Ingrediënten:
- 8 plakken gebraden kalfs- of varkensfricandeau, elk ca. 40 g;
- 3 di vleesfond, uit potje;
- 1 1/2 eetl. droge witte vermout (Noilly Prat);
- zout
- versgemalen peper,
- 1 eetl. allesbinder
- 2 eetl. ragfijn gehakte verse kervel of kervel uit een potje;
- 4 eetl. crème fraîche.

Kervel heeft een fijne smaak. Je moet het echter nooit te veel en ook niet te vaak in gerechten verwerken want dan kan de smaakje wel eens tegen gaan staan. Breng de fond en vermout aan de kook. Voeg wat zout en peper toe. Roer allesbinder erdoor. Roer daarna de crème fraîche en kervel erdoor. Neem het pannetje van de warmtebron. Schep de saus op voorverwarmde borden en wel zo dat de spiegels van de borden ermee zijn bedekt. Leg de fricandeau dubbelgevouwen in het midden erin.
TIP: geef gekookte worteltjes en gekookte aardappeltjes er bij.
|