Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
  • broodjes-om-mee-te-nemen
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    talenten_delen_en_vinden
    www.bloggen.be/talente
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    joggingmario
    www.bloggen.be/jogging
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    movie
    www.bloggen.be/movie
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    dansrustroest
    www.bloggen.be/dansrus
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    29-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote 'verwen' bol


    ingrediënten:

    • 1 grote witte broodbol, ca. 800 g;
    • 250 g (jonge) spinazie;
    • 250 g verse roomkaas (Mon Chou);
    • 2 eetl. augurkennat;
    • 2 eetl. Zaanse mosterd;
    • 3 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 200 g pastrami of pekelvlees;
    • 12 groene olijven, ontpit, in stukjes gehakt;
    • 100 g salami, tot kruimels gehakt;
    • 75 g Parmezaanse kaas, aan stukje, in vliesdunne plakjes;
    • 2 grote Hollandse trostomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes.

     

    bereidingswijze:
    Snijd de broodbol horizontaal in vijf plakken. Spoel de spinazie in ruim koud water. Maak de groente zo droog mogelijk (slacentrifuge).
    Neem de dikste stelen weg. Meng roomkaas met augurkennat, mosterd en peterselie. Bestrijk alle snijhelften van het brood met de pasta. Verdeel de spinazie over de onderste vier broodplakken. Beleg de onderste plak met de helft van de pastrami of het pekelvlees. Leg de volgende broodplak er bovenop en strooi er salamikruimels en gehakte olijven over. Leg de derde broodplak erop en beleg deze met Parmezaanse kaas en tomatenreepjes. Leg de vierde broodplak erop en schik de rest van de pastrami of het pekelvlees er op. Dek de bol af met het kapje. Druk alles vrij stevig aan. Snijd de broodbol net als een taart in punten.

     


    » Reageer (0)
    20-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkroketten met kaas


    ingrediënten:
    Voor ca. 12 stuks:

    • 1 kg aardappelen;
    • zout
    • 2 eieren, losgeroerd met 4 eetlepels melk;
    • 60 g boter 
    • 100 g fijngeraspte oude (Goudse) kaas;
    • versgemalen witte peper;
    • 4 eetl. fijngehakte peterselie;
    • ca. 4 eetl, bloem, gezeefd;
    • 2 eieren, losgeroerd met 2 eetlepels water
    • ca. 100 g droog kruim van witbrood of paneermeel;
    • (zonnebloem)olie voor het frituren.

    bereidingswijze:
    Kook de aardappelen in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd gaar. Laat ze na het afgieten even droog stomen. Maak er samen met eieren en melk, boter; geraspte kaas, wat peper en de peterselie snel een smakelijke puree van. Schep de puree op een groot koud bord. Strijk het oppervlak glad af. Laat alles koud worden. Verpak alles in folie en laat het in de koelkast verder opstijven. Trek daarvoor ten minste 3 uur uit.

    Vorm van de puree 12 kleine kroketten. Rol ze door bloem. Haal ze door de losgeroerde eieren en wentel ze vervolgens door broodkruim of paneermeel. Haal ze een kwartiertje later nogmaals door de eieren en wentel ze opnieuw door broodkruim of paneermeel. Laat de kroketten na het paneren een half uurtje rusten op een koele plek. Keer ze na een kwartiertje om. Bak de kroketten, niet meer dan vier tegelijk, in hete olie in circa 5 minuten goudbruin en knapperig. Laat de kroketten daarna even op een stuk keukenpapier uitlekken.


    » Reageer (0)
    11-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met bosuitjes en kaas


    ingrediënten:

    • 300-350 g schelpjes-macaroni of andere kleine pastasoort;
    • zout
    • 3 eetl. olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt;
    • 8 bosuitjes, in stukjes van 1 cm;
    • versgemalen zwarte peper;
    • 8 verse basilicumblaadjes; in smalle reepjes (draadjes) gesneden;
    • 100 g fijngeraspte Parmezaanse kaas.

     

     

    bereidingswijze:

    Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Verhit de olie en fruit de knoflook er niet langer dan 1 minuut in. Schep de bosuitjes erdoor. Strooi er wat zout en peper over. Temper de warmtebron en leg het deksel op de pan. Laat alles 4-5 minuten zachtjes smoren. Laat de pasta even uitlekken. Doe deze terug in de pan en voeg bosuitjes met knoflook (én olie) toe. Strooi basilicumreepjes en de helft van de kaas erover. Schep alles enkele malen luchtig om. Doe het gerecht over in een ovenvaste schaal. Strooi de rest van de kaas er over. Plaats de schaal slechts enkele minuten onder een reeds zeer hete grill.


    TIP. geef er een salade van tomaten met zwarte olijven bij.


    » Reageer (0)
    08-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met zeeduivel


    Ingrediënten:

    • 1 kg asperges, geschild;
    • zout;
    • 4 dunne plakken zeeduivel (niet dikker dan 1 cm), samen ca. 400 g;
    • 2 eetl. limoen- of citroensap;
    • versgemalen witte peper;
    • 2 eetl. (zonnebloem)olie,'
    • 75 g gesmolten boter,
    • 2 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in piepkleine blokjes gesneden;
    • 1 eetl, fijngehakte peterselie.

