Ingrediënten
- 4 kalfsoesters, elk ca. 100 g;
- zout;
- versgemalen witte peper;
- 60 g boter;
- 4 perzikhelften, uit blik of pot;
- 2 1/2 dl gevogeltefond, uit potje;
- 1 theel, donkerbruine basterdsuiker;
- 2 eetl. ketjap manis;
- 1 theel. limoen- of citroensap;
- 1 1/2 theel. allesbinder
Bereidingswijze:
Wrijf de oesters in met wat zout en peper. Verhit de boter. Bak de oesters in enkele minuten aan weerszijden lichtbruin. Temper de warmtebron en laat de oesters zachtjes gaar bakken (circa 8 minuten). Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Laat de perzikhelften even (circa 1 minuut) in de resterende boter bakken. Houd ze daarna warm. Blus de pan met 1 deciliter water. Roer de aanzetsels van de bodem van de pan los. Laat alles even flink koken. Voeg gevogeltefond, suiker, ketjap, limoen- of citroensap en allesbinder toe. Roer alles krachtig door. Laat de saus nog 1 minuut koken. Voeg naar smaak zout en/of peper toe. Leg de oesters op een voorverwarmde schaal. Schik de perzikhelften op het vlees. Schenk de saus door een zeefje erover.
|