Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
  • broodjes-om-mee-te-nemen
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    parijsnieuws
    www.bloggen.be/parijsn
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    aantwaarrepe
    www.bloggen.be/aantwaa
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    stien
    www.bloggen.be/stien
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    myidol
    www.bloggen.be/myidol
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    29-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T-bonesteak op de barbecue


    ingrediënten:

    • ca. 6 eetl. (zonnebloem)olie;
    • 2 T-bonesteaks, elk ca. 650 g;
    • zout
    • versgemalen zwarte peper.

     

    bereidingswijze:
    De T-bonesteak bestaat uit de lendewervel (T-bone) en de zijlende (entrecote) van het rund. Het vlees leent zich bij uitstek om te roosteren.  Voor vier personen zijn twee T-bonesteaks ruim voldoende.

    Schenk 5 eetlepels olie op een groot bord of schotel. Maak het vlees droog en snijd de vetranden met de punt van een scherp mesje op gelijke afstanden (circa 2 centimeter) diep in.
    Leg de T-bonesteaks in de olie. Keer het vlees na 5 minuten om en laat het dan nogmaals 5 minuten in de olie liggen.
    Bestrijk het rooster van de barbecue met een kwastje met olie. Rooster het vlees in circa 8 minuten (tijd is afhankelijk van de dikte van het vlees) aan weerszijden bruin. Bestrooi het vlees na het roosteren met wat zout en (veel) zwarte peper. Laat het vlees ten minste 5 minuten, eventueel afgedekt met aluminiumfolie, liggen voordat het wordt aangesneden.


    » Reageer (0)
    20-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomersalade met zalm en tomaten (maaltijdsalade)


    ingrediënten:

    • 500 g gefileerde verse zalm;
    • 3 citroenen, uitgeperst, gezeefd;
    • (zee)zout,
    • versgemalen witte peper;
    • 2 eetl. (zonnebloem)olie;
    • 4 Hollandse trostomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes;
    • 200 g groene (krop)sla, in stukjes gescheurd;
    • 3-4 eetl. eenvoudige dressing;
    • 2 bosuitjes, gesnipperd;
    • 1 1/2 eetl. kappertjes, uit potje, uitgelekt;
    • 1 eetl, fijngehakte peterselie; 4 eieren, hardgekookt, elk ei in 8 partjes.

     

    bereidingswijze:
    Snijd de zalm in dunne (circa 3 millimeter) plakken en vervolgens in lange smalle repen. Leg de zalmrepen in een kom. Strooi er zout en peper over en schep de zalm enkele malen om. Schenk het citroensap erover en schep alles nogmaals om. Schenk er daarna de olie over. Dek de kom af met plasticfolie en plaats hem ten minste 1 uur in de koelkast. Maak de sla aan met de dressing en verdeel het over vier borden. Strooi bosuitjes en tomaten erover. Laat de zalm even uitlekken. Leg de zalmreepjes in het midden op de slabedjes. Strooi kappertjes en peterselie over de zalm. Schik partjes hardgekookte eieren rondom de salades.


    » Reageer (0)
    11-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omeletjes met sperzieboontjes


    ingrediënten:

    • 2 eetl. (zonnebloem)olie;
    • 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt;
    • 2 sjalotten, ragfijn gesnipperd;
    • 2 theet. sambal oelek;
    • 500 g sperzieboontjes, in stukjes van ca. 3 cm;
    • zout.
      Voor de omeletten:
    • 8 eieren;
    • versgemalen witte peper,
    • ca, 40 g boter;
    • 200 g bacon, in smalle reepjes.

     

    bereidingswijze:

    Verhit de olie in een wok en laat knoflook, sjalotten en sambal oelek er, onder voortdurend omscheppen, 1 minuut in bakken. Schep daarna de boontjes erdoor en laat alles dan, op dezelfde wijze   3 minuten bakken. Schenk er 11/2 deciliter water bij en laat alles zo lang zachtjes koken tot het water vrijwel geheel is verdampt. Voeg zout naar smaak toe.
    Klop eieren en 4 eetlepels water los. Voeg zout en peper toe. Bak in weinig boter 4 dunne omeletten. Laat in een droge koekenpan de baconreepjes zo lang bakken tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep op elke omelet een deel van de boontjes. Strooi baconreepjes er over. Sla de omeletten daarna dicht en dien ze op.

    TIP: geef er warm en knapperig stokbrood bij.


    » Reageer (0)
    02-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde flensjes


    ingrediënten:

    • 100 g bloem, gezeefd;
    • zout;
    • 3 dl melk;
    • 2 eieren, losgeroerd;
    • ca. 75 g boter;
    • 300 g fijngeraspte worteltjes;
    • 200 g fijngeraspte belegen Goudse kaas;
    • 3 eetl. fijngehakte peterselie;
    • versgemalen witte peper;
    • 3 dl slagroom.

     

    bereidingswijze:

    Maak van bloem, mespuntje zout, melk en eieren een glad beslag. Bak er in weinig boter 12 of 16 dunne flensjes van. Schep in een kom worteltjes, kaas, peterselie, wat zout en peper en 1 deciliter slagroom luchtig door elkaar. Strijk over elk flensje een deel van het mengsel. Rol de flensjes op. Leg ze stijf naast elkaar in een dik beboterde ovenvaste schaal. Schenk de rest van de room erover. Zet de schaal gedurende 18 minuten in een tot 180°C voorverwarmde oven.


    » Reageer (0)
    29-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote 'verwen' bol


    ingrediënten:

    • 1 grote witte broodbol, ca. 800 g;
    • 250 g (jonge) spinazie;
    • 250 g verse roomkaas (Mon Chou);
    • 2 eetl. augurkennat;
    • 2 eetl. Zaanse mosterd;
    • 3 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 200 g pastrami of pekelvlees;
    • 12 groene olijven, ontpit, in stukjes gehakt;
    • 100 g salami, tot kruimels gehakt;
    • 75 g Parmezaanse kaas, aan stukje, in vliesdunne plakjes;
    • 2 grote Hollandse trostomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes.

     

    bereidingswijze:
    Snijd de broodbol horizontaal in vijf plakken. Spoel de spinazie in ruim koud water. Maak de groente zo droog mogelijk (slacentrifuge).
    Neem de dikste stelen weg. Meng roomkaas met augurkennat, mosterd en peterselie. Bestrijk alle snijhelften van het brood met de pasta. Verdeel de spinazie over de onderste vier broodplakken. Beleg de onderste plak met de helft van de pastrami of het pekelvlees. Leg de volgende broodplak er bovenop en strooi er salamikruimels en gehakte olijven over. Leg de derde broodplak erop en beleg deze met Parmezaanse kaas en tomatenreepjes. Leg de vierde broodplak erop en schik de rest van de pastrami of het pekelvlees er op. Dek de bol af met het kapje. Druk alles vrij stevig aan. Snijd de broodbol net als een taart in punten.

     


    » Reageer (0)
    20-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkroketten met kaas


    ingrediënten:
    Voor ca. 12 stuks:

    • 1 kg aardappelen;
    • zout
    • 2 eieren, losgeroerd met 4 eetlepels melk;
    • 60 g boter 
    • 100 g fijngeraspte oude (Goudse) kaas;
    • versgemalen witte peper;
    • 4 eetl. fijngehakte peterselie;
    • ca. 4 eetl, bloem, gezeefd;
    • 2 eieren, losgeroerd met 2 eetlepels water
    • ca. 100 g droog kruim van witbrood of paneermeel;
    • (zonnebloem)olie voor het frituren.

    bereidingswijze:
    Kook de aardappelen in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd gaar. Laat ze na het afgieten even droog stomen. Maak er samen met eieren en melk, boter; geraspte kaas, wat peper en de peterselie snel een smakelijke puree van. Schep de puree op een groot koud bord. Strijk het oppervlak glad af. Laat alles koud worden. Verpak alles in folie en laat het in de koelkast verder opstijven. Trek daarvoor ten minste 3 uur uit.

    Vorm van de puree 12 kleine kroketten. Rol ze door bloem. Haal ze door de losgeroerde eieren en wentel ze vervolgens door broodkruim of paneermeel. Haal ze een kwartiertje later nogmaals door de eieren en wentel ze opnieuw door broodkruim of paneermeel. Laat de kroketten na het paneren een half uurtje rusten op een koele plek. Keer ze na een kwartiertje om. Bak de kroketten, niet meer dan vier tegelijk, in hete olie in circa 5 minuten goudbruin en knapperig. Laat de kroketten daarna even op een stuk keukenpapier uitlekken.