    Bereidingswijze:
    Laat de asperges 10 minuten koken in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat ze daarna, met het deksel op de pan, nog 10 minuten staan. Spoel de zeeduivel onder stromend koud water. Maak de vis droog met keukenpapier. Wrijf de plakken in met limoen- of citroensap. Laat de vis 10 minuten liggen. Maak de plakken dan opnieuw droog en wrijf ze in met wat zout en peper. Bestrijk de vis aan weerszijden met olie. Bak de filets in een hete droge koekenpan niet langer dan 1 minuut aan elke kant. Leg de vis op grote voorverwarmde borden. Schik de asperges ernaast. Schenk gesmolten boter over de asperges. Bestrooi de asperges met tomaten en de vis met peterselie.

    TIP: geef er gekookte kleine (kriel)aardappeltjes bij. U kunt er echter ook in repen gesneden licht geroosterde sneetjes witbrood bij presenteren.


    » Reageer (0)
    06-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fair Culinair

     

    Voor iedereen die gek is op koken, is een bezoek aan Fair Culinair 2008 een must. Twee dagen lang kunnen hobbykoks, kookliefhebbers en fijnproevers in de Amsterdamse RAI hun hart op halen aan de beste wijnen, exclusieve delicatessen, de nieuwste keukenapparatuur en onontbeerlijke kookbenodigdheden. Naast het grote aanbod van kwaliteitsproducten wordt er een uitgebreid programma aangeboden met diverse workshops, kooklessen, demonstraties en proeverijen.

    Persoonlijke ontmoeting met topkoks

    Altijd al eens een kijkje willen nemen in de keuken van een topkok? In het Fair Culinair Kooktheater vinden er, gedurende de hele dag geanimeerde demonstraties plaats van topkoks uit binnen- en buitenland. Zij nemen u mee naar een culinaire wereld en leren u de fijne kneepjes van het vak.

    Proeverijen & Workshops

    Het event staat bol van de activiteiten! Tijdens verschillende workshops en proeverijen krijgen de

    bezoekers de mogelijkheid om te ruiken, voelen en bovenal proeven. De workshops vinden plaats in

    diverse zalen verspreid over de beursvloer. Voorbeelden van onderwerpen die hier aan bod komen zijn:

    cursus wijn&spijs, basisworkshop snijden, herkennen van verse vis, fantastische toetjes maken, olijfolie: de smaken en verschillen.

    Themapleinen

    Speciale blikvangers tijdens Fair Culinair beloven de sfeervolle themapleinen: gezellige marktplaatsen met ieder een eigen thema, waar het beursconcept in al zijn facetten zichtbaar wordt: vernieuwend, trendy, eerlijk, vers, natuurlijk en topkwaliteit! Een greep uit de thema’s die op de pleinen gepresenteerd zullen worden: ambachtelijke & streekproducten, koffie & thee, delicatessen en wijn.

    Kookclub van het Jaar Wedstrijd

    In samenwerking met de grootste vereniging van kookclubs 'Cuisine Culinaire Nederland' (CCN) vindt op Fair Culinair de finale plaats van de 'Nationale Kookclub van het Jaar' verkiezing. Na tientallen regionale voorrondes strijden hobbykoks uit het hele land om de prestigieuze “Kookclub van het Jaar Award”. Dit alles gebeurt onder leiding van een deskundige jury. Fair Culinair vindt plaats op 8 & 9 november a.s. in Amsterdam RAI. Openingstijden: Zaterdag 8 november 11.00 - 21.00 uur - Zondag 9 november 11.00 - 18.00 uur Entreekaarten voor Fair Culinair kosten € 15 en in de voorverkoop via fairculinair.nl € 12,50

    Kijk voor meer informatie op www.fairculinair.nl.


    » Reageer (0)
    04-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.`Versierde' boterhammen


    ingrediënten:

    Voor 12 stuks:

    • 12 grote sneden boerenwitbrood;
    • ca. 80 g boter;
    • enkele kropslabladeren, in stukjes;
    • 24 plakken gebraden fricandeau, samen ca. 400 g;
    • 12 eieren, hardgekookt;
    • 1 1/2 dl mayonaise;
    • 3 eetl. tomatenketchup;
    • zout
    • versgemalen witte peper;
    • 2 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in piepkleine blokjes;
    • 2 eetl. fijngesneden bieslook.

     

    bereidingswijze:


    Ze zijn gemakkelijk samen te stellen en laten zich ook graag eten: de `versierde' boterhammen. Met een beetje fantasie maak je ze elke keer weer anders.
    Bestrijk de boterhammen met boter. Bedek de boterhammen met slablaadjes en leg de plakken fricandeau erop. Snijd de eieren in plakjes (eiersnijder) en leg ze dakpansgewijs op de fricandeau. Roer in een kommetje mayonaise en tomatenketchup door elkaar. Voeg wat zout en peper toe. Schep de saus over de eieren. Bestrooi de saus met tomatenblokjes en bieslook.


