De weergaloze fratsen van ene zapnimf
Inhoud blog
 • Zapnimf, willoze (ver)trekpop!
 • Hipperdepip
 • Met de geiten vooruit en dan bokken schieten
 • Afscheid van een vr... vruchtbaarheid
 • Toet toet, bong bong... Peppi en Kokki
 • Waarom schuiven de maan en de man getweeën gedwee naar de zee?
 • Swingin' Safari
 • I can see clearly now the rain is gone... not!
 • Denken is zo uitermate vermoeiend, dat velen de voorkeur geven aan oordelen. (Otto Weiss)
 • Voor de bi(j)l

  Zoeken in blog  Laatste commentaren
 • http://arenacyber.com/ (http://arenacyber.com/)
      op Wij die zijn : wrak
 • nike jordan (cheap sneakers online)
      op Wij die zijn : wrak
 • cheap jordans online (cheap sneakers online)
      op Puntje puntje puntje
 • jordans 9 (cheap sneakers online)
      op U was een fijn publiek
 • beats by dre wireless (cheap sneakers online)
      op Gezocht : logeeradres
 • nike jordan (cheap sneakers online)
      op Waterig voornemen
 • sunglasses by dre (cheap sneakers online)
      op Sprookje. Dat is een andere benaming voor nachtmerrie.
 • jordans 9 (cheap sneakers online)
      op Woestijnzand om op te vreten
 • kate spade handbags sale (cheap sneakers online)
      op Valentijn bis en bis
 • dr dre on sale (cheap sneakers online)
      op De wolf is een (kiplekkere) geit, een stinkende
 • beats by dre wireless (cheap sneakers online)
      op Ulaanbaatargumenteren
 • rayban sunglasses outleT (cheap sneakers online)
      op Ir o nie bij val en tijn
 • ray ban outlet (cheap sneakers online)
      op Steenhard
 • ray ban outlet (cheap sneakers online)
      op Een fansessie tussen de middag
 • sunglasses by dre (cheap sneakers online)
      op Glaasje op, laat je rijden... ganzenrijden

 • de blog waar niemand op zit te wachten
  20-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glaasje op, laat je rijden... ganzenrijden

  Kent u deze nog?
  Boggle, het woordspel waarbij je kubusletters in een meestal onmogelijke combinatie klutst om er de volgende drie minuten, geholpen door een zandloper, er kwantitatief de meest ridicule woorden uit te puren.
   
  Lol - kloof - roe - floer - kloef - kool - roof - lor - floor - flor - oor - rook - look - fok - loof - lok - rel - rek - lel - foor - rol...
  Folklore!
   
  Folklore!
  Als in... terug naar Oosterdonkje spelen.
  Daarmee zou ik hem zondag confronteren, mijn West-Vlaming die geen lor kent van het jaarlijks terugkerend gebruik in de zes overgebleven polderdorpen in het Antwerpse. Vanop een knol een ganzenkop uit het hoog bengelende kadaver trekken dat is. Door een stel boerenzonen in de floor (ahum) van hun leven.
   
  Dat ik dat schouwspel zelf voor het laatst zag als veertienjarige, verzweeg ik. Alsook dat mijn teer, door Gaia - of een voorloper ervan - geïndoctrineerd hartje mij toen opdroeg van een rel weg te geven met een kruis en een bussel look tegen zoveel duivelse praktijken. "Loof de Heer!" brulde ik nog net voor een overbodig verenigingslid van de plaatselijke ganzenrijders mij hardhandig op mijn stalen ros zwiepte en ik met een fameuze trap van het spektakel verwijderd werd. Ik rondde het geheel af met een stoere fok-joe middelvinger, nog verstrengeld in het netje van de look. Buiten hun gezichtveld weliswaar, er zijn grenzen aan de stoutmoedigheid van een activist.
   
  Jeugdige idealen. Af en toe ontgroei je ze. Als je geheugen faalt bij het ouder worden bijvoorbeeld. En het uiteenrijten van gevogelte je ineens een pittoreske traditie lijkt, die je je nieuwbakken lief en je kinders toch eens moet tonen. Ze hadden er na het verscheuren van de gebraden kip wel  oor naar.
   
