ingrediënten:
- 600 g filets van kabeljauw, verdeeld in vier gelijke stukken;
- 1 1/2 eetl. limoen- of citroensap;
- 1 1/2 theet. rasp van limoen- of citroenschil;
- zout;
- versgemalen peper,
- 2 eetl. olijfolie;
- 8 basilicumblaadjes, in uiterst smalle reepjes gesneden.
bereidingswijze:
Spoel de vis onder stromend koud water. Maak de filets droog met keukenpapier. Meng in een ondiepe schaal of groot diep bord limoen- of citroensap met limoen- of citroenrasp, zout en peper. Blijf zo lang roeren tot het zout is opgelost. Klop daarna de olie erdoor. Wentel de filets door het mengsel en laat ze er 20 minuten in liggen. Keerde filets na 10 minuten om. Bestrijk vier velletjes aluminiumfolie met wat olie. Leg op elk velletje een stukje vis. Sprenkel er nog wat van de achtergebleven marinade over. Strooi er daarna basilicum over. Vouw de folie dicht. Leg de pakjes in het midden van de tot 220 °C voorverwarmde oven. Reken op een oventijd van circa 12 minuten. Dien de vis in de verpakking op.
TIP: geef er een groene salade en warm en knapperig stokbrood of ciabattabrood bij.
|