Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
  • broodjes-om-mee-te-nemen
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    iberostar_safira_palms
    www.bloggen.be/iberost
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    frankloopt
    www.bloggen.be/franklo
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    joggingclubmelsen
    www.bloggen.be/jogging
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    autokampioen
    www.bloggen.be/autokam
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    26-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse roerbakschotel met kip, rode ui en bonen



    Ingrediënten:
    Voor 2 personen
    • 180 gram kipfilets
    • 1 zakje Italiaanse kruiden
    • 2 eetlepels vloeibare margarine
    • 1 rode ui
    • 1 rode paprika
    • 200 gram sperziebonen
    • 200 gram pasta (penne)
    • 50 gram geraspte kaas (parmezaanse)

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Snijd de kipfilets in blokjes en doe ze in een kommetje. Strooi de Italiaanse kruiden over de kip en meng het goed door elkaar. Laat de kruiden even intrekken.Maak ondertussen de paprika’s schoon, pel de ui en haal de bonen af. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de sperziebonen in 5 minuten bijna gaar (bewaar het water). Snijd de paprika en rode ui in grove stukken. Kook nu de pasta, volgens de bereidingswijze, in het water van de bonen al dente. Verwarm een wok met de margarine op het vuur en bak de kip gedurende 5 minuten, voeg vervolgens de rode ui, paprika en sperziebonen toe en roerbak het geheel nog eens 4 minuten. Serveer de Italiaanse roerbakschotel met de pasta. Garneer het gerecht met wat geraspte kaas.


    » Reageer (0)
    24-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaltijd-courgettesoep

     


    Ingrediënten:
    - 400 g courgettes
    - 1 grote ui
    - 1 teen knoflook
    - enkele basilicumblaadjes
    - 30 g geraspte Parmezaanse kaas
    - 3 eetlepels Extra Vergine olijfolie
    - zout & peper
    - zeker 1 liter (groenten)bouillon
    - 120 g fijne pasta

    Photobucket - Video and Image Hosting

    • Was de courgettes en snij ze in blokjes. Hak de ui, knoflook fijn en basilicum fijn.
    • Meng de knoflook en basilicum met de Parmezaanse kaas, 1 eetlepel olijfolie en een snuifje zout. Hou even opzij.
    • Fruit de ui in de resterende olijfolie, voeg er de courgettes bij en laat het even aanbruinen, naar smaak kruiden met zout en peper. Giet er dan de bouillon over en breng aan de kook.
    • Kook nog 10 minuten verder. Voeg de pasta toe. 
    • Voeg het basilicum/kaasmengsel toe neem meteen van het vuur.
    • Laat een tweetal minuten staan zodat de smaken beter uitkomen.
    • Serveer bij deze maaltijd Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

    Tip van de chef:
    Je kunt enkele tomaten aan de courgettes toevoegen. Of voeg gewoon een eetlepel kerriepoeder toe en je krijgt een meer oriëntaalse soep.

     


    » Reageer (0)
    19-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignon-aardappelwafels met kaas

    Ingrediënten

    • 150 g witte champignons
    • 150 g aardappel
    • 100 g geraspte kaas
    • 2 eieren
    • 40 g maïzena
    • 2 eetlepels roomboter of margarine
    • zout en peper

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Maak de champignons schoon en snij ze fijn. Schil de aardappels en rasp ze. Klop de eieren los. Meng in een grote kom de fijngesneden champignons, de geraspte aardappels, kaas, losgeklopte eieren, maïzena , room, zout en peper door elkaar. Vet een wafelijzer in met wat boter of margarine. Bak van het beslag knapperige wafels in ca. 4 minuten.Per persoon ongeveer 75 gram groenten

      • bijgerecht, 2 personen

      » Reageer (0)
      11-02-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalkoenspiesjes met ananas in tomatenroomsaus

       


      Benodigdheden

      • 400 g farfalle (pasta)
      • zout
      • 500 g kalkoenfilet, in blokjes
      • peper
      • 1 blikje ananasstukjes à 227 g , uitgelekt
      • 2 el olijfolie traditioneel
      • 1 ui, gesnipperd
      • 1 blikje tomatenpuree à 68 g
      • 1 el paprikapoeder
      • 1 blik gepelde tomaten à 400 g
      • 2 el crème fraîche
      • 1 el basilicum

      extra nodig:
      12 houten prikkers 

      Photobucket - Video and Image Hosting

      • Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout beetgaar.
      • Bestrooi de kalkoenfilet met peper en zout en rijg het vlees met de ananasstukjes aan de prikkers.
      • Verhit de olie en bak de kalkoenspiesjes rondom bruin aan. Neem de spiesjes uit de pan.
      • Bak de ui in het braadvet 1 min. Roer de tomatenpuree met de paprikapoeder erdoor en bak 1 min. mee.
      • Voeg het blik gepelde tomaten met het vocht toe en druk de tomaten stuk met een spatel.
      • Breng de tomatensaus aan de kook. Draai het vuur laag en leg de spiesjes terug in de saus.
      • Laat de kalkoenspiesjes met de deksel op de pan in ± 10 min. helemaal gaar worden. 
         