    » Reageer (0)
    02-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomersalade met ham en sperzieboontjes


    ingrediënten:

    • 400 g sperzieboontjes of haricots verts, schoongemaakt, in stukjes van 4 cm;
    • zout
    • 6 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes;
    • 2 bosuitjes, in smalle ringetjes;
    • 3 bleekselderijstengels, schoongemaakt, in smalle reepjes,
    • 200 g gemengde friséesla;
    • 5 eetl. mayonaise;
    • 1 eetl. augurkennat;
    • 1 theel. Zaanse mosterd;
    • 300 g gekookte ham, dikke plakken, in smalle reepjes.

    bereidingswijze:

    Zet de boontjes op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Kook de groente niet veel langer dan 7 minuten. Laat de boontjes nadat ze zijn afgegoten in ruim koud water afkoelen. Laat ze daarna uitlekken. Schep in een kom boontjes, tomaten, bosuitjes en bleekselderij luchtig door elkaar. Voeg aan de mayonaise mosterd en het augurkennat toe en schenk de saus over de groenten. Schep alles enkele malen luchtig om. Beleg vier borden met gemengde sla. Schep de salade in het midden erop. Strooi de hamreepjes erover.

    TIP: geef sneetjes licht geroosterd wit- of bruinbrood erbij.


    » Reageer (0)


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Chocolade hart met tekst
  • Een goede middag toegewenst
  • cialis 5 mg preiswert kaufen
  • buy generic 10mg cialis online
  • generic viagra no rx

    Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
    Een interessant adres?

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Gratis eten en drinken
  • Conimex - dichtbij het vuur
  • Culinair Kookboek
  • Culinaire uitstapjes
  • De kook-o-theek
  • culinaire.pagina.nl
  • De Kooktips
  • De lekkerste restaurants
  • De mannelijke keuken
  • De Multiculturele Keuken

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
  • Life & Cooking
  • PastaSite.nl
  • Proef de Provence
  • Recepten uit de Natuur
  • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
  • Receptjes.be
  • rijstgerechten
  • rijstrecepten
  • Tapas recepten

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    scrap_world_b_and_b
    www.bloggen.be/scrap_w
    Archief per maand
  • 06-2016
  • 06-2014
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2005

    Laatste commentaren
  • HOI (karimacuisine)
        op gemarineerde champignons
  • vraagje (Maaike)
        op Courgettes uit de oven
  • aardappel (Mary)
        op aardappels
  • ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Campina kookidee
  • Honig
  • Knorr
  • Verstegen Specerijen
  • Voedingscentrum
  • Blue Band recepten
  • De Finse keuken
  • Het internetkookboek
  • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
  • Streekrecepten

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Ui
  • Dieetwijzer
  • TEST: welk type eter ben jij?
  • De Hongaarse keuken
  • Koken en eten in literatuur en in film
  • Over koken en alles wat lekker is
  • Meesterkok Ad Janssen
  • Buitenlandse maten en inhoud
  • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
  • Japans koken

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    alle_dagen_seks_of_toch_bijna
    www.bloggen.be/alle_da
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Taartenwinkel online
  • Genieten van vers
  • Culinaire uitstapjes
  • Internetrecepten
  • Keukenverhaaltjes en weetjes
  • Anders eten
  • culiblog dames Reiziger
  • over (eigen)aardigheden in de horeca
  • Kookjuffertje
  • Appeltaartrecepten

    ~Photobucket
  • Multirecepten
  • 100 ideeën
  • Slowfood
  • Boerengoudseoplegkaas
  • Bijzondere kookboeken
  • Elegant theedrinken
  • Franse thee
  • Culiparadijs
  • Vinoglobe
  • De Librije

    LEKKERE BOEKEN:

    • Herrie in de keuken
      Herman den Blijker
      ISBN 9059561643
    • Een jaar in mijn keuken
      Skye Gyngell
      ISBN 9059561856
    • Passie voor kaas
      Betty Koster
      ISBN 109058562093
    • Groente, opnieuw ontdekt
      Peter Gordon
      ISBN 9789066115156
    • Nora's kokkies (kids)
      Nora Sands
      ISBN 9879043909785
    • Vlees en wijn
      Willem Asaert
      ISBN 9789020967333
    • World Food Café 2
      Chris&Carolyn Caldicott
      ISBN 9879058975652
    • Fantastische taarten
      Annie Bell
      ISBN 9059561910
    • Snack&Lunchgerechten
      Isabel Branco-Lepage
      ISBN 9789058977144
    • Gewoon lekker
      Michele Cranston
      ISBN 9789085743583

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    wormengoeroe
    www.bloggen.be/wormeng
    ~Photobucket
  • Stelton...prachtige kado's
  • De Poelier
  • Bos- exclusieve fornuizen
  • Aubergines
  • Truffels a la Italia
  • Wijnaccessoires
  • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
  • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
  • Wijnen uit de Alsace
  • Passie for food

  • Online winkel voor liefhebbers van koken
  • Broeder Everard met Kloosterrecepten


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs