Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Gehakttaartjes
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    happytogether
    www.bloggen.be/happyto
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    rina_en_luc
    www.bloggen.be/rina_en
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    axel_buitengewoon
    www.bloggen.be/axel_bu
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    fotojohan
    www.bloggen.be/fotojoh
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    29-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T-bonesteak op de barbecue


    ingrediënten:

    • ca. 6 eetl. (zonnebloem)olie;
    • 2 T-bonesteaks, elk ca. 650 g;
    • zout
    • versgemalen zwarte peper.

     

    bereidingswijze:
    De T-bonesteak bestaat uit de lendewervel (T-bone) en de zijlende (entrecote) van het rund. Het vlees leent zich bij uitstek om te roosteren.  Voor vier personen zijn twee T-bonesteaks ruim voldoende.

    Schenk 5 eetlepels olie op een groot bord of schotel. Maak het vlees droog en snijd de vetranden met de punt van een scherp mesje op gelijke afstanden (circa 2 centimeter) diep in.
    Leg de T-bonesteaks in de olie. Keer het vlees na 5 minuten om en laat het dan nogmaals 5 minuten in de olie liggen.
    Bestrijk het rooster van de barbecue met een kwastje met olie. Rooster het vlees in circa 8 minuten (tijd is afhankelijk van de dikte van het vlees) aan weerszijden bruin. Bestrooi het vlees na het roosteren met wat zout en (veel) zwarte peper. Laat het vlees ten minste 5 minuten, eventueel afgedekt met aluminiumfolie, liggen voordat het wordt aangesneden.


    » Reageer (0)
    20-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomersalade met zalm en tomaten (maaltijdsalade)


    ingrediënten:

    • 500 g gefileerde verse zalm;
    • 3 citroenen, uitgeperst, gezeefd;
    • (zee)zout,
    • versgemalen witte peper;
    • 2 eetl. (zonnebloem)olie;
    • 4 Hollandse trostomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes;
    • 200 g groene (krop)sla, in stukjes gescheurd;
    • 3-4 eetl. eenvoudige dressing;
    • 2 bosuitjes, gesnipperd;
    • 1 1/2 eetl. kappertjes, uit potje, uitgelekt;
    • 1 eetl, fijngehakte peterselie; 4 eieren, hardgekookt, elk ei in 8 partjes.

     

    bereidingswijze:
    Snijd de zalm in dunne (circa 3 millimeter) plakken en vervolgens in lange smalle repen. Leg de zalmrepen in een kom. Strooi er zout en peper over en schep de zalm enkele malen om. Schenk het citroensap erover en schep alles nogmaals om. Schenk er daarna de olie over. Dek de kom af met plasticfolie en plaats hem ten minste 1 uur in de koelkast. Maak de sla aan met de dressing en verdeel het over vier borden. Strooi bosuitjes en tomaten erover. Laat de zalm even uitlekken. Leg de zalmreepjes in het midden op de slabedjes. Strooi kappertjes en peterselie over de zalm. Schik partjes hardgekookte eieren rondom de salades.


    » Reageer (0)
    11-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omeletjes met sperzieboontjes


    ingrediënten:

    • 2 eetl. (zonnebloem)olie;
    • 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt;
    • 2 sjalotten, ragfijn gesnipperd;
    • 2 theet. sambal oelek;
    • 500 g sperzieboontjes, in stukjes van ca. 3 cm;
    • zout.
      Voor de omeletten:
    • 8 eieren;
    • versgemalen witte peper,
    • ca, 40 g boter;
    • 200 g bacon, in smalle reepjes.

     

    bereidingswijze:

    Verhit de olie in een wok en laat knoflook, sjalotten en sambal oelek er, onder voortdurend omscheppen, 1 minuut in bakken. Schep daarna de boontjes erdoor en laat alles dan, op dezelfde wijze   3 minuten bakken. Schenk er 11/2 deciliter water bij en laat alles zo lang zachtjes koken tot het water vrijwel geheel is verdampt. Voeg zout naar smaak toe.
    Klop eieren en 4 eetlepels water los. Voeg zout en peper toe. Bak in weinig boter 4 dunne omeletten. Laat in een droge koekenpan de baconreepjes zo lang bakken tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep op elke omelet een deel van de boontjes. Strooi baconreepjes er over. Sla de omeletten daarna dicht en dien ze op.

    TIP: geef er warm en knapperig stokbrood bij.


    » Reageer (0)
    02-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde flensjes


    ingrediënten:

    • 100 g bloem, gezeefd;
    • zout;
    • 3 dl melk;
    • 2 eieren, losgeroerd;
    • ca. 75 g boter;
    • 300 g fijngeraspte worteltjes;
    • 200 g fijngeraspte belegen Goudse kaas;
    • 3 eetl. fijngehakte peterselie;
    • versgemalen witte peper;
    • 3 dl slagroom.

     

    bereidingswijze:

    Maak van bloem, mespuntje zout, melk en eieren een glad beslag. Bak er in weinig boter 12 of 16 dunne flensjes van. Schep in een kom worteltjes, kaas, peterselie, wat zout en peper en 1 deciliter slagroom luchtig door elkaar. Strijk over elk flensje een deel van het mengsel. Rol de flensjes op. Leg ze stijf naast elkaar in een dik beboterde ovenvaste schaal. Schenk de rest van de room erover. Zet de schaal gedurende 18 minuten in een tot 180°C voorverwarmde oven.


    » Reageer (0)


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Chocolade hart met tekst
  • Een goede middag toegewenst
  • cialis 5 mg preiswert kaufen
  • buy generic 10mg cialis online
  • generic viagra no rx

    Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
    Een interessant adres?

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Gratis eten en drinken
  • Conimex - dichtbij het vuur
  • Culinair Kookboek
  • Culinaire uitstapjes
  • De kook-o-theek
  • culinaire.pagina.nl
  • De Kooktips
  • De lekkerste restaurants
  • De mannelijke keuken
  • De Multiculturele Keuken

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
  • Life & Cooking
  • PastaSite.nl
  • Proef de Provence
  • Recepten uit de Natuur
  • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
  • Receptjes.be
  • rijstgerechten
  • rijstrecepten
  • Tapas recepten

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    fotojohan
    www.bloggen.be/fotojoh
    Archief per maand
  • 06-2016
  • 06-2014
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006

    Laatste commentaren
  • HOI (karimacuisine)
        op gemarineerde champignons
  • vraagje (Maaike)
        op Courgettes uit de oven
  • aardappel (Mary)
        op aardappels
  • ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Campina kookidee
  • Honig
  • Knorr
  • Verstegen Specerijen
  • Voedingscentrum
  • Blue Band recepten
  • De Finse keuken
  • Het internetkookboek
  • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
  • Streekrecepten

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Ui
  • Dieetwijzer
  • TEST: welk type eter ben jij?
  • De Hongaarse keuken
  • Koken en eten in literatuur en in film
  • Over koken en alles wat lekker is
  • Meesterkok Ad Janssen
  • Buitenlandse maten en inhoud
  • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
  • Japans koken

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    ikkeblog
    www.bloggen.be/ikkeblo
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Taartenwinkel online
  • Genieten van vers
  • Culinaire uitstapjes
  • Internetrecepten
  • Keukenverhaaltjes en weetjes
  • Anders eten
  • culiblog dames Reiziger
  • over (eigen)aardigheden in de horeca
  • Kookjuffertje
  • Appeltaartrecepten

    ~Photobucket
  • Multirecepten
  • 100 ideeën
  • Slowfood
  • Boerengoudseoplegkaas
  • Bijzondere kookboeken
  • Elegant theedrinken
  • Franse thee
  • Culiparadijs
  • Vinoglobe
  • De Librije

    LEKKERE BOEKEN:

    • Herrie in de keuken
      Herman den Blijker
      ISBN 9059561643
    • Een jaar in mijn keuken
      Skye Gyngell
      ISBN 9059561856
    • Passie voor kaas
      Betty Koster
      ISBN 109058562093
    • Groente, opnieuw ontdekt
      Peter Gordon
      ISBN 9789066115156
    • Nora's kokkies (kids)
      Nora Sands
      ISBN 9879043909785
    • Vlees en wijn
      Willem Asaert
      ISBN 9789020967333
    • World Food Café 2
      Chris&Carolyn Caldicott
      ISBN 9879058975652
    • Fantastische taarten
      Annie Bell
      ISBN 9059561910
    • Snack&Lunchgerechten
      Isabel Branco-Lepage
      ISBN 9789058977144
    • Gewoon lekker
      Michele Cranston
      ISBN 9789085743583

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    animaties
    www.bloggen.be/animati
    ~Photobucket
  • Stelton...prachtige kado's
  • De Poelier
  • Bos- exclusieve fornuizen
  • Aubergines
  • Truffels a la Italia
  • Wijnaccessoires
  • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
  • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
  • Wijnen uit de Alsace
  • Passie for food

  • Online winkel voor liefhebbers van koken
  • Broeder Everard met Kloosterrecepten


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs