Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
  • broodjes-om-mee-te-nemen
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    life
    www.bloggen.be/life
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    fietsplezier
    www.bloggen.be/fietspl
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    dansrustroest
    www.bloggen.be/dansrus
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    joggingclubmelsen
    www.bloggen.be/jogging
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    29-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortellini met ham

    Ingrediënten:

    • 2 zakjes tortellini met kaas (Grand Italia);
    • 4 dl slagroom;
    • 2 theel. allesbinder;
    • 1 dl (basis)tomatensaus, Sugocasa;
    • 4 eetl. rode pesto, uit potje;
    • zout,
    • versgemalen witte peper,
    • 75 g fijngeraspte Parmezaanse kaas;
    • 250 g gekookte ham, dikke plakken, tot kruimels gehakt.

     

     

    Bereidingswijze

    Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven. Laat de tortellini op een zeef uitlekken. Laat de slagroom zachtjes koken tot een licht gebonden saus is ontstaan.

    Roer allesbinder erdoor. Voeg tomatensaus, rode pesto en 2 eetlepels geraspte kaas toe. Laat alles, onder voortdurend roeren, dan nog 3 minuten zachtjes doorkoken. Schep de tortellini en de hamkruimels erdoor en laat alles door en door warm worden. Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.


    » Reageer (0)
    20-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tournedos met rode-wijnsaus

    Ingrediënten:

    • 2 1/2 dl (rund)vleesfond;
    • 2 1/2 dl rode wijn, bijv. Cótes du Rhóne,
    • 4 tournedos, biefstukken van de haas, elk ca. 125 g;
    • zout
    • versgemalen zwarte peper;
    • 60 g boter;
    • 1 eetl. fijngehakte peterselie.

     

     

    Bereidingswijze

    Breng fond en wijn aan de kook. Laat alles zo lang zachtjes koken tot door het indampen niet meer dan 3 deciliter is overgebleven. Maak het vlees droog en wrijf de tournedos in met wat zout en peper. Verhit de boter en bak de tournedos in 5 minuten aan weerszijden bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Verwijder de bakboter. Blus de pan met het residu van wijn en fond. Roer de aanzetsels van de bodem van de pan los. Laat alles even doorkoken. Voeg naar smaak zout en/of peper toe.

    Leg de tournedos op een voorverwarmde schaal. Strooi peterselie erover. Schenk de saus door een zeefje in een voorverwarmde sauskom.

    TIP: geef er twee of drie verschillende soorten verse groenten bij. U kunt een keuze maken uit: broccoli, bleekselderij, witlof, sperzieboontjes, worteltjes, peultjes, suger snaps, haricots verts en groene asperges. Dien er gebakken kleine aardappeltjes of aardappelkroketjes bij op.


    » Reageer (0)
    11-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met eieren

    Ingrediënten:

    • 1 grote bloemkool, ca. 850 g;
    • zout;
    • 70 g boter;
    • 25 g bloem, gezeefd,
    • 2 1/2 dl melk;
    • 50 g geraspte belegen Goudse kaas;
    • versgemalen witte peper,
    • 8 eieren, hardgekookt;
    • nootmuskaat.

     

     

    Bereidingswijze

    Maak de bloemkool schoon, neem het dikste gedeelte van de stronk weg en verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Leg de roosjes in een pan met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Kook de roosjes 8 minuten. Laat ze daarna even uitlekken en houd ze vervolgens warm. Smelt 30 gram boter en roer de bloem erdoor. Blijf roeren tot een gladde massa is ontstaan. Schenk de koude melk erbij. Blijf hierna zo lang roeren tot alles aan de kook is gekomen en een volkomen gladde saus is ontstaan. Laat de saus 8 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de kaas toe en laat die in de saus oplossen. Voeg naar smaak zout en/of peper toe. Leg de bloemkoolroosjes in het midden van een voorverwarmde schaal. Schik gehalveerde eieren met de bolle kanten naar boven gekeerd er rondom. Schenk de kokende kaassaus erover en rasp er wat nootmuskaat over.

    TIP: geef (gegratineerde) aardappelpuree erbij.


    » Reageer (0)
    08-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tros-presentatrice lanceert website vegetariërs
    DELFT -  Presentatrice Antoinette Hertsenberg van het Tros-programma Radar lanceert samen met een Amerikaanse culinair journalist de website www.devegetarier.nl. Ze willen met de website mensen de mogelijkheid bieden lekker te eten, terwijl ze toch de dierlijke eiwitten laten staan.

    Vegetariër Hertsenberg en de Amerikaanse journalist Mark Bittman, die zichzelf 'less-meatarian' noemt, zijn er beiden van overtuigd dat de consumptie van dierlijk eiwit omlaag moet om zo onder meer klimaatschade en vernietiging van de natuur te beperken.

    Op de website zijn duizenden recepten te vinden, maar wordt ook het nieuws uit 'vegetariërsland' vermeld. De twee initiatiefnemers komen ook elk met een nieuw receptenboek.

    De website wordt 11 juni in Delft gelanceerd.

    bron




    » Reageer (0)
    02-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw uit de frituurpan

    Ingrediënten:

    • ca. 750 g filets (van de staart) van kabeljauw;
    • zout;
    • versgemalen witte peper,
    • 2 eieren, losgeroerd met 2 eetl. water;
    • ca. 125 g droog broodkruim (liever geen paneermeel)
    • (zonnebloem)olie voor het frituren;
    • 2 limoentjes of kleine citroenen, in partjes.

     

     

    Bereidingswijze

    Kijk uw vishandelaar vandaag vriendelijk aan en vraag hem om filets van de staart van de kabeljauw. Wanneer u hem zegt dat u de vis in vingerbrede repen dient te snijden dan doet hij dat ook nog graag voor u.

    Spoel de filets onder stromend koud water. Maak de vis droog en snijd ze in vingerbrede repen. Bestrooi de repen met wat zout en peper. Haal de repen een voor een door losgeroerde eieren. Druk ze vervolgens stevig in het broodkruim. Schud overtollig kruim eraf. Laat de filets hierna 30 minuten (langer mag ook) liggen. Keer ze na een kwartiertje eenmaal om. Verhit de olie tot circa 180°C. Laat de repen er bij gedeelten goudbruin in bakken. Laat de vis na het bakken even op een stuk keukenpapier uitlekken. Presenteer de vis op een schaal en schik limoen-of citroenpartjes erbij.

    TIP: geef een salade van geblancheerde bleekselderij en gekookte aardappelen bij. Maak de salade aan met mayonaise. Presenteer de salade op (krop)slabladeren.


    » Reageer (0)


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Chocolade hart met tekst
  • Een goede middag toegewenst
  • cialis 5 mg preiswert kaufen
  • buy generic 10mg cialis online
  • generic viagra no rx

    Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
    Een interessant adres?

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Gratis eten en drinken
  • Conimex - dichtbij het vuur
  • Culinair Kookboek
  • Culinaire uitstapjes
  • De kook-o-theek
  • culinaire.pagina.nl
  • De Kooktips
  • De lekkerste restaurants
  • De mannelijke keuken
  • De Multiculturele Keuken

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
  • Life & Cooking
  • PastaSite.nl
  • Proef de Provence
  • Recepten uit de Natuur
  • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
  • Receptjes.be
  • rijstgerechten
  • rijstrecepten
  • Tapas recepten

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    verkenners
    www.bloggen.be/verkenn
    Archief per maand
  • 06-2016
  • 06-2014
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2005

    Laatste commentaren
  • HOI (karimacuisine)
        op gemarineerde champignons
  • vraagje (Maaike)
        op Courgettes uit de oven
  • aardappel (Mary)
        op aardappels
  • ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Campina kookidee
  • Honig
  • Knorr
  • Verstegen Specerijen
  • Voedingscentrum
  • Blue Band recepten
  • De Finse keuken
  • Het internetkookboek
  • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
  • Streekrecepten

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Ui
  • Dieetwijzer
  • TEST: welk type eter ben jij?
  • De Hongaarse keuken
  • Koken en eten in literatuur en in film
  • Over koken en alles wat lekker is
  • Meesterkok Ad Janssen
  • Buitenlandse maten en inhoud
  • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
  • Japans koken

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    frankloopt
    www.bloggen.be/franklo
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Taartenwinkel online
  • Genieten van vers
  • Culinaire uitstapjes
  • Internetrecepten
  • Keukenverhaaltjes en weetjes
  • Anders eten
  • culiblog dames Reiziger
  • over (eigen)aardigheden in de horeca
  • Kookjuffertje
  • Appeltaartrecepten

    ~Photobucket
  • Multirecepten
  • 100 ideeën
  • Slowfood
  • Boerengoudseoplegkaas
  • Bijzondere kookboeken
  • Elegant theedrinken
  • Franse thee
  • Culiparadijs
  • Vinoglobe
  • De Librije

    LEKKERE BOEKEN:

    • Herrie in de keuken
      Herman den Blijker
      ISBN 9059561643
    • Een jaar in mijn keuken
      Skye Gyngell
      ISBN 9059561856
    • Passie voor kaas
      Betty Koster
      ISBN 109058562093
    • Groente, opnieuw ontdekt
      Peter Gordon
      ISBN 9789066115156
    • Nora's kokkies (kids)
      Nora Sands
      ISBN 9879043909785
    • Vlees en wijn
      Willem Asaert
      ISBN 9789020967333
    • World Food Café 2
      Chris&Carolyn Caldicott
      ISBN 9879058975652
    • Fantastische taarten
      Annie Bell
      ISBN 9059561910
    • Snack&Lunchgerechten
      Isabel Branco-Lepage
      ISBN 9789058977144
    • Gewoon lekker
      Michele Cranston
      ISBN 9789085743583

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    applenieuws
    www.bloggen.be/appleni
    ~Photobucket
  • Stelton...prachtige kado's
  • De Poelier
  • Bos- exclusieve fornuizen
  • Aubergines
  • Truffels a la Italia
  • Wijnaccessoires
  • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
  • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
  • Wijnen uit de Alsace
  • Passie for food

  • Online winkel voor liefhebbers van koken
  • Broeder Everard met Kloosterrecepten


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs