Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
  • broodjes-om-mee-te-nemen
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    amathus_beach_hotel_rhodes
    www.bloggen.be/amathus
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    animaties
    www.bloggen.be/animati
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    thomas95
    www.bloggen.be/thomas9
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    voetstappertje
    www.bloggen.be/voetsta
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    28-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignons op toast

    Voor 12 stuks:

    • 12 sneetjes wit(casino)brood, ontkorst;
    • ca. 100 g boter;
    • 750 g kleine champignons, schoongemaakt, in vieren gesneden;
    • 4 sjalotten, ragfijn gesnipperd;
    • 2 eetl. olijfolie;
    • Zout
    • versgemalen zwarte peper;
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 12 plakken rauwe (gerookte) ham, samen ca. 150 g;
    • 12 eetl. fijngeraspte belegen Goudse kaas, samen ca. 175 g.

    Bereidingswijze:

    Bestrijk de sneetjes brood aan weerszijden met boter. Bak de sneetjes aan weerszijden goudbruin in een hete droge koekenpan. Leg de sneetjes op een bakplaat. Verhit de olie in een wok. Voeg de champignons en sjalotten bij gedeelten toe en laat ze niet langer dan 3 minuten bakken. Strooi er tijdens het bakken zout en peper over en schep de sjalotten erdoor. Beleg de sneetjes brood met plakken gerookte ham. Verdeel de champignons met de sjalotten erover. Strooi eerst peterselie en daarna geraspte kaas erover. Plaats de bakplaat onder een reeds zeer hete grill en wacht tot de kaas is gesmolten. Dien de gerechten onmiddellijk daarna op.



    » Reageer (0)
    20-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelschotel met korstje


    Ingrediënten:

    • 1 kg aardappelen, in blokjes (ca. 11/2 cm) gesneden;
    • zout;
    • ca. 40 g boter;
    • 3 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 1 eetl. fijngehakte bladselderij;
    • versgemalen witte peper;
    • 3 eieren;
    • 11/4 dl slagroom of
    • crème fraîche;
    • 5 eetl. fijngeraspte belegen Goudse kaas;
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst;
    • 4 eetl. droog kruim van witbrood (geen paneer­meel).

    Bereidingswijze:

    Zet de aardappelblokjes op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de blokjes niet langer dan 8 minuten koken. Stort ze op een zeef. Laat de blokjes uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen. Beboter een ovenvaste schaal. Schep de helft van de peterselie, de bladselderij en 2 eetlepels geraspte kaas door elkaar. Strooi het samen met wat peper over de aardappelblokjes. Schep alles om en verdeel de blokjes daarna over de bodem van de schaal. Klop in een kom eieren en room los. Voeg wat zout en peper toe. Schenk het mengsel over de aardappelblokjes. Schep 3 eetlepels geraspte kaas met de rest van de peterselie, knoflook en broodkruim zo luchtig mogelijk door elkaar. Verdeel alles zo gelijkmatig mogelijk over het gerecht. Leg er hier en daar flintertjes boter op. Plaats de schaal in het midden van de tot 200°C voorverwarmde oven. Zodra zich een korstje op het gerecht heeft gevormd kan het worden opgediend.

    TIP: geef er eenvoudige groene sla bij.



    » Reageer (0)
    13-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettes uit de oven
    Ingrediënten:
    • ca. 40 g boter;
    • 4 dl slagroom;
    • 3 dl crème fraîche;
    • 1 klein laurierblad, verkruimeld;
    • 1 theel. verse fijngehakte tijmblaadjes;
    • 4 knoflookteentjes,
    • ragfijn gehakt;
    • 3 eieren;
    • zout,
    • versgemalen witte peper;
    • 2 middelgrote courgettes, in dunne plakken gesneden, ca. 500 g;
    • 500 g aardappelen, geschild, in dunne plakken gesneden;
    • 125 g geraspte belegen Goudse kaas.

