Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
  • broodjes-om-mee-te-nemen
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    trainermarnix
    www.bloggen.be/trainer
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    voetbaljournaal
    www.bloggen.be/voetbal
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    astralis
    www.bloggen.be/astrali
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    windowsgids
    www.bloggen.be/windows
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    29-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool en broccoli `klassiek'

    Ingrediënten:

    • ca. 400 g bloemkool- en 300 g broccoliroosjes;
    • zout,
    • ca. 75 g boter;
    • 45 g bloem, gezeefd, 3 dl melk;
    • 11/2  theel. (kruiden)bouillonpoeder,
    • 6 verse basilicumblaadjes, in uiterst smalle reepjes (draadjes);
    • 100 g geraspte (extra) belegen Goudse kaas;
    • 3 eetl. droog kruim van witbrood.

     

    Bereidingswijze:

    Kook de beide soorten roosjes, elk apart, in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd niet veel langer dan 10 minuten. Laat ze in een vergiet uitlekken. Houd het kookvocht van de broccoli apart. Maak een roux van 50 gram boter en de bloem. Schenk de melk erbij en blijf roeren tot alles aan de kook is gekomen en een gladde vrij dikke saus is verkregen. Voeg nog zoveel van het kookvocht toe tot de saus wat soepeler is geworden. Voeg 75 gram geraspte kaas toe.

    Blijf zo lang roeren tot de kaas volledig in de saus is opgenomen. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bodem van een met boter bestreken ovenvaste schaal. Schik de broccoliroosjes erop. Schenk de kaassaus erover. Schep de rest van de geraspte kaas en het broodkruim luchtig door elkaar. Bestrooi het gerecht er mee en leg er hier en daar een flintertje boter op. Plaats de schaal in het midden van de tot 220°C voorverwarmde oven. Laat er in circa 12 minuten een fraai goudbruin korstje op bakken.

    TIP: geef warme en knapperige (zelf afgebakken) witte of bruine pistolets erbij.

                   


    » Reageer (0)
    23-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken op sterrenniveau tijdens Nationale Kookstudio Week 2009
    Kookliefhebbers opgelet: de beste kookstudio's van Nederland en Vlaanderen openen de deuren van 20 t/m 26 april tijdens de Nationale Kookstudio Week 2009. Met deelname van toonaangevende kookstudio's waaronder Librije’s Kookatelier en Landgoed Wolfslaar is de tweede editie van deze promotieweek nu al een succes te noemen. Op de website van de Nationale Kookstudio Week staat het complete overzicht van deelnemende kookstudio’s en hun programma nu online.



    De promotie is nog maar net begonnen en de eerste kookstudio’s plannen al extra workshops. En dat is niet verwonderlijk, want je kunt voor uitzonderlijk lage prijzen tussen €10 en €30 euro een kookworkshop boeken. De komende weken zullen de deelnemende kookstudio’s zelf lokaal promotie doen om hun deelname kenbaar te maken. Het programma loopt uiteen van kookworkshops voor de allerkleinsten (vanaf zes jaar) tot kookles op sterrenniveau. Kies uit tientallen keukens van Italiaans tot moleculair koken op locaties in heel Nederland en Vlaanderen!

    Tijdens de Nationale Kookstudio Week 2009 is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen in de keuken van een kookstudio en om actief deel te nemen aan het programma. Makkie Mulder, hoofdredactrice van foodmagazine delicious. beveelt deelname aan de Nationale Kookstudio Week 2009 van harte aan:



    Makkie Mulder: ‘Met een beetje hulp kan iedereen lekker en gezond leren koken. De Nationale Kookstudio Week is daarvoor een prachtig initiatief dat delicious. van harte ondersteunt. Het programma is laagdrempelig en er is altijd wel een kookstudio in buurt die meedoet. Wat een kans om het nuttige met het aangename te verenigen! Ik raad iedere Nederlander en Vlaming die zich op culinair vlak wil ontwikkelen aan om deel te nemen aan deze promotieweek.’



    Meedoen en inschrijven

    De Nationale Kookstudio Week 2009 vindt plaats van 20 t/m 26 april 2009, zowel in Nederland als in Vlaanderen. Kosten voor deelname liggen tussen €10 - €30, afhankelijk van het geboden programma. Ook kinderen (vanaf 6 jaar) kunnen zich inschrijven, de kinderkookstudio's zijn speciaal uitgerust voor deze jonge kookenthousiastelingen. Op de website www.kookstudioweek.nl vind je de deelnemende kookstudio’s, hun programma en hoe je je kunt inschrijven.



    Organisatie

    De Nationale Kookstudio Week is de jaarlijks terugkerende promotieweek voor de kookstudiobranche. Met dit initiatief wil organisator Stichting European Cookery school Association (ECA) deze branche in de schijnwerpers zetten en de toegevoegde waarde van kookstudio's benadrukken.

    Over kookstudio’s

    In de afgelopen vijftien jaar is het aantal kookstudio’s in Nederland gegroeid van enkele tientallen tot inmiddels meer dan 400. Belgiė telt ongeveer 50 kookstudio's. In een kookstudio leer je in groepsverband onder begeleiding van een professionele kok hoe je zelf gerechten kunt klaarmaken, na afloop geniet je gezamenlijk van de zelfbereide maaltijd. In een tijd waarin gezonde voeding meer dan ooit in de belangstelling staat kunnen kookstudio’s een serieuze bijdrage leveren aan het verhogen van de kookkennis onder het grote publiek.



    De Nationale Kookstudio Week is een initiatief van Stichting European Cookery school Association (ECA) en wordt mede mogelijk gemaakt door VIKING, WINE-EVENTS, KookstudioJaarkaart, delicious. en Kookstudiogids.nl

    » Reageer (0)
    20-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met ham en tomaten


     

     

    Ingrediënten:

    • 3 eetl. olijfolie;
    • 2 teentjes knoflook,
    • in plakjes;
    • 2 uien, gesnipperd;
    • 8 Hollandse pruimtomaten, Red Fresh, ontveld;
    • 1 takje verse tijm;
    • 6 eetl. rode wijn, bijv. Barvlo;
    • zout,
    • versgemalen zwarte peper; 1 theel. honing;
    • 300 g elleboogjesmacaroni;
    • 8 verse basilicumblaadjes, in smalle reepjes (draadjes);
    • 250 g gekookte ham, dunne plakken, in smalle reepjes.

     

    Bereidingswijze:

    Snijd het vruchtvlees van de tomaten in stukjes. Verhit de olie en laat de knoflookplakjes

    goudbruin bakken. Neem ze daarna weg.

    Laat de uien 2 minuten in de hete olie fruiten. Schep daarna de tomaten erdoor en laat alles dan 2 minuten zachtjes bakken. Voeg de wijn en het tijmtakje toe. Strooi er wat zout en peper over en voeg honing toe. Leg het deksel op de pan en laat alles 20 minuten zachtjes smoren. Roer alles van tijd tot tijd even krachtig door. Kook intussen de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de pasta even op een zeef uitlekken.

    Schenk de saus door een zeef in de pan waarin de pasta werd gekookt. Breng de saus opnieuw aan de kook. Schep de warme elleboogjes samen met basilicum en ham door de kokende saus. Laat alles daarna door en door warm worden. Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden.

    TIP: geef er een kommetje met fijngeraspte (Parmezaanse) kaas bij.


    » Reageer (0)
    11-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikavis

    Ingrediënten:

    • 500 g filets van stevige  zeevis, zoals kabeljauw;
    • 2 eetL limoen- of citroensap;
    • 1 ½  dl mayonaise;
    • 2 eetl. crème fraîche;
    • 2 eetl. tomatenketchup;  zout;
    • versgemalen witte peper; 
    • 1 mespunt scherpe  paprikapoeder,
    • 1 eetl. fijngesneden bieslook;
    • 1 eetl. milde paprikapoeder-
    • 2 eetl. bloem, gezeefd; 
    • 40 g boter;
    • 2 eetl. (zonnebloem)olie.

    Bereidingswijze:

    Spoel de vis onder stromend koud water.

     Maak de filets daarna droog en snijd ze in lange smalle repen. Haal de repen door limoen- of citroensap en laat ze 10 minuten liggen. Maak de vis daarna opnieuw droog. Maak intussen de saus door mayonaise te vermengen met crème fraîche of zure room en tomatenketchup. Voeg naar smaak zout, peper en scherpe paprikapoeder toe. Roer er daarna bieslook door. Schud in een plastic zak bloem, paprikapoeder zout en peper door elkaar. Leg de repen vis in de zak en blijf zo lang schudden tot de repen met een bloemlaagje zijn omgeven. Verhit boter en olie.

    Bak de visrepen er snel aan alle kanten goudbruin in. Laat ze na het bakken even uitlekken.

    Verdeel ze daarna over voorverwarmde borden. Schep de saus in eenpersoonskommetjes en geef ze er apart bij.

    TIP: serveer er een groene salade (met verschillende tuinkruiden) en stokbrood bij.

     




    » Reageer (0)
    02-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fricandeau met bosuitjes

    Ingrediënten:

    • 40 g boter;
    • 24 bosuitjes, in stukjes  van 5 cm;
    • 1/2 tablet voor kippenbouillon;
    • 1 dl droge witte wjn,  bijvoorbeeld Pinot Blanc  (Elzas);
    • 1 eetl. allesbinder; 
    • 20 plakken gebraden  fricandeau, samen  ca. 350 g.

    Bereidingswijze:

    Verhit de boter in een wok en schep de bosuitjes erdoor. Laat ze 1 minuut bakken. Schenk er 2 deciliter water en de wijn bij en voeg het bouillontablet toe. Wacht tot alles aan de kook is gekomen. Temper de warmtebron. Laat alles met het deksel op de wok 8 minuten zachtjes stoven. Schuif de bosuitjes naar één kant van de wok. Strooi allesbinder over het kookvocht op de bodem van de wok. Roer alles krachtig door en schep de bosuitjes door de nu ontstane saus. Verdeel met behulp van een schuimspaan de bosuitjes over voorverwarmde borden. Haal de plakken fricandeau een voor een door de kokende saus en leg ze naast de bosuitjes op de borden. Schep de resterende saus over het vlees.



    » Reageer (0)


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Chocolade hart met tekst
  • Een goede middag toegewenst
  • cialis 5 mg preiswert kaufen
  • buy generic 10mg cialis online
  • generic viagra no rx

    Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
    Een interessant adres?

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Gratis eten en drinken
  • Conimex - dichtbij het vuur
  • Culinair Kookboek
  • Culinaire uitstapjes
  • De kook-o-theek
  • culinaire.pagina.nl
  • De Kooktips
  • De lekkerste restaurants
  • De mannelijke keuken
  • De Multiculturele Keuken

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
  • Life & Cooking
  • PastaSite.nl
  • Proef de Provence
  • Recepten uit de Natuur
  • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
  • Receptjes.be
  • rijstgerechten
  • rijstrecepten
  • Tapas recepten

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    nieuwsmedia
    www.bloggen.be/nieuwsm
    Archief per maand
  • 06-2016
  • 06-2014
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2005

    Laatste commentaren
  • HOI (karimacuisine)
        op gemarineerde champignons
  • vraagje (Maaike)
        op Courgettes uit de oven
  • aardappel (Mary)
        op aardappels
  • ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Campina kookidee
  • Honig
  • Knorr
  • Verstegen Specerijen
  • Voedingscentrum
  • Blue Band recepten
  • De Finse keuken
  • Het internetkookboek
  • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
  • Streekrecepten

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Ui
  • Dieetwijzer
  • TEST: welk type eter ben jij?
  • De Hongaarse keuken
  • Koken en eten in literatuur en in film
  • Over koken en alles wat lekker is
  • Meesterkok Ad Janssen
  • Buitenlandse maten en inhoud
  • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
  • Japans koken

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    frankloopt
    www.bloggen.be/franklo
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Taartenwinkel online
  • Genieten van vers
  • Culinaire uitstapjes
  • Internetrecepten
  • Keukenverhaaltjes en weetjes
  • Anders eten
  • culiblog dames Reiziger
  • over (eigen)aardigheden in de horeca
  • Kookjuffertje
  • Appeltaartrecepten

    ~Photobucket
  • Multirecepten
  • 100 ideeën
  • Slowfood
  • Boerengoudseoplegkaas
  • Bijzondere kookboeken
  • Elegant theedrinken
  • Franse thee
  • Culiparadijs
  • Vinoglobe
  • De Librije

    LEKKERE BOEKEN:

    • Herrie in de keuken
      Herman den Blijker
      ISBN 9059561643
    • Een jaar in mijn keuken
      Skye Gyngell
      ISBN 9059561856
    • Passie voor kaas
      Betty Koster
      ISBN 109058562093
    • Groente, opnieuw ontdekt
      Peter Gordon
      ISBN 9789066115156
    • Nora's kokkies (kids)
      Nora Sands
      ISBN 9879043909785
    • Vlees en wijn
      Willem Asaert
      ISBN 9789020967333
    • World Food Café 2
      Chris&Carolyn Caldicott
      ISBN 9879058975652
    • Fantastische taarten
      Annie Bell
      ISBN 9059561910
    • Snack&Lunchgerechten
      Isabel Branco-Lepage
      ISBN 9789058977144
    • Gewoon lekker
      Michele Cranston
      ISBN 9789085743583

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    boost
    www.bloggen.be/boost
    ~Photobucket
  • Stelton...prachtige kado's
  • De Poelier
  • Bos- exclusieve fornuizen
  • Aubergines
  • Truffels a la Italia
  • Wijnaccessoires
  • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
  • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
  • Wijnen uit de Alsace
  • Passie for food

  • Online winkel voor liefhebbers van koken
  • Broeder Everard met Kloosterrecepten


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs