uiterst smalle reepjes

    bereidingswijze:
    Verhit 1 eetlepel olie en schep de tomaten erdoor. Laat alles 3 minuten zachtjes bakken. Schep er de knoflook door. Strooi er na 1 minuut zout, peper, ui, peterselie en basilicum over. Schep alles nog eenmaal voorzichtig om want de tomatenblokjes dienen heel te blijven. Houd alles warm. Verhit 2 eetlepels olie en de boter in een koekenpan. Wacht tot het schuim van de boter grotendeels is weggetrokken. Bak de biefstukken er in circa 5 minuten aan weerszijden bruin in. Strooi er na het bakken wat zout en peper over. Leg de tournedos op een voorverwarmde schaal. Schep de gekruide tomaten erop.

    TIP: geef een eenvoudige groene sla en gebakken of gefrituurde kleine aardappeltjes erbij.


    » Reageer (0)
    02-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schnitzels uit de oven


    ingrediënten:

    • 4 kalfs-, lams- of varkensschnitzels, elk ca. 100 g;
    • zout;
    • versgemalen peper; 
    • 60 g boter;
    • 1 eetl. Zaanse mosterd;
    • 2 dl vleesfond, uit potje; 
    • 1 dl droge witte wijn, bijv.  Pinot Blanc (Elzas)
    • 4 eetl. crème fraîche

    bereidingswijze:
    Maak het vlees droog en wrijf het in met wat zout en peper. Verhit de boter en bak de schnitzels er aan weerszijden lichtbruin in. Neem de schnitzels hierna uit de pan. Leg ze dakpansgewijs op een beboterde ovenvaste schaal (met opstaande rand). Roer de mosterd, fond en wijn door de bakboter en wacht tot alles aan de kook is gekomen. Roer alles krachtig door en schenk het mengsel door een zeefje over het vlees. Plaats de schaal in het midden van de tot 200°C voorverwarmde oven. Schep na 15 minuten op elke schnitzel een eetlepel crème fraîche. Laat de schaal dan nog 3-4 minuten in de oven staan. Dien het gerecht onmiddellijk daarna in de ovenschaal op.
    TIP: geef gekookte doperwtjes met worteltjes en gekookte of gebakken kleine (kriel)aardappeltjes erbij.


    » Reageer (0)


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Chocolade hart met tekst
  • Een goede middag toegewenst
  • cialis 5 mg preiswert kaufen
  • buy generic 10mg cialis online
  • generic viagra no rx

    Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
    Een interessant adres?

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Gratis eten en drinken
  • Conimex - dichtbij het vuur
  • Culinair Kookboek
  • Culinaire uitstapjes
  • De kook-o-theek
  • culinaire.pagina.nl
  • De Kooktips
  • De lekkerste restaurants
  • De mannelijke keuken
  • De Multiculturele Keuken

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
  • Life & Cooking
  • PastaSite.nl
  • Proef de Provence
  • Recepten uit de Natuur
  • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
  • Receptjes.be
  • rijstgerechten
  • rijstrecepten
  • Tapas recepten

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    chihuahualiefhebber
    www.bloggen.be/chihuah
    Archief per maand
  • 06-2016
  • 06-2014
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2005

    Laatste commentaren
  • HOI (karimacuisine)
        op gemarineerde champignons
  • vraagje (Maaike)
        op Courgettes uit de oven
  • aardappel (Mary)
        op aardappels
  • ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Campina kookidee
  • Honig
  • Knorr
  • Verstegen Specerijen
  • Voedingscentrum
  • Blue Band recepten
  • De Finse keuken
  • Het internetkookboek
  • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
  • Streekrecepten

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Ui
  • Dieetwijzer
  • TEST: welk type eter ben jij?
  • De Hongaarse keuken
  • Koken en eten in literatuur en in film
  • Over koken en alles wat lekker is
  • Meesterkok Ad Janssen
  • Buitenlandse maten en inhoud
  • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
  • Japans koken

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    wilfried1
    www.bloggen.be/wilfrie
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Taartenwinkel online
  • Genieten van vers
  • Culinaire uitstapjes
  • Internetrecepten
  • Keukenverhaaltjes en weetjes
  • Anders eten
  • culiblog dames Reiziger
  • over (eigen)aardigheden in de horeca
  • Kookjuffertje
  • Appeltaartrecepten

    ~Photobucket
  • Multirecepten
  • 100 ideeën
  • Slowfood
  • Boerengoudseoplegkaas
  • Bijzondere kookboeken
  • Elegant theedrinken
  • Franse thee
  • Culiparadijs
  • Vinoglobe
  • De Librije

    LEKKERE BOEKEN:

    • Herrie in de keuken
      Herman den Blijker
      ISBN 9059561643
    • Een jaar in mijn keuken
      Skye Gyngell
      ISBN 9059561856
    • Passie voor kaas
      Betty Koster
      ISBN 109058562093
    • Groente, opnieuw ontdekt
      Peter Gordon
      ISBN 9789066115156
    • Nora's kokkies (kids)
      Nora Sands
      ISBN 9879043909785
    • Vlees en wijn
      Willem Asaert
      ISBN 9789020967333
    • World Food Café 2
      Chris&Carolyn Caldicott
      ISBN 9879058975652
    • Fantastische taarten
      Annie Bell
      ISBN 9059561910
    • Snack&Lunchgerechten
      Isabel Branco-Lepage
      ISBN 9789058977144
    • Gewoon lekker
      Michele Cranston
      ISBN 9789085743583

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    joggingclubmelsen
    www.bloggen.be/jogging
    ~Photobucket
  • Stelton...prachtige kado's
  • De Poelier
  • Bos- exclusieve fornuizen
  • Aubergines
  • Truffels a la Italia
  • Wijnaccessoires
  • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
  • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
  • Wijnen uit de Alsace
  • Passie for food

  • Online winkel voor liefhebbers van koken
  • Broeder Everard met Kloosterrecepten


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs