Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
  • broodjes-om-mee-te-nemen
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    movie
    www.bloggen.be/movie
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tlissewegenartje
    www.bloggen.be/tlissew
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    golfclubs
    www.bloggen.be/golfclu
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tlissewegenartje
    www.bloggen.be/tlissew
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    29-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamslapjes met gembersaus

     

    ingrediënten:

    4 lamslapjes, bij voorkeur gesneden van de achterbout, samen ca. 400 g;
    zout,
    versgemalen witte peper,
    30 g boter;
    2 eetl. (zonnebloem)olie;
    1 ui, gesnipperd;
    1 teentje knoflook, ragfijn gehakt;
    2 eetl. fijngehakte verse gemberwortel,
    1 kleine rode Spaanse peper, vruchtvlees in uiterst smalle reepjes (draadjes);
    helft van tablet voor kippenbouillon;
    2 eetl Chinese (lichte) sojasaus;
    2 eetl. Chinese rijstwijn of droge sherry (fino),
    2 theel. limoen- of citroensap;

    bereidingswijze:
    Maak het vlees droog met keukenpapier. Wrijf de lapjes in met wat zout en peper. Verhit boter en olie en bak de lapjes snel aan weerszijden lichtbruin. Neem het vlees even uit de pan en houd het warm. Fruit in de resterende boter en olie de ui zo lang tot hij zacht is en glazig ziet. Voeg knoflook, gemberwortel en Spaanse peper toe. Laat alles, onder voortdurend omscheppen, 2 minuten zachtjes bakken. Voeg 3 deciliter water en het bouillontablet toe. Breng alles, onder voortdurend roeren, tot aan het kookpunt. Voeg sojasaus, rijstwijn of sherry, limoen- of citroensap en honing toe. Wacht tot alles opnieuw aan de kook is gekomen. Leg het vlees in de saus. Temper de warmtebron. Leg het deksel op de pan en laat alles 30 minuten stoven. Keer de lapjes na circa 15 minuten om. Neem na het stoven de lapjes uit de pan. Leg ze op voorverwarmde borden. Roer allesbinder door de kokende saus. Voeg naar smaak zout toe. Schep de saus over de lapjes en strooi bosuitjes erover.


    TIP: geef (basmati)rijst apart erbij.


    » Reageer (0)
    25-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasjes met roomsaus

     

    ingrediënten:

    4 kleine varkenshaasjes of 2 grotere, samen ca. 700 g;
    60 g boter,
    zout,
    versgemalen witte peper,
    1 middelgrote ui, gesnipperd,
    2 zachtzure appels, bijv. Granny Smith, vruchtvlees in blokjes gesneden;
    3 dl vlees- of gevogeltefond, uit potje,
    1 eetl. allesbinder,
    1 1/4 dl crème fraîche of slagroom.

    bereidingswijze:
    Maak het vlees droog met keukenpapier. Verhit de boter en bak de haasjes snel rondom lichtbruin. Temper de warmtebron en laat het vlees zachtjes, in 16-20 minuten, gaar braden. Bestrooi de haasjes tijdens het braden met wat zout en peper. Neem de haasjes na het braden uit de pan. Verpak ze in aluminiumfolie en laat ze ten minste 10 minuten rusten. Verwijder de helft van de bakboter. Voeg ui en appel aan de resterende braadboter toe. Laat alles onder voortdurend roeren en omscheppen 3 minuten zachtjes bakken. Voeg vleesfond toe. Laat alles 5 minuten koken. Roer allesbinder erdoor. Stort de gehele inhoud van de pan op een zeer fijne zeef die boven een andere pan is geplaatst. Wrijf zoveel mogelijk vaste bestanddelen door de zeef. Breng de nu verkregen saus opnieuw aan de kook. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer daarna de room erdoor. Laat de saus dan nog enkele minuten zachtjes sudderen. Snijd het vlees schuin in plakken. Leg ze zoveel mogelijk in het oorspronkelijke model op een voorverwarmde schaal. Schenk een deel van de saus erover en geef de rest er apart in een voorverwarmde sauskom bij.


    TIP: geef er sperzieboontjes, snijboontjes of haricots verts en Opperdoezer Ronde aardappelen bij.


    » Reageer (0)
    24-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollandse biefstuk

     

    ingrediënten:

    4 Hollandse biefstukken, elk ca. 100 g;
    zout;
    versgemalen peper,
    1/2 theel. gedroogde tijm;
    60 g boter,
    1 dl vleesfond, uit potje;
    3/4 dl slagroom;
    2 eetl. Zaanse mosterd;
    evt. 1 eetl. fijngehakte peterselie.

    bereidingswijze:
    Bij een Hollandse biefstuk past een romige saus waarin mosterd is verwerkt heel goed.
    Eigenlijk is het een zondags gerecht voor een gewone doordeweekse dag.
    Maak het vlees droog met keukenpapier. Wrijf het vlees in met het mengsel van zout, peper en tussen de vingers fijngewreven tijm. Verhit de boter en wacht tot het schuim is weggetrokken. Bak de biefstukken er, boven een hoog afgestelde warmtebron, in 4-5 minuten aan weerszijden bruin. Neem de biefstukken uit de pan en houd ze warm. Verwijder de bakboter uit de pan.
    Blus de pan met een scheutje water en roer de aanzetsels van de bodem van de pan goed los. Roer vleesfond erdoor. Schenk alles door een zeefje in een pannetje waarin de slagroom al aan de kook is gebracht. Laat alles enkele minuten zachtjes koken tot een licht gebonden saus is verkregen. Klop vlak voor het opdienen de mosterd en eventueel peterselie erdoor. Leg de biefstukken op voorverwarmde borden. Schenk de saus naast de biefstukken.


    TIP: geef gekookte snijboontjes en gekookte kleine aardappeltjes erbij.


    » Reageer (0)
    23-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfilets met Maleise saus

     

    ingrediënten:

    4 kipfilets, elk ca. 125 g;
    1 eetl. maïzena
    2 theel. milde kerriepoeder (djawa);
    zout;
    versgemalen witte peper,
    4 eetl. (zonnebloemfolie;
    1 eetl. ragfijn gehakte knoflook;
    2 eetl. fijngeraspte verse gemberwortel,
    1 eetl. sambal oelek,
    3 dl kippenbouillon, evt. van tablet;
    3 eetl. ketjap manis
    1 eetl. allesbinder,
    1 eetl. fijngehakte verse koriander.

    Bereidingswijze:


    Maak de kipfilets droog. Schep maizena, kerriepoeder, zout en peper luchtig door elkaar. Wentel de kipfilets door het mengsel.
    Verhit de olie en bak de filets er in 10-12 minuten aan alle kanten goudbruin en gaar in. Neem de filets uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie. Laat ze 10 minuten rusten.
    Verwijder de helft van de olie. Roer knoflook, gemberwortel en sambal oelek door de resterende olie. Laat alles 5 minuten, onder voortdurend roeren en omscheppen, zachtjes bakken. Schenk bouillon en ketjap erbij en roer alles krachtig door. Laat alles 2-3 minuten koken. Strooi er allesbinder over. Roer alles opnieuw krachtig door. Schenk de saus door een zeefje in een ander pannetje. Breng de saus opnieuw aan de kook. Houd de saus daarna warm.
    Snijd de kipfilets schuin in plakken. Leg de filets, zoveel mogelijk in het oorspronkelijke model op voorverwarmde borden. Schep er enkele eetlepels saus over. Strooi er daarna koriander over. Dien de rest van de saus apart in een voorverwarmde sauskom op.

    TIP: geef (basmati)rijst en eventueel het in stukjes gesneden vruchtvlees van een rijpe mango erbij.


    » Reageer (0)
    19-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crostini met champignons

     

    ingrediënten:

    Voor 12 stuks:
    4 eetl. olijfolie,
    12 sneden ciabattabrood,
    20 g boter;
    750 g kleine champignons, in vieren gesneden,
    2 teentjes knoflook, uitgeperst,
    2 bosuitjes gesnipperd; zout;
    versgemalen witte peper;
    2 eetl fijngehakte peterselie,
    4-5 eetl. fijngeraspte Parmezaanse kaas.