  Een stel Flor Koninckxen had vakkundig zomaar eventjes de hoofdstraat naar de autosnelweg afgesloten om dat evenement erop te laten doorgaan. Oude volksgebruiken spelen nog wel degelijk een niet te onderschatten rol in deze vroegere wingewesten van landbouwprodukten. Het sop is de kool meer dan waard, zeg maar. De volkstoeloop bewees het.
  Temidden datzelfde volk kwamen we driekwart van de schoolpopulatie tegen. Hun vaders, ooms, geburen en kennissen zaten ergens op een fors boerenpaard aan de andere kant van de nadarhekken. Die vervingen de verdwenen boerenzonen, de nepkloefkappers!
  Het enige dat ze zowat gemeen hadden met mekaar was hun omvang. Allen gezegend met welgevormde stootkussens omheen middel en kin, ontstaan op biologische wijze door het nuttigen van natuurprodukten als mout, hop, gist. Echte gezondheidsfreaks, die rijders!
  Zowel zijzelf als het dier onder hen waren getooid in geel en blauw floer(s), de kleuren van hun drankgilde, 'ganzenrijdersvereniging' geheten voor de niet ingewijden.  
   
  Accidenten de parcours werden voor de lol geënsceneerd, waarna frivole verpleegstertjes de gevallen ruiters weer oplapten met jenever als wondermiddel, kwistig geaccentueerd met windels, pleisters en mercurochroom.   
  Op een verhoogje scandeerde een authentieke polderbewoner de bedragen die de middenstand veil had voor een streepje reclame doorheen de microfoon, zijn articulatie al wat onderhevig aan de invloed van de drank.
  Die bijeengesprokkelde valuta's zouden zich over enkele uren omvormen tot goudgekleurd gerstenat, gratis verstrekt door de winnaar-koning, die zijn geldpot tot diep in de nacht er op die manier doordraait. Foor vieren in de hoogste graad, kortom. 
  Kwestie van de wederopbouw van het lichaam, geroofbouwd door de geleverde immense sportprestatie, te voltooien. 
   
  De twee meegebrachte kinderen genoten. Ieder op hun eigen manier.
  Zoonzap, thans liefhebber van horror op zowel muzikaal als op filmisch vlak, dichtte die kloof met het reële leven door zichzelf en zijn gevonden vriendjes een uitstekend uitzicht te bemachtigen op de roe waaraan de gans zometeen een kopje kleiner gemaakt zou worden, o hoogtepunt! Krulzapje flaneerde hinkstapspringend van de ene naar de andere knol, ze allen zonder uitzondering 'lief paardje' noemend, om ze over het hek heen op te laden met haar aaitjes tot de volgende ronde. 
  Ene Gerrit, volgens mijn infobron en tevens collega, trok van vertedering de papieren bloemen van zijn beest en stak ze in een lok van mijn op een na jongste. Die vanaf dan vurig supporterde voor haar favoriet.
  Wij lurkten soep, babbelden onszelf wat in het wilde weg en keken halvelings naar de boerentraditie.
   
  Met het oog op dit informatief blogstukje - alles voor mijn lezers - ondervroeg ik bovenstaande kleuterjuf, ook in ganzenrijdersuniform, gezien ze kans maakte op vereeuwiging in de annalen als haar gemaal koning werd, over de twee rijders in groen kostuum. De boetemeesters volgens haar, die euh... euh... sorry, bij die uitleg werd ik even afgeleid door moose die van vreugde over zoveel folklore even aan mijn lel sabbelde. De twee ruiters in zwart pak, dat waren dan weer de beschermheren van de koning. De voorzitter stond ergens middenin het gewoel onduidelijke dingen te doen met gele bonnetjes, maar die uiteenzetting ging verloren in de wedstrijd want plots merkten we een omslaan van de sfeer.
   
  De rek zat in de nek. Het was zover. Diegenen op de rug van een paard, stelden zich in rijen op, telden hun plaats erin en berekenden koortsig hun kansen tot het koningschap ganzenrijden van 2007. 
  Eén. De voorheen keuvelende menigte schaarde zich massaal tegen de omrastering.
  Twee. Ademhalen werd overgeslagen.
  Drie. Stilte ontstond.
  Vier. Een honderdenkoppige "Oooooooooh" doorbrak ze weer, want nog slechts wild wiegend aan één pees was het net niet gelukt van de kop eraf te trekken.
  Vijf. Hij riep : "Deze is voor mij!", gaf zijn gezel de sporen en reed als koning die galg voorbij.
  Alleman juichte. Wij deden mee, gedragen door het gejoel, sterker dan onszelf.
   
  De koning werd rondgedragen op tientallen schouders, de vent aan de micro lalde dat het te spenderen geld ondertussen ettelijke duizenden euro's bedroeg, mannen op knollen sleurden hun kleinste familieleden mee op het zadel en completeerden de chaos van armen en benen in de lucht. Krulzap ging ostentatief in de buurt van Gerrit staan, in een houding waar de hoop tot een ritje vanaf straalde. Gerrit was echter geen kinderkenner en interpreteerde haar smeekbede niet naar behoren. Ze kreeg nog een versiersel van lief paardje. 
   
  Wij vergaten een moment dat de ganzenrijders eigenlijk een gebundelde machobende is, die na één ochtendje paardenrijles om te lachen, op een zondag met halfvasten mag demonstreren hoe je de kop van een dode gans trekt, als alibi om een hele nacht de polonaise te dansen met een stuk in je kraag en keerden met een tevreden folkloristisch gevuld gemoed terug naar huis.
  Om Debby en Nancy te gaan kijken, ook een volkscultuurverschijnsel.       
     Geef hier uw reactie door
  Uw naam *
  Uw e-mail
  URL
  Titel *
  Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
    Persoonlijke gegevens onthouden?
  (* = verplicht!)
  Reacties op bericht (6)

  11-09-2015
  sunglasses by dre


  ESPN from your period of time jordans for sale with regards to Thurs beats by dre wireless published oakley sunglasses cheap beyond the Gambling took control of Mata Weiss Bryant (Martavis Dez bryant) mainly dr dre beats because dr dre pink beats by dre headphones of the mistreat to do with hashish and ray kate spade outlet handbags ban sale doubtless had become cheap beats by dr dre sentenced new balance 574 chicago blackhawk jerseys to assist you to hang designed for various online flash games among headphones bluetooth sport the team. The moment new balance red bottom heels for cheap 990 the ending cheap dr dre beats suspensions cheap ray ban sunglasses was established, sunglasses men you should over ralph lauren polo shirts the Pittsburgh steelers is going red bottom pumps to be don't short spend, it's important superstar soccer nhl hockey jerseys team luxury shoes for women cheap term Wei Lei ray red bottom high heel shoes ban outlet Weiang bell The (a huge 'veon Bell) has already college football jerseys labeled the possible kate new balance shoes spade outlet online lack of dangerous a set kate spade handbag sale of programs cheap designer shoes ahead of on the web, Bryant definitely is cheap beats by dre oakley sunglasses outlet headphones red bottom shoes for cheap Team go on time of the year probably ability took over, red bottom heels of employing fellas loss red bottom high heels beats by dre sale will definitely wildly change jordans 9 the Steelers ray ban sunglasses sale provocatrice conservation.Bryant new balance minimus christian louboutin sneakers throughout the trend proficiency is superb, the last occasion how the Steelers qb oakley sunglasses sale he actually gained buy beats online cheap jordans for sale how the dr dre beats cheap party for a are certain to get A jordans on sale person particular.258 qb standing up, the material short period seventh in their nfl. And also his every day maintaining kate spade handbags sale passages accumulated program code great deal to achieve jordans on kate spade wallet sale sale in Two hundred seventy sunglasses men polarized five feet, to the next of all Antonio Grey (Antonio Darkish brown), Randall Cobb (Randall Cobb Jordy Nelson (Jordy Nelson) polo ralph lauren factory store and the like. star rated system is really including enhanced. He or she is plus a "big" red bottom shoes for men sunglasses women precious direction pushes unique object, rayban sunglasses on sale pass to help you Dez bryant golf ball near Forty one.7% jordans for cheap complete has become powerful. The dr dre beats sale main Top a while the man used the beats by dre cheap beats by dr dre on sale capacity to wireless headphones bluetooth sport ralph lauren sale receive beats for cheap a powerful in size whenever all beats studio the golfing ball efficiently, for instance Six entire touchdown. ralph lauren promo code Dez dr dre wireless headphones bryant, your difficulty to lose, minimize more than once from inside the Nba possibly keep track of on the list of utmost, sector number of up to Twelve.33%.Wedding mlb throwback jerseys ceremony Pittsburgh steelers have definitely charges popularity, except the coalition toward get treatment is not very likely, a minimum of of the opener around the patriot on the internet Dez bryant struggles to dr dre beats headphones on sale try. In addition to red bottom shoes sale the displacement pointing to black friday beats by dre soccer jerseys kids Bryant sunglasses women polarized Markus Wheaton (Markus Wheaton will be making use of the "big" are not able kind of a tacit knowing, the mans the last moment, the real tension state has always been Bryant factors there's beats buy beats on sale beats for sale lots of foremost.A new Ladislao Marinho was obviously of Belo Horizonte metro area futbol ball player, red beats by dre for sale bottom shoes for women person rarely ever thought want collaborating in with respect to the puppy's country, and his awesome male bluetooth in-ear headphones write. Of Fred Luiz entire career important designer shoes gaming programs together with the event for, the nfl discharge of this latest drive-in seen all of the his / her your dad talked about pretty much headphones bluetooth stereo every B razil determination the medical nfl team. "For South america professionals understand red bottom shoes on sale from each daughter's or son's fantasy. As a considerate father or mother, Inform the children by you see, the Brazil global myhomepage team, In my opinion all my ambition originated significant, Brazil player He Ruiz's father Ladislao Marinho replied.

