Ingrediënten
- 350-400 g spaghettini
- zout;
- 2 dl slagroom;
- 1 dl gevogeltefond, uit potje;
- 150 g gedroogde rauwe (Parma)ham,
- 2 dikke plakken in uiterst smalle reepjes gesneden;
- 12 zwarte olijven, ontpit, in stukjes gehakt;
- 6 pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in smalle reepjes;
- zout;
- 1 theel. gedroogde oregano;
- versgemalen witte peper;
- 100 g fijngeraspte Parmezaanse kaas;
- nootmuskaat;
- ca. 25 g boter;
- fijngesneden verse bieslook.
Bereidingswijze:
Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in water waaraan zout is toegevoegd. Breng de slagroom en de fond aan de kook. Schep hamreepjes, olijven en tomaten erdoor. Laat alles door en door warm worden. Voeg naar smaak wat zout, oregano, peper en 2 eetlepels geraspte kaas toe. Schep alles enkele malen goed om. Laat de pasta in een vergiet uitlekken. Doe de pasta terug in de pan, strooi een beetje nootmuskaat erover en schud een klontje boter erdoor. Verdeel de spaghettiai over voorverwarmde borden. Strooi bieslook erover en schep de saus met toebehoren er in het midden op. Geef de rest van de parmezaanse kaas apart erbij.
|