    Bereidingswijze:
    Gebruik 2 eetlepels olijfolie om het brood mee te besprenkelen. Leg de sneden op de bakplaat en schuif deze in het midden van de tot 125 °C voorverwarmde oven. Laat de sneden er licht goudbruin in roosteren. Verhit de rest van de olie samen met de boter in een koekenpan. Voeg de champignons toe. Laat ze onder regelmatig omscheppen 5 minuten bakken.
    Voeg na 2 minuten knoflook toe en 1 minuut later de bosuitjes. Strooi na het bakken wat zout en peper over de champignons. Keer de sneetjes geroosterd brood om. Verdeel de champignons erover en bestrooi alles met een mengsel van peterselie en geraspte kaas. Plaats de bakplaat enkele minuten onder een zeer hete grill. Dien de crostini zo warm mogelijk op.


    » Reageer (0)
    15-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade Parmentier met ham

     

    ingrediënten:

    750 g grote aardappelen;
    2 tabletten voor kippen- bouillon;
    4 eetl. mayonaise;
    2 theel. fijne Franse mosterd;
    2 eetl. fijngehakte peterselie;
    2 eetl. fijngesneden bieslook;
    150 g gemengde sla;
    300 g gekookte ham, dunne plakken;
    2 tomaten, ontveld, in parten;
    2 eieren, hard gekookt, in parten.

    bereidingswijze:
    Snijd de aardappelen in blokjes (3/4 cm).
    Laat de bouillontabletten in 1 liter kokend water oplossen. Voeg de aardappelblokjes toe. Laat ze 8-10 minuten zachtjes koken.
    Stort ze in een zeef. Laat de blokjes uitlekken en tot lauwwarm afkoelen.
    Meng in een kom mayonaise met mosterd, peterselie, bieslook en 1 1/2 eetlepel warm kookvocht van de aardappelen. Schep daarna de aardappelblokjes erdoor. Laat alles koud worden. Plaats de aardappelsalade daarna ten minste 30 minuten in de koelkast.
    Verdeel de sla als bedjes over de borden. Schep de aardappelsalade in het midden erop. Leg dubbelgevouwen plakken ham ernaast. Schik tomaten- en eiparten er rondom.


    » Reageer (0)
    10-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thais rijstgerecht met kip

    ingrediënten:

    300 g (pandan)rijst
    zout,
    3 eetl. (arachide)olie;
    350 g kipfilets, in blokjes;
    100 g gekookte ham, in blokes,
    400 g Thaise groentemix (witte kool, prei, ui, paprika's en rode Spaanse peper);
    2 eetl. lichte Chinese of Japanse (Kikkoman) sojasaus;
    1 eetl. fijngesneden verse koriander.

    bereidingswijze:
    Kook de rijst zoals op de verpakking is aangegeven. Voeg aan het kookwater wat zout toe. Laat de rijst daarna afkoelen.
    Verhit de olie in een wok en voeg het kippenvlees bij gedeelten toe. Laat het kippenvlees, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten bakken. Schep er daarna, eveneens bij gedeelten, de groenten door en laat alles dan nog
    3 minuten bakken.
    Schep vervolgens de ham en daarna de rijst erdoor en sprenkel de sojasaus erover. Laat alles zo lang, onder voortdurend omscheppen, bakken tot de rijst door en door warm is geworden. Verdeel het gerecht als bergjes op voorverwarmde borden. Strooi er koriander over.


    » Reageer (0)
    06-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde kiprollade

     

    ingrediënten:

    1 kiprollade, ca. 800 g;
    versgemalen witte peper,
    ca. 1 dl (zonnebloem)olie
    zout,
    75 g (zachte) boter;
    2 eed. tomatenketchup,
    1 eetl. fijngehakte peterselie;
    1 eetl. fijngesneden bieslook;
    1/2 theel. paprikapoeder;
    1 mespunt cayennepeper.

    Bereidingswijze:
    Maak de rollade droog en wrijf hem in met wat peper. Steek de rollade aan het (draai)spit en bestrijk hem rondom met een kwastje met olie. Plaats het spit met de rollade in de oven onder de reeds zeer hete grill. Schuif een bakplaat of ovensleetje onder het spit om afdruipend vet op te vangen. Rooster de rollade in circa 8 minuten rondom licht bruin. Schakel daarna de grillstand lager en laat de rollade in circa 30-35 minuten zachtjes gaar roosteren. Bestrijk de rollade tijdens het roosteren nog enkele malen met een kwastje met olie. Bestrooi de rollade na het roosteren met wat zout en verpak hem in aluminiumfolie. Laat de rollade 10 minuten liggen. Meng in een kommetje boter, tomatenketchup, peterselie en bieslook. Voeg er paprikapoeder, cayennepeper en zout aan toe. Snijd de warme rollade in 12 plakken. Bestrijk elke plak met de tomatenboter. Leg de plakken dakpansgewijs op voorverwarmde borden.

