Ingrediënten
- 750 g aardappelen;
- zout;
- 2 eetl. slagroom;
- 2 eierdooiers;
- 4 eetl. fijngehakte peterselie;
- 1 eetl. fijngehakte kervel, evt, uit potje;
- 250 g gekookte ham, tot kruimels gehakt;
- 2 bosuitjes, ragfijn gesnipperd;
- versgemalen peper;
- ca. 60 g broodkruim of paneermeel;
- 1 1/2 dl (zonnebloem)olie.
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen gaar in water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de aardappelen even droogstomen. Wrijf ze daarna door een fijne zeef. Klop slagroom en eierdooiers los en roer het samen met de tuinkruiden, ham en bosuitjes door de nog warme puree. Voeg naar smaak zout en/of peper toe. Laat alles afkoelen. Vorm van het mengsel 12 ballen. Druk ze plat en wentel ze door broodkruim of paneermeel. Bak de koekjes bij gedeelten, in 3-4 minuten, aan weerszijden goudbruin in hete olie. Dien de koekjes zo warm mogelijk op.
|