Ingrediënten:
- 4 tournedos, biefstukken van de haas, elk ca. 125 g;
- zout;
- versgemalen witte peper;
- 60 g boter;
- 2 dl vleesfond, uit potje;
- 1 dl rode port (ruby);
- 2 theel. allesbinder
- 2 eetl. fijngehakte peterselie.

De tournedos, biefstukken van de runderhaas, worden in boter gebakken en de jus wordt afgemaakt met een scheutje rode port. Het gerecht dankt de naam aan de voorjaarsgroenten waarmee de biefstukken omringd moeten worden. Maak het vlees droog met keukenpapier en wrijf het in met wat zout en peper. Verhit de boter en wacht tot het schuim grotendeels is weggetrokken. Bak de tournedos er in circa 5 minuten aan weerszijden bruin in. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Voeg aan de resterende. bakboter, vleesfond en rode port toe. Breng alles aan de kook. Roer de aanzetsels van de bodem van de pan los. Strooi allesbinder erover en roer de jus goed door. Voeg eventueel wat zout en/of peper toe. Roer daarna peterselie erdoor. TIPS: leg de tournedos in het midden op voorverwarmde borden. Schik er drie of vier verschillende voorjaarsgroenten rondom. Geef de jus apart erbij. Geef er gebakken aardappeltjes bij.
|