Italiaanse roerbakschotel met kip, rode ui en bonen
Ingrediënten: Voor 2 personen 180 gram kipfilets 1 zakje Italiaanse kruiden 2 eetlepels vloeibare margarine 1 rode ui 1 rode paprika 200 gram sperziebonen 200 gram pasta (penne) 50 gram geraspte kaas (parmezaanse) Snijd de kipfilets in blokjes en doe ze in een kommetje. Strooi de Italiaanse kruiden over de kip en meng het goed door elkaar. Laat de kruiden even intrekken.Maak ondertussen de paprikas schoon, pel de ui en haal de bonen af. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de sperziebonen in 5 minuten bijna gaar (bewaar het water). Snijd de paprika en rode ui in grove stukken. Kook nu de pasta, volgens de bereidingswijze, in het water van de bonen al dente. Verwarm een wok met de margarine op het vuur en bak de kip gedurende 5 minuten, voeg vervolgens de rode ui, paprika en sperziebonen toe en roerbak het geheel nog eens 4 minuten. Serveer de Italiaanse roerbakschotel met de pasta. Garneer het gerecht met wat geraspte kaas.
Ingrediënten: - 400 g courgettes - 1 grote ui - 1 teen knoflook - enkele basilicumblaadjes - 30 g geraspte Parmezaanse kaas - 3 eetlepels Extra Vergine olijfolie - zout & peper - zeker 1 liter (groenten)bouillon - 120 g fijne pasta
Was de courgettes en snij ze in blokjes. Hak de ui, knoflook fijn en basilicum fijn.
Meng de knoflook en basilicum met de Parmezaanse kaas, 1 eetlepel olijfolie en een snuifje zout. Hou even opzij.
Fruit de ui in de resterende olijfolie, voeg er de courgettes bij en laat het even aanbruinen, naar smaak kruiden met zout en peper. Giet er dan de bouillon over en breng aan de kook.
Kook nog 10 minuten verder. Voeg de pasta toe.
Voeg het basilicum/kaasmengsel toe neem meteen van het vuur.
Laat een tweetal minuten staan zodat de smaken beter uitkomen.
Serveer bij deze maaltijd Italiaanse ciabatta of focacciabrood.
Tip van de chef: Je kunt enkele tomaten aan de courgettes toevoegen. Of voeg gewoon een eetlepel kerriepoeder toe en je krijgt een meer oriëntaalse soep.
Maak de champignons schoon en snij ze fijn. Schil de aardappels en rasp ze. Klop de eieren los. Meng in een grote kom de fijngesneden champignons, de geraspte aardappels, kaas, losgeklopte eieren, maïzena , room, zout en peper door elkaar. Vet een wafelijzer in met wat boter of margarine. Bak van het beslag knapperige wafels in ca. 4 minuten.Per persoon ongeveer 75 gram groenten
6 el tapenade van groene olijven (bakje 150 g, koelvers)
4 vellen filodeeg (diepvries), ontdooid
olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de
paprikastukjes met de kipstukjes. Voeg de tapenade toe. Meng alles en breng op
smaak met peper en zout. Bestrijk 4 vellen filodeeg dun met olijfolie. Leg op
elk vel een tweede vel. Verdeel het kipmengsel erover. Bestrijk rondom met nog
wat olie en pak de kip in. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze in 20
min. goudbruin. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
Met voorgebakken broodproducten kun je heerlijke snackjes maken. Deze warme focacciahapjes smaken lekker bij de borrel, maar ook koud in de lunchtrommel of als hartig tussendoortje zijn ze niet te versmaden.
Benodigdheden
1 focacciabrood, in dunne sneetjes
3 trostomaten, in dunne plakjes
2 mozzarellakaasjes, in dunne plakjes
gedroogde oregano
peper, zout
± 16 plakjes rauwe ham (bijv. Coburger), in de lengte gehalveerd
bakpapier
Verdeel de gehalveerde plakjes tomaat en de gehalveerde plakjes mozzarella over de sneetjes brood en bestrooi met oregano, peper en zout naar smaak. Omwikkel elk sneetje brood met een half plakje ham en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de sneetjes brood kort in een voorverwarmde oven (200 °C) en serveer direct.
Verwijder het donkergroene gedeelte van de preien en
het uiteinde met de wortels. Steek een scherp mes tot halverwege in de preien
en snijd ze naar boven toe over de lengte open. Spoel onder de kraan het zand
weg en was goed. Breng een ruime pan water met wat zout aan de kook. Kook de
preien in 12 min. gaar. Kook ondertussen de eieren 5 min. Giet ze af, laat ze
schrikken in koud water en pel ze. Laat de preien iets afkoelen en snijd ze elk
in 3 stukken. Roer in een kom de mosterd, de azijn en de olie door elkaar, voeg
peper en zout naar smaak toe. Schep de prei door de dressing. Snijd in de
lengte dunne plakjes van het ontbijtspek. Verhit de grillpan en gril het spek
goudbruin en krokant. Verdeel de prei over 4 borden. Snijd de eieren in de
lengte doormidden en leg de eieren en het spek bij de prei.
Tip
In plaats van een stukje ontbijtspek kunt u ook voorgesneden plakjes
(125 g, gerookt ontbijtspek, gesneden) gebruiken.