Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
  • broodjes-om-mee-te-nemen
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    undomiel
    www.bloggen.be/undomie
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    axel00
    www.bloggen.be/axel00
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    meer_inkomen
    www.bloggen.be/meer_in
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    jnr
    www.bloggen.be/jnr
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    29-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodjes met ham en courgettes

    Ingrediënten

    Voor 8 stuks:

    • 3 eetl. olijfolie;
    • 1 flinke courgette; schoongeboend, grofgeraspt;
    • zout
    • versgemalen witte peper;
    • 250 g gekookte ham, dikke plakken, tot grove kruimels gehakt;
    • 2 bosuitjes, gesnipperd;
    • 8 ciabattabroodjes;
    • 6 verse basilicumblaadjes, in smalle reepjes gesneden.

    Bereidingswijze:
    Maak in een pannetje de olijfolie warm. Voeg de geraspte courgette toe en schep alles goed om. Temper de warmtebron. Leg het deksel op de pan. Laat alles 5 minuten zachtjes smoren. Strooi er wat zout en peper over en schep bosuitjes en hamkruimels erdoor. Snijd de broodjes open. Schep het warme ham- en courgettemengsel op de onderste helften van de broodjes. Strijk het erover uit. Strooi basilicum erover en klap de broodjes daarna dicht.


    » Reageer (0)
    20-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken zalmfilets


    Ingrediënten:

    • 600 g gefileerde zalm, in vier gelijke plakken met een dikte van ca. 1 1/2 cm;
    • 1 eetl. limoen- of citroensap;
    • zout
    • versgemalen witte peper;
    • 30 g boter;
      2 eetl. (zonnebloem)olie;
    • 1 eetl. fijngesneden verse dille of bieslook.

     

    Bereidingswijze:

    Spoel de plakken zalm onder stromend koud water. Maak de zalm droog en wrijf ze in met limoen- of citroensap. Laat ze 10 minuten liggen. Maak de stukken dan opnieuw droog en wrijf ze in met wat zout en peper. Verhit boter en olie en bak de zalm in 5-6 minuten aan weerszijden goudbruin. Neem de filets uit de pan en leg ze op voorverwarmde borden. Strooi er dille of bieslook over.
    TIP: geef er gekookte kleine (kriel)aardappeltjes, gesmolten boter en komkommersalade bij.


    » Reageer (0)
    15-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra vitamines ook op koude dagen niet nodig
    Geplaatst op Smulweb 12-10-2008

    De herfstige natte dagen zorgen voor druipende neuzen. Tijd voor een vitamine boost of…Wacht even! Ben je gezond? Eet je gevarieerd en dagelijks de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit? Laat dan de vitaminesupplementen maar zitten. Je krijgt door je voeding al voldoende vitamines en mineralen binnen. De supplementen voegen daaraan niets toe.


    Vitamine A, C, D, E en B-6 en de mineralen zink (Zn) en selenium (Se) dragen bij aan het in standhouden van een goede weerstand. Deze zitten in verschillende voedingsmiddelen zoals margarine (A, D, E), brood (B-6, Se, Zn), vis (D, Se), vlees (Zn, Se, B-6), fruit en groente (C). Alleen bij een ernstig tekort hiervan neemt de weerstand af en wordt de kans op een infectie groter. Eet je gezond en gevarieerd volgens de Schijf van Vijf, dan krijgt je lichaam voldoende voedingsstoffen binnen om gezond te blijven.

    Vitamine boost?
    Over weerstand, de mate waarin je lichaam bestand is tegen ziekten, doen veel verhalen de ronde. Zo zou je in de herfst en winter (als de `R` in de maand is) extra vitamines nodig hebben om niet ziek te worden. Dat was vroeger deels waar, omdat er in de winter geen verse producten beschikbaar waren en er niet altijd gezond voedsel was. Tegenwoordig kunnen we het hele jaar door verse en gezonde producten krijgen.

    Vitamine D
    Een andere risicovitamine in de wintermaanden was vitamine D, omdat ons lichaam deze aanmaakt onder invloed van zonlicht. Door boter op je brood te smeren, regelmatig vis te eten en de goede bak- en braadvetten te gebruiken, krijgen de meeste mensen toch nog voldoende vitamine D binnen. Een aantal specifieke groepen moeten wel extra vitamine D slikken, zoals jonge kinderen en senioren. Zij moeten daarom een supplement gebruiken.

    Teveel is niet goed
    Vitamines en mineralen zijn belangrijk maar teveel is niet goed. Zo wordt je niet minder verkouden door veel vitamine C te slikken. Ouderen die extra vitamines slikken hebben geen verminderende kans op een infectie. Een teveel aan supplementen kan zelfs een averechts effect hebben. Wil je gezond blijven, zorg dan dat je goed en gevarieerd eet, op tijd je rust neemt en voldoende beweegt. Wil je daarnaast toch een supplement slikken, kies dan voor één waar de dagelijks aanbevolen hoeveelheden voedingsstoffen (ADH) in zit.


    Bron: Voedingscentrum

    » Reageer (0)
    11-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ratatouille met eieren


    Ingrediënten:

    • 4 eetl. oljfolie,
    • 1 courgette, in blokjes (1 cm) gesneden;
    • 1 aubergine, in blokjes (1 cm) gesneden;
    • 150 g champignons, in plakjes gesneden;
    • 4 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes gesneden;
    • 1 rode en 1 groene paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees in smalle reepjes gesneden;
    • 2 grote uien, grofgesnipperd;
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst;
    • zout;
    • versgemalen zwarte peper;
    • 1 theel. verse tijmblaadjes;
    • 4 grote of 8 kleine eieren, hardgekookt, in plakjes gesneden;
    • 2 eetl. grofgehakte (blad)peterselie.

