ingrediënten:
- 350 g macaroni;
- zout;
- 400 g gemengde paddenstoelen;
- ca. 40 g boter
- 2 eetl. (zonnebloem)olie;
- 1 teentje knoflook, uitgeperst;
- 4 bosuitjes, in smalle ringetjes;
- 2 dl slagroom;
- 2 eetl. grofgehakte peterselie;
- 6 eetl. geraspte (jong)belegen Goudse kaas;
- versgemalen peper;
- nootmuskaat;
- 2 eetl. droog kruim van witbrood of paneermeel.
bereidingswijze:
Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water met wat zout. Laat de pasta in een vergiet uitlekken. Snijd de schoongemaakte paddenstoelen in kleine stukjes. Verhit 30 g boter en de olie en laat de paddenstoelen er 4 minuten in bakken. Voeg tijdens het bakken knoflook en bosuitjes toe. Laat alles in een zeef uitlekken. Breng de slagroom aan de kook. Voeg de paddenstoelen toe. Roer de peterselie en 3 eetlepels geraspte kaas erdoor. Voeg naar smaak zout, peper en een snufje nootmuskaat toe. Schep er vervolgens de pasta door. Doe alles over in een beboterde ovenvaste schaal. Strooi er het mengsel van de resterende kaas en het broodkruim over. Leg er hier en daar een flintertje boter op. Laat het gerecht gedurende 18 minuten in de tot 200 °C voorverwarmde oven bakken zodat er een fraai goudbruin korstje op komt.
TIP: geef een frisse gemengde salade erbij.
|