ingrediënten:
- 300-350 g groene tagliatelle;
- zout
- 50 g boter;
- 1 snufje geraspte nootmuskaat;
- 350-400 g borstfilets van kip, in smalle reepjes;
- versgemalen witte peper,
- 2 eetl. oljfolie;
- 1 ui, gesnipperd;
- 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt;
- 2 dl gevogelte fond, uit potje;
- 1 dl gezeefde tomaten, uit pot, pak of blik;
- 4 eetl. rode pesto, uit potje;
bereidingswijze:
Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water waaraan
zout is toegevoegd. Laat de tagliatelle uitlekken. Maak de pasta daarna opnieuw
warm en schud een klontje boter (circa 25 gram) erdoor. Strooi er eventueel een
beetje geraspte nootmuskaat over. Verhit olie en 25 gram boter. Wacht tot het
schuim van de boter geheel is weggetrokken. Voeg de reepjes kippenvlees in
gedeelten toe en laat ze, onder voortdurend omscheppen, niet veel langer dan 5
minuten bakken. Strooi er tijdens het bakken ui en knoflook over. Voeg na het
bakken fond en gezeefde tomaten toe. Breng alles, onder voortdurend roeren aan
de kook. Laat alles 5 minuten zachtjes koken. Voeg naar smaak wat zout en peper
toe. Roer daarna de rode pesto erdoor. Verdeel de pasta als bedjes op
voorverwarmde borden. Schep het kippenvlees met de saus in het midden erop.
Strooi basilicum erover.
TIP: geef de Parmezaanse kaas apart in een kommetje erbij.
|