    Bereidingswijze:
    Verhit de olie en voeg courgette, aubergine, champignons, paprika's en uien toe. Laat alles, onder voortdurend omscheppen, 3 minuten bakken. Voeg knoflook toe en laat alles dan nog 1 minuut bakken. Strooi er wat zout en peper over en voeg tomaten en tijmblaadjes toe. Schep alles goed om. Temper de warmtebron. Leg het deksel op de pan en laat alles dan nog 5 minuten zachtjes smoren. Schep de ratatouille op voorverwarmde borden. Schik de eieren, zoveel mogelijk in het oorspronkelijke model, er bovenop. Bestrooi alles met peterselie.
    TIP: geef er knapperig (evt. zelf afgebakken) volkoren stokbrood bij.


    » Reageer (0)
    02-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ciabattabroodjes met tomaten en kaas


    Ingrediënten:

    Voor 12 stuks:

    • 12 voorgebakken ciabattabroodjes;
    • ca. 6 eetl. olijfolie;
    • 6 grote Hollandse trostomaten, ontveld, elk in 6 plakken gesneden;
    • 200 g Parmezaanse kaas, aan een stukje, geschaafd in vliesdunne plakjes;
    • versgemalen witte peper;
    • zout

    Bereidingswijze:

    Bak de broodjes, zoals op de verpakking is aangegeven in eigen oven af. Snijd de broodjes horizontaal open. Besprenkel de snijhelften met olijfolie. Gebruik er niet meer dan 3 eetlepels olie voor. Leg tomaten en kaas om en om dakpansgewijs op de broodjes. Strooi er wat peper en zout over. Besprenkel alles met niet meer dan 3 eetlepels olijfolie. Strooi er daarna basilicum over. Klap de broodjes vervolgens dicht en dien ze op.


    » Reageer (0)


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Chocolade hart met tekst
  • Een goede middag toegewenst
  • cialis 5 mg preiswert kaufen
  • buy generic 10mg cialis online
  • generic viagra no rx

    Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
    Een interessant adres?

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Gratis eten en drinken
  • Conimex - dichtbij het vuur
  • Culinair Kookboek
  • Culinaire uitstapjes
  • De kook-o-theek
  • culinaire.pagina.nl
  • De Kooktips
  • De lekkerste restaurants
  • De mannelijke keuken
  • De Multiculturele Keuken

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
  • Life & Cooking
  • PastaSite.nl
  • Proef de Provence
  • Recepten uit de Natuur
  • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
  • Receptjes.be
  • rijstgerechten
  • rijstrecepten
  • Tapas recepten

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    flandriennico
    www.bloggen.be/flandri
    Archief per maand
  • 06-2016
  • 06-2014
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2005

    Laatste commentaren
  • HOI (karimacuisine)
        op gemarineerde champignons
  • vraagje (Maaike)
        op Courgettes uit de oven
  • aardappel (Mary)
        op aardappels
  • ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Campina kookidee
  • Honig
  • Knorr
  • Verstegen Specerijen
  • Voedingscentrum
  • Blue Band recepten
  • De Finse keuken
  • Het internetkookboek
  • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
  • Streekrecepten

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Ui
  • Dieetwijzer
  • TEST: welk type eter ben jij?
  • De Hongaarse keuken
  • Koken en eten in literatuur en in film
  • Over koken en alles wat lekker is
  • Meesterkok Ad Janssen
  • Buitenlandse maten en inhoud
  • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
  • Japans koken

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    dierenarts_annick_de_keyser_knesselare
    www.bloggen.be/dierena
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Taartenwinkel online
  • Genieten van vers
  • Culinaire uitstapjes
  • Internetrecepten
  • Keukenverhaaltjes en weetjes
  • Anders eten
  • culiblog dames Reiziger
  • over (eigen)aardigheden in de horeca
  • Kookjuffertje
  • Appeltaartrecepten

    ~Photobucket
  • Multirecepten
  • 100 ideeën
  • Slowfood
  • Boerengoudseoplegkaas
  • Bijzondere kookboeken
  • Elegant theedrinken
  • Franse thee
  • Culiparadijs
  • Vinoglobe
  • De Librije

    LEKKERE BOEKEN:

    • Herrie in de keuken
      Herman den Blijker
      ISBN 9059561643
    • Een jaar in mijn keuken
      Skye Gyngell
      ISBN 9059561856
    • Passie voor kaas
      Betty Koster
      ISBN 109058562093
    • Groente, opnieuw ontdekt
      Peter Gordon
      ISBN 9789066115156
    • Nora's kokkies (kids)
      Nora Sands
      ISBN 9879043909785
    • Vlees en wijn
      Willem Asaert
      ISBN 9789020967333
    • World Food Café 2
      Chris&Carolyn Caldicott
      ISBN 9879058975652
    • Fantastische taarten
      Annie Bell
      ISBN 9059561910
    • Snack&Lunchgerechten
      Isabel Branco-Lepage
      ISBN 9789058977144
    • Gewoon lekker
      Michele Cranston
      ISBN 9789085743583

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    la6a6
    www.bloggen.be/la6a6
    ~Photobucket
  • Stelton...prachtige kado's
  • De Poelier
  • Bos- exclusieve fornuizen
  • Aubergines
  • Truffels a la Italia
  • Wijnaccessoires
  • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
  • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
  • Wijnen uit de Alsace
  • Passie for food

  • Online winkel voor liefhebbers van koken
  • Broeder Everard met Kloosterrecepten


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs