Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 35
minuten, Italiaans
Ingrediënten
- 2 eetl
fijngesneden (blad)peterselie
- 2 eetl
olijfolie
- 250 gram
champignons, in plakjes
- 250 gram
gemengde paddenstoelen, in stukken
- 500 ml
kippenbouillon
- 1 eetl
boter + 25 gram
- 1-2 tenen
knoflook, geperst
- 2
sjalotten, gesnipperd
- 200 gram
risottorijst
- 125 ml
witte wijn
- 2 blikje
John West Reserve Gerookte Tonijnfilets in olijfolie
(120 gram/stuk), uitgelekt in stukken
- 1 theel
geraspte citroenschil
Bereiden
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin alle paddenstoelen 5-7
min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en zet apart. Verwarm
de bouillon en houd tegen de kook aan. Verhit 1 eetl. boter in een pan met
dikke bodem, voeg de knoflook en sjalotten toe en bak in 3 min. glazig. Doe de
rijst erbij en bak totdat de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer
totdat alle wijn is opgenomen. Voeg in delen de bouillon al roerend toe aan de
risotto, zodat het steeds goed wordt opgenomen. Dit duurt 20 min. Breng op
smaak met zout en peper. Roer de klont boter, het citroenrasp, de paddenstoelen
en tonijnstukjes door de risotto.
Laat kort staan, verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met peterselie.
|