Ingrediënten:
- 2 tabletten voor visbouillon;
- 500 g filets van zalm;
- 6 grote aardappelen, in blokjes 3/4 cm, gesneden;
- 6 bleekselderijstengels, in blokjes 3/4 cm gesneden;
- 6 eetl. mayonaise;
- 3 eetl. tomatenketchup;
- 1 eetl. fijngehakte peterselie;
- 1 eetl. fijngesneden bieslook;
- 150-200 g gemengde slasoorten;
- 3 eieren, hardgekookt, in partjes;
- 3 tomaten, ontveld, in partjes

Breng 1 liter water aan de kook. Laat bouillon- tabletten erin oplossen. Leg de vis in de hete bouillon. Temper de warmtebron. Houd alles 7-9 minuten tegen de kook aan. Schep de vis uit het vocht en laat het in een zeef uitlekken en afkoelen. Breng de bouillon opnieuw aan de kook. Laat de aardappelblokjes er 9-10 minuten zachtjes in koken. Voeg na 5 minuten de bleek- selderij erbij. Schep, zodra de aardappelen gaar zijn, alles uit de pan en laat alles in een zeef uitlekken en afkoelen. Meng in een grote kom mayonaise met tomatenketchup, peterselie en bieslook. Schep aardappelen, bleekselderij en de helft van de in stukjes verdeelde zalm er zo luchtig mogelijk door. Laat alles een half uurtje staan. Verdeel de sla als bedjes over de borden. Schep de salade in het midden erop. Verdeel de resterende zalmstukjes erover. Schik er eieren en tomaten rondom
TIP: geef sneetjes licht geroosterd witbrood erbij en zet een schaaltje met boterballetjes op tafel.
|