    TIP: geef gemengde salade en knapperige gefrituurde aardappeltjes erbij.


    » Reageer (0)


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Chocolade hart met tekst
  • Een goede middag toegewenst
  • cialis 5 mg preiswert kaufen
  • buy generic 10mg cialis online
  • generic viagra no rx

    Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
    Een interessant adres?

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Gratis eten en drinken
  • Conimex - dichtbij het vuur
  • Culinair Kookboek
  • Culinaire uitstapjes
  • De kook-o-theek
  • culinaire.pagina.nl
  • De Kooktips
  • De lekkerste restaurants
  • De mannelijke keuken
  • De Multiculturele Keuken

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
  • Life & Cooking
  • PastaSite.nl
  • Proef de Provence
  • Recepten uit de Natuur
  • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
  • Receptjes.be
  • rijstgerechten
  • rijstrecepten
  • Tapas recepten

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    filmkeshierendaar
    www.bloggen.be/filmkes
    Archief per maand
  • 06-2016
  • 06-2014
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2005

    Laatste commentaren
  • HOI (karimacuisine)
        op gemarineerde champignons
  • vraagje (Maaike)
        op Courgettes uit de oven
  • aardappel (Mary)
        op aardappels
  • ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Campina kookidee
  • Honig
  • Knorr
  • Verstegen Specerijen
  • Voedingscentrum
  • Blue Band recepten
  • De Finse keuken
  • Het internetkookboek
  • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
  • Streekrecepten

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Ui
  • Dieetwijzer
  • TEST: welk type eter ben jij?
  • De Hongaarse keuken
  • Koken en eten in literatuur en in film
  • Over koken en alles wat lekker is
  • Meesterkok Ad Janssen
  • Buitenlandse maten en inhoud
  • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
  • Japans koken

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    frankloopt
    www.bloggen.be/franklo
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Taartenwinkel online
  • Genieten van vers
  • Culinaire uitstapjes
  • Internetrecepten
  • Keukenverhaaltjes en weetjes
  • Anders eten
  • culiblog dames Reiziger
  • over (eigen)aardigheden in de horeca
  • Kookjuffertje
  • Appeltaartrecepten

    ~Photobucket
  • Multirecepten
  • 100 ideeën
  • Slowfood
  • Boerengoudseoplegkaas
  • Bijzondere kookboeken
  • Elegant theedrinken
  • Franse thee
  • Culiparadijs
  • Vinoglobe
  • De Librije

    LEKKERE BOEKEN:

    • Herrie in de keuken
      Herman den Blijker
      ISBN 9059561643
    • Een jaar in mijn keuken
      Skye Gyngell
      ISBN 9059561856
    • Passie voor kaas
      Betty Koster
      ISBN 109058562093
    • Groente, opnieuw ontdekt
      Peter Gordon
      ISBN 9789066115156
    • Nora's kokkies (kids)
      Nora Sands
      ISBN 9879043909785
    • Vlees en wijn
      Willem Asaert
      ISBN 9789020967333
    • World Food Café 2
      Chris&Carolyn Caldicott
      ISBN 9879058975652
    • Fantastische taarten
      Annie Bell
      ISBN 9059561910
    • Snack&Lunchgerechten
      Isabel Branco-Lepage
      ISBN 9789058977144
    • Gewoon lekker
      Michele Cranston
      ISBN 9789085743583

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    medialol
    www.bloggen.be/medialo
    ~Photobucket
  • Stelton...prachtige kado's
  • De Poelier
  • Bos- exclusieve fornuizen
  • Aubergines
  • Truffels a la Italia
  • Wijnaccessoires
  • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
  • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
  • Wijnen uit de Alsace
  • Passie for food

  • Online winkel voor liefhebbers van koken
  • Broeder Everard met Kloosterrecepten


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs