xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
- 400 g rundergehakt of half-om-half,
- 1 klein ei, losgeroerd;
- 5 eetl. droog kruim van witbrood;
- 2 eetl. melk;
- zout;
- versgemalen zwarte peper;
- nootmuskaat,
- 1 eetl. Zaanse mosterd;
- 1 1/2 eetl. fijngehakte bladselderij;
- ca. 3 eetl. olie.
Bereidingswijze:
Maak het gehakt aan met ei, broodkruim, melk, zout, peper, nootmuskaat, mosterd en bladselderij. Laat alles een half uurtje staan. Vorm een rol met een middellijn van circa 6-7 centimeter. Bestrijk een dubbelgevouwen vel aluminiumfolie met wat olie. Leg de rol erop en vouw de folie eromheen. Leg de rol met de sluitzijde naar boven gekeerd gedurende 1 uur en 45 minuten in de tot 135 °C voorverwarmde oven Laat hem vervolgens 10 minuten rusten. Verwijder de folie en snijd de rol in plakken.
TIP: geef er gemengde sla en patates frites bij.
|