
Nodig voor 4 personen:
4 kipfilets
1 rode paprika
1 courgette
1 aubergine
1 theelepel citroensap
Zout en versgemalen zwarte peper
3 eetlepels olijfolie
100 g gemengde (mesclun) sla
4 eetlepels pesto
Extra nodig:
Grillpan
Bereidingstijd:
25 minuten
Bereiden:
Snijd de kipfilets overdwars doormidden, in twee dunne plakken. Snijd
de paprika in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de courgette en de
aubergine in de lengte in dunne plakken. Verhit de grillpan op een hoog
vuur en bestrijk de kip en de groenten met wat olijfolie. Gril de
groenten en de kip in gedeelten in 3-4 minuten per kant gaar. Besrooi
alles met zout en peper. Klop in een kom een dressing van de rest van
de olijfolie, het citroensap en wat zout en peper. Hussel de sla erdoor
en verdeel deze over 4 borden. Leg de gegrilde groenten en kip erop en
garneer met een lepel pesto.
Kooktip:
Druk de kip en groenten tijdens het grillen even met een deksel tegen
de ribbels van de pan. Zo krijgen ze mooiere bruine grillstrepen.
|