| 
 ingrediënten: 3 eetl. olijfolie,5 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes;2 teentjes knoflook, uitgeperst; zoutversgemalen witte peper;1 bosuitje, in uiterst smalle ringetjes;1 eetl, fijngehakte peterselie;6 verse basilicumblaadjes, in uiterst smalle reepjes 
 bereidingswijze:Verhit 1 eetlepel olie en schep de 
tomaten erdoor. Laat alles 3 minuten zachtjes bakken. Schep er de knoflook door. 
Strooi er na 1 minuut zout, peper, ui, peterselie en basilicum over. Schep alles 
nog eenmaal voorzichtig om want de tomatenblokjes dienen heel te blijven. Houd 
alles warm. Verhit 2 eetlepels olie en de boter in een koekenpan. Wacht tot het 
schuim van de boter grotendeels is weggetrokken. Bak de biefstukken er in circa 
5 minuten aan weerszijden bruin in. Strooi er na het bakken wat zout en peper 
over. Leg de tournedos op een voorverwarmde schaal. Schep de gekruide tomaten 
erop.
 TIP: geef een eenvoudige groene sla en gebakken of gefrituurde kleine 
aardappeltjes erbij. 
 |