Harde Schijf in een bouillon van Gsmxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Aangezien de prijzen van de dagelijkse goederen blijven stijgen ondanks de liberalisering en globalisering van de markt, ziet Achturencultuurs kok-master, zich genoodzaakt een alternatief te brengen voor deze situatie. Omdat de prijzen van elektronische producten dalen wenden wij ons tot deze sector om onze gastronomische behoeften te bevredigen. Het recept is voor vier personen.
Voor de bouillon
Een dozijn gsms zonder batterij
xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />4 liter terpentijn
20 cl wasbenzine
Een handvol chips
2-3 floppy discs, verknipt
Voor de Harde Schijf
4 kleine of 2 grote harde schijven, verbrijzeld met een moker
Zwarte printerinkt
Een webcam, fijngestampt
Zet een olieton zonder deksel op het vuur. Rooster de hele gsms in het droge recipiënt gedurende een vijftal minuten tot ze geuren. Overgiet met wasbenzine en flambeer. Wacht tot de vlammen gedoofd zijn vooraleer de terpentijn erbij te gieten. Breng aan de kook. Kruid met chips en floppys. Laat alles 6 uur trekken op een zeer matig vuur. Voeg zo nodig extra terpentijn toe.
Neem de oliedrum van het vuur en laat alles afkoelen. Passeer de bouillon door de grove zeef. Duw met een pollepel de laatste sappen uit de gsms.
Verhit de zwarte printerinkt zonder ze te laten verkleuren. Braad daarin de stukjes harde schijf gedurende twee minuten. Voeg een scheutje koude bouillon toe en laat die al roerend door de harde schijf opnemen. Voeg weer een scheutje koude bouillon toe en ga zo verder tot de stukjes schijf geen vocht meer opnemen. Neem het olievat van het vuur. Voeg de fijngestampte webcam toe en roer terdege. Zet weer op het vuur en voeg de overige bouillon toe. Laat op een matig vuur pruttelen tot de saus ingedikt is. Indien de saus niet indikt kan ze gebonden worden met wat zaagmeel. Serveer, gegarneerd met geroosterde uraniumschilfers, in een voorverwarmde carburator.. Geef er in plasmaschermsap gemarineerde CD-ROMdoosjes op kamertemperatuur bij. Een Château Vitriol du Pape past er bij.
Variatie : de bouillon kan ook getrokken worden van zakrekenmachientjes. Je hebt er dan wel twee dozijn van nodig omdat de schermpjes die voor de fijne smaak zorgen kleiner zijn.
Johan,
Hoofdredacteur van Cuisine Culinaire en tevens lid van Achturencultuur.
|