Ingrediënten voor 16 stuks:
- 100 g boter,
- 1 1/2 eetl. fijngehakte peterselie;
- 1 1/2 eetl. fijngeraspte oude of overjarige Goudse kaas;
- versgemalen witte peper;
- evt. worcestersaus;
- ca. 100 g gekookte ham, 4-5 grote dunne plakken;
- 16 witte of bruine minibolletjes;
- 3 grote Hollandse trostomaten, ontveld, in plakken gesneden.
Bereidingswijze:
Meng in een kom boter met peterselie en kaas. Voeg naar smaak wat peper toe en wellicht enkele druppels worcestersaus. Snijd uit de ham 16 ronde plakjes met dezelfde doorsnede als die van de bolletjes.
Snijd de bolletjes open. Bestrijk de snijhelften met het botermengsel. Beleg elke onderste helft met een plakje ham en een passend plakje tomaat. Klap de bolletjes daarna dicht. TIP: dergelijke kleine bolletjes kunt u ook als hapjes bij de borrel opdienen.
|