|
Ingrediënten:
- 600 g magere runderlappen, in blokjes, ca. 1 1/2 cm;
- 1 tablet voor runderbouillon;
- 5 eetl. olijfolie;
- 1 eetl. allesbinder;
- 4 eetl. groene pesto, uit potje;
- 2 courgettes, in plakjes;
- zout;
- versgemalen peper;
- 2 eetl. fijngehakte peterselie.

Breng 6 deciliter water aan de kook. Voeg het vlees en het bouillontablet toe. Schuim het oppervlak enkele malen zorgvuldig af. Leg het deksel op de pan en laat het vlees in 1 uur zachtjes koken. Voeg hierna 2 eetlepels olie aan het kookvocht van het vlees toe. Laat alles dan nog zo lang, zonder het deksel op de pan, koken tot het vlees volkomen gaar is en ruim de helft van het kookvocht is verdampt. Strooi allesbinder erover en roer de pesto erdoor. Verhit 3 eetlepels olijfolie. Laat de courgetteplakken er 4-5 minuten in bakken. Strooi er tijdens het bakken wat zout en peper over. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Verdeel de courgetteplakken als bedjes op voorverwarmde borden. Schep het vlees en de saus er in het midden op. Bestrooi de gerechten met peterselie. TIP: geef tomatensalade en warm en knapperig stokbrood erbij.
|