      • Hoofdgerecht
      • 25 min.
      • 4 personen

      » Reageer (0)
      07-02-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met een kruidige dressing

       


      Benodigdheden

      • 4 el olijfolie extra vierge
      • 1 el balsamicoazijn
      • 1 el kappertjes
      • 1 el verse peterselie, fijngehakt
      • 2 el verse bieslook, fijngeknipt
      • peper, zout
      • 4 stukken zalmfilet

       Photobucket - Video and Image Hosting
      • Klop een dressing van 3½ el van de olie, de azijn, de kappertjes, de peterselie, de bieslook en peper en zout naar smaak.
      • Bestrooi de zalm met peper en zout en bestrijk met een beetje olie.
      • Rooster de zalm op een bakplaat ± 15 cm onder de hete grill in 5-7 min. net gaar.
      • Leg de zalm op de borden en schenk de dressing erover.
      • Lekker met gekookte aardappelen en broccoli.
      • Toetjestip: vruchtenyoghurt naar keuze
      • Dranktip: mineraalwater met een plakje citroen

      Wijntip

      Chardonnay-Viognier, wit, Frankrijk

    • Hoofdgerecht
    • 25 min.
    • 4 personen

    • » Reageer (0)
      05-02-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfilet in filodeeg

      Ingrediënten

      • 1 paprika geel, in stukjes
      • 400 g kipfilet, in stukjes
      • 6 el tapenade van groene olijven (bakje 150 g, koelvers)
      • 4 vellen filodeeg (diepvries), ontdooid
      • olijfolie

      Bereiden

      Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de paprikastukjes met de kipstukjes. Voeg de tapenade toe. Meng alles en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk 4 vellen filodeeg dun met olijfolie. Leg op elk vel een tweede vel. Verdeel het kipmengsel erover. Bestrijk rondom met nog wat olie en pak de kip in. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze in 20 min. goudbruin. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.


      » Reageer (0)
      03-02-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Focaccia met mozzarella en ham uit de oven.

       

      Met voorgebakken broodproducten kun je heerlijke snackjes maken. Deze warme focacciahapjes smaken lekker bij de borrel, maar ook koud in de lunchtrommel of als hartig tussendoortje zijn ze niet te versmaden.


      Benodigdheden

      • 1 focacciabrood, in dunne sneetjes
      • 3 trostomaten, in dunne plakjes
      • 2 mozzarellakaasjes, in dunne plakjes
      • gedroogde oregano
      • peper, zout
      • ± 16 plakjes rauwe ham (bijv. Coburger), in de lengte gehalveerd
      • bakpapier

      Photobucket - Video and Image Hosting
      • Verdeel de gehalveerde plakjes tomaat en de gehalveerde plakjes mozzarella over de sneetjes brood en bestrooi met oregano, peper en zout naar smaak. Omwikkel elk sneetje brood met een half plakje ham en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de sneetjes brood kort in een voorverwarmde oven (200 °C) en serveer direct.
      • Bijgerecht
      • voor 32 stuks 20 min. en 15 min oventijd

      » Reageer (0)
      01-02-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei 'en vinaigrette' met gegrild spek

      Ingrediënten

      • 4 kleine dunne preien
      • 4 eieren
      • 2 el grove mosterd
      • 2 el rodewijnazijn
      • 7 el olijfolie extra vierge
      • 100 g gerookt ontbijtspek (stukje)

      Materialen

      • grillpan

      Bereiden

      Verwijder het donkergroene gedeelte van de preien en het uiteinde met de wortels. Steek een scherp mes tot halverwege in de preien en snijd ze naar boven toe over de lengte open. Spoel onder de kraan het zand weg en was goed. Breng een ruime pan water met wat zout aan de kook. Kook de preien in 12 min. gaar. Kook ondertussen de eieren 5 min. Giet ze af, laat ze schrikken in koud water en pel ze. Laat de preien iets afkoelen en snijd ze elk in 3 stukken. Roer in een kom de mosterd, de azijn en de olie door elkaar, voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de prei door de dressing. Snijd in de lengte dunne plakjes van het ontbijtspek. Verhit de grillpan en gril het spek goudbruin en krokant. Verdeel de prei over 4 borden. Snijd de eieren in de lengte doormidden en leg de eieren en het spek bij de prei.

      Tip

      In plaats van een stukje ontbijtspek kunt u ook voorgesneden plakjes (125 g, gerookt ontbijtspek, gesneden) gebruiken.


      » Reageer (0)


      Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


      Gastenboek
    • Chocolade hart met tekst
    • Een goede middag toegewenst
    • cialis 5 mg preiswert kaufen
    • buy generic 10mg cialis online
    • generic viagra no rx

      Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


      Zoeken in blog


      Blog als favoriet !

      Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
      Een interessant adres?

      ~Photobucket - Video and Image Hosting
    • Gratis eten en drinken
    • Conimex - dichtbij het vuur
    • Culinair Kookboek
    • Culinaire uitstapjes
    • De kook-o-theek
    • culinaire.pagina.nl
    • De Kooktips
    • De lekkerste restaurants
    • De mannelijke keuken
    • De Multiculturele Keuken

      ~Photobucket - Video and Image Hosting
    • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
    • Life & Cooking
    • PastaSite.nl
    • Proef de Provence
    • Recepten uit de Natuur
    • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
    • Receptjes.be
    • rijstgerechten
    • rijstrecepten
    • Tapas recepten

      Willekeurig Bloggen.be Blogs
      voetbaljournaal
      www.bloggen.be/voetbal
      Archief per maand
    • 06-2016
    • 06-2014
    • 10-2010
    • 08-2010
    • 07-2010
    • 04-2010
    • 03-2010
    • 02-2010
    • 01-2010
    • 12-2009
    • 11-2009
    • 10-2009
    • 07-2009
    • 06-2009
    • 05-2009
    • 04-2009
    • 03-2009
    • 02-2009
    • 01-2009
    • 11-2008
    • 10-2008
    • 09-2008
    • 08-2008
    • 07-2008
    • 06-2008
    • 05-2008
    • 04-2008
    • 03-2008
    • 02-2008
    • 01-2008
    • 11-2007
    • 10-2007
    • 09-2007
    • 08-2007
    • 07-2007
    • 06-2007
    • 05-2007
    • 04-2007
    • 03-2007
    • 02-2007
    • 01-2007
    • 12-2006
    • 09-2005

      Laatste commentaren
    • HOI (karimacuisine)
          op gemarineerde champignons
    • vraagje (Maaike)
          op Courgettes uit de oven
    • aardappel (Mary)
          op aardappels
    • ~Photobucket - Video and Image Hosting
    • Campina kookidee
    • Honig
    • Knorr
    • Verstegen Specerijen
    • Voedingscentrum
    • Blue Band recepten
    • De Finse keuken
    • Het internetkookboek
    • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
    • Streekrecepten

      ~Photobucket - Video and Image Hosting
    • Ui
    • Dieetwijzer
    • TEST: welk type eter ben jij?
    • De Hongaarse keuken
    • Koken en eten in literatuur en in film
    • Over koken en alles wat lekker is
    • Meesterkok Ad Janssen
    • Buitenlandse maten en inhoud
    • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
    • Japans koken

      Willekeurig Bloggen.be Blogs
      jordydemax1
      www.bloggen.be/jordyde
      ~Photobucket - Video and Image Hosting
    • Taartenwinkel online
    • Genieten van vers
    • Culinaire uitstapjes
    • Internetrecepten
    • Keukenverhaaltjes en weetjes
    • Anders eten
    • culiblog dames Reiziger
    • over (eigen)aardigheden in de horeca
    • Kookjuffertje
    • Appeltaartrecepten

      ~Photobucket
    • Multirecepten
    • 100 ideeën
    • Slowfood
    • Boerengoudseoplegkaas
    • Bijzondere kookboeken
    • Elegant theedrinken
    • Franse thee
    • Culiparadijs
    • Vinoglobe
    • De Librije

      LEKKERE BOEKEN:

      • Herrie in de keuken
        Herman den Blijker
        ISBN 9059561643
      • Een jaar in mijn keuken
        Skye Gyngell
        ISBN 9059561856
      • Passie voor kaas
        Betty Koster
        ISBN 109058562093
      • Groente, opnieuw ontdekt
        Peter Gordon
        ISBN 9789066115156
      • Nora's kokkies (kids)
        Nora Sands
        ISBN 9879043909785
      • Vlees en wijn
        Willem Asaert
        ISBN 9789020967333
      • World Food Café 2
        Chris&Carolyn Caldicott
        ISBN 9879058975652
      • Fantastische taarten
        Annie Bell
        ISBN 9059561910
      • Snack&Lunchgerechten
        Isabel Branco-Lepage
        ISBN 9789058977144
      • Gewoon lekker
        Michele Cranston
        ISBN 9789085743583

      Willekeurig Bloggen.be Blogs
      guido_leeft_in_leuven
      www.bloggen.be/guido_l
      ~Photobucket
    • Stelton...prachtige kado's
    • De Poelier
    • Bos- exclusieve fornuizen
    • Aubergines
    • Truffels a la Italia
    • Wijnaccessoires
    • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
    • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
    • Wijnen uit de Alsace
    • Passie for food

    • Online winkel voor liefhebbers van koken
    • Broeder Everard met Kloosterrecepten


    • Blog tegen de wet? Klik hier.
      Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs