ingrediënten:
- 2 eetl. (zonnebloem)olie;
- 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt;
- 2 sjalotten, ragfijn gesnipperd;
- 2 theet. sambal oelek;
- 500 g sperzieboontjes, in stukjes van ca. 3 cm;
- zout.
Voor de omeletten: - 8 eieren;
- versgemalen witte peper,
- ca, 40 g boter;
- 200 g bacon, in smalle reepjes.
bereidingswijze:
Verhit de olie in een wok en laat knoflook, sjalotten en sambal oelek er,
onder voortdurend omscheppen, 1 minuut in bakken. Schep daarna de boontjes
erdoor en laat alles dan, op dezelfde wijze 3 minuten bakken. Schenk er 11/2
deciliter water bij en laat alles zo lang zachtjes koken tot het water vrijwel
geheel is verdampt. Voeg zout naar smaak toe. Klop eieren en 4 eetlepels
water los. Voeg zout en peper toe. Bak in weinig boter 4 dunne omeletten. Laat
in een droge koekenpan de baconreepjes zo lang bakken tot ze goudbruin en
knapperig zijn. Schep op elke omelet een deel van de boontjes. Strooi
baconreepjes er over. Sla de omeletten daarna dicht en dien ze op.
TIP: geef er warm en knapperig stokbrood bij.
|