  As being guy belonging to the capital of scotland - Belo Horizonte Marinho hoped, using for many Brazil. On the inside a lieu professional icon, as well as a desire throwback baseball jerseys red bottom shoes online to train impossible, actual stipulations for this difficulties that has a recent family push man to their particular most effective. "It really clarify modern casino Brazil including enthusiast created by importance, his love for this motherland, sporting discolored but also environmentally friendly and . At this moment, all the people is without a doubt combined. Others will ignore the opposing players, as well as a campaign for similar center.In . Swimming pool is vital creative each of our South america football team possibly mirrors throwback jerseys baseball deference just for this appreciation. "It's a solid exclusive chance having this chance to develop our own leading,Inch declared Martin Lodi, "the new administrator associated snowboarding. "This kit is a symbol of colorado additionally the countrywide hole. When your antagonist will be South america collection, you aren't going to dealing with some 9 men and women, inside back so you can use all their 210 many million ladies. We'd like to compensate homage to the almighty certainty when you version the tee.Throughout

  11-09-2015, 10:57 geschreven door cheap sneakers online


  23-02-2007
  Gemist
  Ik wou die dag nog naar Zandvliet rijden (die zijn in rood en geel dacht ik) om dat mijn geïmporteerde vrouw ook eens te laten zien.. same story eigenlijk. Maar er waren andere prioriteiten en het is er dus niet van gekomen..
  Ik gadan maar proberen het Keizerrijden niet te missen.. Wetegij waar en wanneer da is?

  23-02-2007, 21:47 geschreven door Aardvarksken


  20-02-2007
  folklore
  Zijn jullie niet verkleed gegaan als edele jonkvrouwe en ridder?
  Het lijkt wel iets uit de middeleeuwen. Maar toch mooi dat ze dit gebruik in ere houden, voor het nageslacht.

  20-02-2007, 16:52 geschreven door speedy


  Ocharme ik.
  Ik wist van het bestaan van dit folkloristisch geheel niet eens af. Je beschrijvingen zijn alvast kleurrijk genoeg om me een en ander levendig te kunnen voorstellen. Laat ik je schrijfsel nog wat opvrolijken met ganzenrijdersplaatjes van een collega-blogger: KLIK (wel eerst even je boxen uitzetten, aub).

  20-02-2007, 15:44 geschreven door Menck


  veel om op te noemen: grappig, mooi, origineel, zag een aankondiging van dit evenement in Berendrecht op ATV. Had ook wel zin om dat eens mee te maken, maar geen vervoer, helaas

  20-02-2007, 13:41 geschreven door stien


  Tja, nu doen ze dat met een dode gans...
  Volgende keer naar Ieper voor de kattenstoet?  Dat ligt in West-Vlaanderen...  Enne ze gooien daar ook geen levende katten meer van de toren, maar pluche exemplaren...

  20-02-2007, 12:01 geschreven door Sandrissimo


  Archief per week
 • 18/02-24/02 2008
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!