    Bereidingswijze:

    Breng slagroom en crème fraîche aan de kook. Voeg laurierblad, tijm en knoflook toe. Houd alles

    5 (of meer) minuten tegen de kook aan. Klop de eieren in een kom los. Schenk de room door een zeefje erbij. Klop alles even flink op. Voeg wat zout en peper toe. Beboter een ovenvaste schaal. Leg er eerst, dakpansgewijs, een laag aardappelplakken in. Schep er 4 eetlepels van het roommengsel over en bestrooi de aardappellaag met 2 eetlepels geraspte kaas. Leg er vervolgens, eveneens dakpansgewijs, een laag courgetteplakken op. Schep er 4 eetlepels van het roommengsel over en bestrooi alles met 2 eetlepels geraspte kaas. Ga er mee door en eindig met een laag aardappelplakken. Schenk de rest van het roommengsel erover en bestrooi alles met de rest van de kaas. Leg er hier en daar een flintertje boter op. Plaats de schaal in het midden van de tot 160°C voorverwarmde oven.

    Reken op een oventijd van circa 70 minuten. Dien het gerecht in de ovenschaal op.

      TIP: geef een gemengde friséesalade erbij.

     




    » Reageer (1)


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Chocolade hart met tekst
  • Een goede middag toegewenst
  • cialis 5 mg preiswert kaufen
  • buy generic 10mg cialis online
  • generic viagra no rx

    Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
    Een interessant adres?

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Gratis eten en drinken
  • Conimex - dichtbij het vuur
  • Culinair Kookboek
  • Culinaire uitstapjes
  • De kook-o-theek
  • culinaire.pagina.nl
  • De Kooktips
  • De lekkerste restaurants
  • De mannelijke keuken
  • De Multiculturele Keuken

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
  • Life & Cooking
  • PastaSite.nl
  • Proef de Provence
  • Recepten uit de Natuur
  • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
  • Receptjes.be
  • rijstgerechten
  • rijstrecepten
  • Tapas recepten

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    voetstappertje
    www.bloggen.be/voetsta
    Archief per maand
  • 06-2016
  • 06-2014
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2005

    Laatste commentaren
  • HOI (karimacuisine)
        op gemarineerde champignons
  • vraagje (Maaike)
        op Courgettes uit de oven
  • aardappel (Mary)
        op aardappels
  • ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Campina kookidee
  • Honig
  • Knorr
  • Verstegen Specerijen
  • Voedingscentrum
  • Blue Band recepten
  • De Finse keuken
  • Het internetkookboek
  • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
  • Streekrecepten

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Ui
  • Dieetwijzer
  • TEST: welk type eter ben jij?
  • De Hongaarse keuken
  • Koken en eten in literatuur en in film
  • Over koken en alles wat lekker is
  • Meesterkok Ad Janssen
  • Buitenlandse maten en inhoud
  • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
  • Japans koken

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    falloutboy
    www.bloggen.be/fallout
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Taartenwinkel online
  • Genieten van vers
  • Culinaire uitstapjes
  • Internetrecepten
  • Keukenverhaaltjes en weetjes
  • Anders eten
  • culiblog dames Reiziger
  • over (eigen)aardigheden in de horeca
  • Kookjuffertje
  • Appeltaartrecepten

    ~Photobucket
  • Multirecepten
  • 100 ideeën
  • Slowfood
  • Boerengoudseoplegkaas
  • Bijzondere kookboeken
  • Elegant theedrinken
  • Franse thee
  • Culiparadijs
  • Vinoglobe
  • De Librije

    LEKKERE BOEKEN:

    • Herrie in de keuken
      Herman den Blijker
      ISBN 9059561643
    • Een jaar in mijn keuken
      Skye Gyngell
      ISBN 9059561856
    • Passie voor kaas
      Betty Koster
      ISBN 109058562093
    • Groente, opnieuw ontdekt
      Peter Gordon
      ISBN 9789066115156
    • Nora's kokkies (kids)
      Nora Sands
      ISBN 9879043909785
    • Vlees en wijn
      Willem Asaert
      ISBN 9789020967333
    • World Food Café 2
      Chris&Carolyn Caldicott
      ISBN 9879058975652
    • Fantastische taarten
      Annie Bell
      ISBN 9059561910
    • Snack&Lunchgerechten
      Isabel Branco-Lepage
      ISBN 9789058977144
    • Gewoon lekker
      Michele Cranston
      ISBN 9789085743583

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    windowsgids
    www.bloggen.be/windows
    ~Photobucket
  • Stelton...prachtige kado's
  • De Poelier
  • Bos- exclusieve fornuizen
  • Aubergines
  • Truffels a la Italia
  • Wijnaccessoires
  • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
  • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
  • Wijnen uit de Alsace
  • Passie for food

  • Online winkel voor liefhebbers van koken
  • Broeder Everard met Kloosterrecepten


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs