xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
- 4 kipfilets, elk ca. 125 g;
- 3 eetl. (zonnebloem)olie,
- versgemalen witte peper
- 1 theel, milde kerriepoeder
- 1 theel. Milde paprikapoeder;
- 150 g blanke amandelen, grofgehakt;
- 80 g (gezouten) boter;
- zout;
- 1 eetl. limoen- of citroensap.
Bereidingswijze:
Snijd de filets in de lengte elk in vier repen. Wrijf de repen in met het mengsel van 2 eetlepels olie waaraan wat peper, kerrie- en paprikapoeder is toegevoegd. Laat de filets ten minste 10 minuten liggen (langer mag ook). Bestrijk de bodem van een grillpan of -plaat met een kwastje met olie. Rooster de filets in circa 10 minuten aan alle kanten bruin en gaar. Strooi een beetje zout erover. Leg de filets op voorverwarmde borden. Verhit de boter en bak de amandelen er onder voortdurend omscheppen goudbruin in. Voeg limoen- of citroensap toe en schep de amandelen en hete boter al sissend over de filets.
TIP: dien er een gemengde salade, zoals veldsla met stukjes sinaasappel, gekookte maïs en bosuitjes, bij op en geef lekker warm en knapperig (evt. zelf afgebakken) stokbrood erbij.
|