ingrediënten:
4 kipfilets, elk ca. 125 g; 1 eetl. maïzena 2 theel. milde kerriepoeder (djawa); zout; versgemalen witte peper, 4 eetl. (zonnebloemfolie; 1 eetl. ragfijn gehakte knoflook; 2 eetl. fijngeraspte verse gemberwortel, 1 eetl. sambal oelek, 3 dl kippenbouillon, evt. van tablet; 3 eetl. ketjap manis 1 eetl. allesbinder, 1 eetl. fijngehakte verse koriander.
Bereidingswijze:
Maak de kipfilets droog. Schep maizena, kerriepoeder, zout en peper luchtig door elkaar. Wentel de kipfilets door het mengsel. Verhit de olie en bak de filets er in 10-12 minuten aan alle kanten goudbruin en gaar in. Neem de filets uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie. Laat ze 10 minuten rusten. Verwijder de helft van de olie. Roer knoflook, gemberwortel en sambal oelek door de resterende olie. Laat alles 5 minuten, onder voortdurend roeren en omscheppen, zachtjes bakken. Schenk bouillon en ketjap erbij en roer alles krachtig door. Laat alles 2-3 minuten koken. Strooi er allesbinder over. Roer alles opnieuw krachtig door. Schenk de saus door een zeefje in een ander pannetje. Breng de saus opnieuw aan de kook. Houd de saus daarna warm. Snijd de kipfilets schuin in plakken. Leg de filets, zoveel mogelijk in het oorspronkelijke model op voorverwarmde borden. Schep er enkele eetlepels saus over. Strooi er daarna koriander over. Dien de rest van de saus apart in een voorverwarmde sauskom op.
TIP: geef (basmati)rijst en eventueel het in stukjes gesneden vruchtvlees van een rijpe mango erbij.
|