    » Reageer (0)
    11-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met bosuitjes en kaas


    ingrediënten:

    • 300-350 g schelpjes-macaroni of andere kleine pastasoort;
    • zout
    • 3 eetl. olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt;
    • 8 bosuitjes, in stukjes van 1 cm;
    • versgemalen zwarte peper;
    • 8 verse basilicumblaadjes; in smalle reepjes (draadjes) gesneden;
    • 100 g fijngeraspte Parmezaanse kaas.

     

     

    bereidingswijze:

    Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Verhit de olie en fruit de knoflook er niet langer dan 1 minuut in. Schep de bosuitjes erdoor. Strooi er wat zout en peper over. Temper de warmtebron en leg het deksel op de pan. Laat alles 4-5 minuten zachtjes smoren. Laat de pasta even uitlekken. Doe deze terug in de pan en voeg bosuitjes met knoflook (én olie) toe. Strooi basilicumreepjes en de helft van de kaas erover. Schep alles enkele malen luchtig om. Doe het gerecht over in een ovenvaste schaal. Strooi de rest van de kaas er over. Plaats de schaal slechts enkele minuten onder een reeds zeer hete grill.


    TIP. geef er een salade van tomaten met zwarte olijven bij.


    » Reageer (0)
    08-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met zeeduivel


    Ingrediënten:

    • 1 kg asperges, geschild;
    • zout;
    • 4 dunne plakken zeeduivel (niet dikker dan 1 cm), samen ca. 400 g;
    • 2 eetl. limoen- of citroensap;
    • versgemalen witte peper;
    • 2 eetl. (zonnebloem)olie,'
    • 75 g gesmolten boter,
    • 2 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in piepkleine blokjes gesneden;
    • 1 eetl, fijngehakte peterselie.

    Bereidingswijze:
    Laat de asperges 10 minuten koken in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat ze daarna, met het deksel op de pan, nog 10 minuten staan. Spoel de zeeduivel onder stromend koud water. Maak de vis droog met keukenpapier. Wrijf de plakken in met limoen- of citroensap. Laat de vis 10 minuten liggen. Maak de plakken dan opnieuw droog en wrijf ze in met wat zout en peper. Bestrijk de vis aan weerszijden met olie. Bak de filets in een hete droge koekenpan niet langer dan 1 minuut aan elke kant. Leg de vis op grote voorverwarmde borden. Schik de asperges ernaast. Schenk gesmolten boter over de asperges. Bestrooi de asperges met tomaten en de vis met peterselie.

    TIP: geef er gekookte kleine (kriel)aardappeltjes bij. U kunt er echter ook in repen gesneden licht geroosterde sneetjes witbrood bij presenteren.


    » Reageer (0)
    06-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fair Culinair

     

    Voor iedereen die gek is op koken, is een bezoek aan Fair Culinair 2008 een must. Twee dagen lang kunnen hobbykoks, kookliefhebbers en fijnproevers in de Amsterdamse RAI hun hart op halen aan de beste wijnen, exclusieve delicatessen, de nieuwste keukenapparatuur en onontbeerlijke kookbenodigdheden. Naast het grote aanbod van kwaliteitsproducten wordt er een uitgebreid programma aangeboden met diverse workshops, kooklessen, demonstraties en proeverijen.

    Persoonlijke ontmoeting met topkoks

    Altijd al eens een kijkje willen nemen in de keuken van een topkok? In het Fair Culinair Kooktheater vinden er, gedurende de hele dag geanimeerde demonstraties plaats van topkoks uit binnen- en buitenland. Zij nemen u mee naar een culinaire wereld en leren u de fijne kneepjes van het vak.

    Proeverijen & Workshops

    Het event staat bol van de activiteiten! Tijdens verschillende workshops en proeverijen krijgen de

    bezoekers de mogelijkheid om te ruiken, voelen en bovenal proeven. De workshops vinden plaats in

    diverse zalen verspreid over de beursvloer. Voorbeelden van onderwerpen die hier aan bod komen zijn:

    cursus wijn&spijs, basisworkshop snijden, herkennen van verse vis, fantastische toetjes maken, olijfolie: de smaken en verschillen.

    Themapleinen

    Speciale blikvangers tijdens Fair Culinair beloven de sfeervolle themapleinen: gezellige marktplaatsen met ieder een eigen thema, waar het beursconcept in al zijn facetten zichtbaar wordt: vernieuwend, trendy, eerlijk, vers, natuurlijk en topkwaliteit! Een greep uit de thema’s die op de pleinen gepresenteerd zullen worden: ambachtelijke & streekproducten, koffie & thee, delicatessen en wijn.

    Kookclub van het Jaar Wedstrijd

    In samenwerking met de grootste vereniging van kookclubs 'Cuisine Culinaire Nederland' (CCN) vindt op Fair Culinair de finale plaats van de 'Nationale Kookclub van het Jaar' verkiezing. Na tientallen regionale voorrondes strijden hobbykoks uit het hele land om de prestigieuze “Kookclub van het Jaar Award”. Dit alles gebeurt onder leiding van een deskundige jury. Fair Culinair vindt plaats op 8 & 9 november a.s. in Amsterdam RAI. Openingstijden: Zaterdag 8 november 11.00 - 21.00 uur - Zondag 9 november 11.00 - 18.00 uur Entreekaarten voor Fair Culinair kosten € 15 en in de voorverkoop via fairculinair.nl € 12,50

    Kijk voor meer informatie op www.fairculinair.nl.


    » Reageer (0)
    04-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.`Versierde' boterhammen


    ingrediënten:

    Voor 12 stuks:

    • 12 grote sneden boerenwitbrood;
    • ca. 80 g boter;
    • enkele kropslabladeren, in stukjes;
    • 24 plakken gebraden fricandeau, samen ca. 400 g;
    • 12 eieren, hardgekookt;
    • 1 1/2 dl mayonaise;
    • 3 eetl. tomatenketchup;
    • zout
    • versgemalen witte peper;
    • 2 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in piepkleine blokjes;
    • 2 eetl. fijngesneden bieslook.

     

    bereidingswijze:


    Ze zijn gemakkelijk samen te stellen en laten zich ook graag eten: de `versierde' boterhammen. Met een beetje fantasie maak je ze elke keer weer anders.
    Bestrijk de boterhammen met boter. Bedek de boterhammen met slablaadjes en leg de plakken fricandeau erop. Snijd de eieren in plakjes (eiersnijder) en leg ze dakpansgewijs op de fricandeau. Roer in een kommetje mayonaise en tomatenketchup door elkaar. Voeg wat zout en peper toe. Schep de saus over de eieren. Bestrooi de saus met tomatenblokjes en bieslook.


    » Reageer (0)
    02-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomersalade met ham en sperzieboontjes


    ingrediënten:

    • 400 g sperzieboontjes of haricots verts, schoongemaakt, in stukjes van 4 cm;
    • zout
    • 6 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes;
    • 2 bosuitjes, in smalle ringetjes;
    • 3 bleekselderijstengels, schoongemaakt, in smalle reepjes,
    • 200 g gemengde friséesla;
    • 5 eetl. mayonaise;
    • 1 eetl. augurkennat;
    • 1 theel. Zaanse mosterd;
    • 300 g gekookte ham, dikke plakken, in smalle reepjes.

    bereidingswijze:

    Zet de boontjes op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Kook de groente niet veel langer dan 7 minuten. Laat de boontjes nadat ze zijn afgegoten in ruim koud water afkoelen. Laat ze daarna uitlekken. Schep in een kom boontjes, tomaten, bosuitjes en bleekselderij luchtig door elkaar. Voeg aan de mayonaise mosterd en het augurkennat toe en schenk de saus over de groenten. Schep alles enkele malen luchtig om. Beleg vier borden met gemengde sla. Schep de salade in het midden erop. Strooi de hamreepjes erover.

    TIP: geef sneetjes licht geroosterd wit- of bruinbrood erbij.


    » Reageer (0)
    29-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.salade met fricandeau (maaltijdsalade)


    ingrediënten:

    • 400 g gebraden fricandeau,  6-7 dikke plakken;
    • 500 g gekookte aardappelen;
    • 100 g augurken, zoetzuur; 
    • 100 g gekookte rode bieten; 
    • 100 g zachtzure appels; 
    • 4 bosuitjes gesnipperd; 
    • 1 1/2 dl mayonaise;
    • 2 eetl. kappertjes, uit potje,  uitgelekt;
    • 2 eetl. augurkennat;
    • 1 1/2 theel. fijne Franse  mosterd;
    • ca. 200 g groene (krop)sla, in kleine stukjes;
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 4 eieren, hardgekookt, in partjes.

    bereidingswijze:

    Snijd fricandeau, aardappelen, augurken, rode bietjes en appels in kleine blokjes. Schep in een kom alles zo luchtig mogelijk door elkaar. Strooi bosuitjes en kappertjes erover. Roer augurkennat en mosterd door de mayonaise. Schep de saus zo luchtig mogelijk door de salade. Verdeel de slablaadjes over een grote schotel. Schep de salade in het midden erop. Strooi peterselie erover. Schik partjes hardgekookt ei er rondom.

    TIP: geef sneetjes licht geroosterd witbrood erbij. Zet een schaaltje met boter(balletjes) op tafel.


    » Reageer (0)
    23-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollandse salade met asperges (maaltijdsalade)

    Ingrediënten:

    • 1 kg gekookte asperges;
    • 250 g gekookte ham, ca. 6 plakken;
    • 100-125 g Leerdammer kaas, ca. 5 plakken;
    • 1 eetl. tomatenketchup;
    • 3 eetl. mayonaise;
    • 2 eetl. slagroom;
    • zout;
    • versgemalen witte peper;
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 1/2 krop (krul)sla, in stukjes;
    • 2-3 eieren, hardgekookt, in partjes gesneden;
    • 3-4 trostomaatjes, evt. ontveld, in partjes gesneden;
    • 1 eetl. fijngesneden bieslook

    Bereidingswijze:

    Snijd de goed uitgelekte asperges in stukjes van 3 centimeter. Snijd de ham en de kaas in smalle reepjes met een lengte van eveneens 3 centimeter. Roer de tomatenketchup door de mayonaise. Klop de slagroom even flink op. Spatel het door de saus. Voeg zout en/of peper naar smaak toe. Schep in een kom asperges, ham en kaas luchtig door elkaar. Strooi peterselie erover en voeg de saus toe. Schep alles nog enkele malen luchtig om. Bedek een schaal met slablaadjes. Schep de salade in het midden erop. Omring de salade met in partjes gesneden eieren en tomaatjes.

    TIP: geef sneetjes licht geroosterd witbrood erbij en zet voor de liefhebbers een schaaltje met (gezouten) boter op tafel.


    » Reageer (0)
    20-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstsalade met kip en broccoli


    ingrediënten:

    • 175 g rijst;
    • 2 tabletten voor kippenbouillon;
    • 300-350 g broccoliroosjes;
    • 500 g borstfilets van kip; 
    • 2 bosuitjes, gesnipperd; 
    • 5 eetl. mayonaise;
    • 2 eetl. tomatenketchup; 
    • zout;
    • versgemalen witte peper; 
    • 2 eieren, hardgekookt,  fijngehakt.

    bereidingswijze:
    Zet de rijst op met circa 3/4 liter kokend water waarin 1 bouillontablet is opgelost. Kook de rijst zoals op de verpakking is aangegeven. Laat de drooggekookte rijst op een zeef koud worden. Breng 6 deciliter water aan de kook en laat het tweede bouillontablet er in oplossen. Voeg de broccoliroosjes toe en laat deze 4 minuten zachtjes koken. Laat de roosjes op een zeef uitlekken en koud worden. Kook in hetzelfde kookvocht het kippenvlees. Trek daarvoor 10-12 minuten uit. Laat de filets uitlekken en koud worden. Snijd het kippenvlees in reepjes. Schep in een kom rijst, kippenvlees en bosuitjes door elkaar. Meng mayonaise en tomatenketchup. Voeg naar smaak zout en/of peper toe. Schep de saus door de salade. Schep de rijstsalade in het midden op de borden en omring de salades met broccoliroosjes. Bestrooi de salades met fijngehakte eieren.


    » Reageer (0)
    11-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfilets met pinda's


    ingrediënten:

    • 450 g borstfilets van kip, in smalle repen gesneden;
    • 4 eetl. droge sherry (fino);
    • 2 eetl. maïzena;
    • zout
    • versgemalen witte peper;
    • 2 dl (zonnebloem)olie;
    • 150 g ongezouten pinda's, ontvliesd;
    • 1 theet. grofgemalen (zee)zout
      Voor de saus:
    • 1 eierdooier,
    • 3 eetl. zoete sojasaus (ketjap manis);
    • 2 eetl. zoute sojasaus (ketjap asin);
    • 1 eetl. droge sherry (fino).

    bereidingswijze:
    Roer in een kom sherry en maïzena tot een glad mengsel. Voeg zout en peper toe. Schep het kippenvlees erdoor en laat alles 10 minuten staan. Schep alles van tijd tot tijd wel even om. Verhit de olie in een wok en bak het kippenvlees er bij gedeelten in 5 minuten goudbruin en gaar in. Laat het kippenvlees op keukenpapier uitlekken. Houd het daarna warm. Verwijder daarna de olie uit de wok. Schep de pinda's in de nog van de olie glimmende wok. Laat ze, onder voortdurend omscheppen, heel licht kleuren. Strooi het zout erover en schep alles opnieuw enkele malen zo luchtig mogelijk om. Stort de pinda's op een groot bord en laat ze snel afkoelen. Schep het kippen- vlees in het midden op voorverwarmde borden. Schik de pinda's erbovenop. Maak de saus door alle ingrediënten met elkaar te vermengen. Sprenkel de saus rondom de gerechten.

    TIP: geef in eenpersoonskommen heel licht in weinig olie gebakken en met een beetje sambal badjak op smaak gebrachte rijst erbij.


    » Reageer (0)
    02-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza met tonijn


    ingrediënten:

    • 2 blikjes tonijn (naturel - op water), samen ca. 450 g;
    • 1 grote voorgebakken pizzabodem;
    • 6 eetl. (basis)tomatensaus, Sugocasa;
    • zout
    • versgemalen witte peper;
    • 250-300 g mozzarella, in plakjes;
    • 4 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes,
    • 4 bosuitjes, grofgesnipperd;
    • 12 gevulde (paprika) olijven, in plakjes;
    • ca. 4 eetl. olijfolie.

    bereidingswijze:
    Laat de tonijn uitlekken. Verdeel de vis in kleine stukjes. Bestrijk de pizzabodem met tomatensaus. Strooi een beetje zout en peper erover. Verdeel de tomatenreepjes en daarna de tonijn erover. Bestrooi alles met wat peper en de bosuitjes. Dek alles af met de mozzarella. Leg de in plakjes gesneden olijven er in een aantrekkelijk patroon op. Sprenkel olijfolie erover. Bak de pizza in de oven zoals op de verpakking van de pizzabodem is aangegeven. Dien de pizza op een voorverwarmde schotel op. Snijd de pizza aan tafel in het gewenst
    aantal punten.


    » Reageer (0)
    29-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme broodjes met kiprollade


    ingrediënten:

    Voor 12 stuks:

    • 12 voorgebakken puntbroodjes of pistolets; 
    • 150 g verse roomkaas  (Mon Chou);
    • 40 g zachte boter;
    • 2 1/2 eetl. Zaanse mosterd; 
    • 2 eetl. fijngesneden (Chinese) platte bieslook; 
    • zout
    • versgemalen witte peper; 
    • 350-400 g gebraden of  geroosterde kiprollade, dunne plakken.

    bereidingswijze:
    Snijd de broodjes overlangs open. Roer verse  roomkaas samen met boter, mosterd en bieslook tot een vrij gladde massa. Voeg naar smaak zout en peper toe. Bestrijk de snijhelften van de broodjes met het mengsel. Verdeel dubbelgevouwen plakken kiprollade over de onderste helften van de broodjes. Klap de pistolets daarna dicht. Zorg ervoor dat niets van de vulling naar buiten steekt. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voorverwarmde oven (tot 220°C) af.


    » Reageer (0)
    20-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met kip


    ingrediënten:

    • 300-350 g fusilli;
    • zout;
    • 400-500 g borstfilets van kip, in smalle reepjes;
    • versgemalen witte peper,
    • 3 eetl. olijfolie;
    • 1 1/4 dl slagroom;
    • 1 1/4 dl gevogeltefond, uit potje,
    • 4 eetl. groene pesto, uit potje,
    • ca. 75 g fijngeraspte oude (Parmezaanse) kaas.

    bereidingswijze:
    Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de pasta na het koken op een zeef uitlekken. Bestrooi de reepjes kippenvlees met wat zout en peper. Verhit de olie in een wok en voeg het kippenvlees bij gedeelten toe. Laat alles 5 minuten, onder voortdurend omscheppen bakken. Voeg slagroom en fond toe. Roer alles door en laat alles 5-7 minuten zachtjes koken. Roer de pesto erdoor en voeg daarna de pasta toe. Laat alles, onder voortdurend omscheppen, warm worden. Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden. Strooi een derde deel van de kaas erover.

    TIP: geef de resterende geraspte kaas er in een kommetje apart bij.


    » Reageer (0)
    11-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met gebakken champignons (maaltijdsalade)


    ingrediënten:

    • 3 eetl. olijfolie;
    • 150 g bacon, dunne plakjes, in reepjes gesneden;
    • 500 g champignons, in plakjes;
    • 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt;
    • zout;
    • versgemalen witte peper;
    • 2 bosuitjes, gesnipperd;
    • ca. 200 g gemengde friséesla;
    • 4 eetl. eenvoudige dressing;
    • 4 Hollandse trostomaten, ontveld, in partjes gesneden;
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie.

    bereidingswijze:
    Verhit de olie in een wok en laat de baconreepjes zo lang, onder voortdurend omscheppen, bakken tot ze goudbruin zien en knapperig zijn. Laat de reepjes op een stuk keukenpapier uitlekken. Bak hierna, eveneens onder voortdurend omscheppen, de paddenstoelen in de resterende olie. Voeg ze bij gedeelten toe. Bak ze echter niet veel langer dan 4 minuten. Strooi tijdens het bakken, zout, peper, knoflook en bosuitjes erover. Maak de sla aan met de dressing. Verdeel de sla als bedjes over de borden. Schep de paddenstoelen er in het midden op. Strooi baconreepjes en peterselie erover en schik tomatenpartjes er rondom.

    TIP: geef sneetjes licht geroosterd witbrood erbij.


    » Reageer (0)
    02-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktschotel met aardappelen


    ingrediënten:

    • 3 eetl. (zonnebloem)olie; 
    • 350 g rundergehakt, bij voorkeur grof gemalen;
    • 2 grote uien, gesnipperd;
    • 1 kg gekookte aardappelen;
    • 1 ei losgeroerd;
    • 4 eetl. melk, bouillon of water;
    • zout;
    • versgemalen witte peper;
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie; 
    • 1 eetl, fijngehakte bladselderij; 
    • 3 eetl. fijngeraspte Goudse kaas;
    • 3 eetl, kruim van witbrood; 
    • ca. 20 g boter.

    bereidingswijze:
    Verhit de olie in een wok en laat het gehakt er samen met de uien zo lang, onder voortdurend  roeren en omscheppen, in bakken tot het gehakt in kruimels uiteen is gevallen en een licht bruine kleur heeft gekregen. Doe alles over in een grote kom. Plaats er een zeef boven en wrijf de aardappelen erdoor. Voeg losgeroerd ei, melk, bouillon of water, zout, peper en tuinkruiden toe. Roer alles krachtig door. Doe de massa over in een beboterde ovenvaste schaal. Strijk het oppervlak met een lepel glad, en voorzie het gerecht met een vork van een fraai ribbeltjespatroon. Strooi het mengsel van geraspte kaas en broodkruim erover. Leg er hier  en daar een flintertje boter op. Plaats de schaal in het midden van de tot 200°C voorverwarmde oven. Laat er in circa 20 minuten een fraai goudbruin korstje op bakken. Dien het gerecht in de ovenschaal op.

    TIP: geef er een frisse groene sla bij.


    » Reageer (0)


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Chocolade hart met tekst
  • Een goede middag toegewenst
  • cialis 5 mg preiswert kaufen
  • buy generic 10mg cialis online
  • generic viagra no rx

    Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
    Een interessant adres?

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Gratis eten en drinken
  • Conimex - dichtbij het vuur
  • Culinair Kookboek
  • Culinaire uitstapjes
  • De kook-o-theek
  • culinaire.pagina.nl
  • De Kooktips
  • De lekkerste restaurants
  • De mannelijke keuken
  • De Multiculturele Keuken

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
  • Life & Cooking
  • PastaSite.nl
  • Proef de Provence
  • Recepten uit de Natuur
  • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
  • Receptjes.be
  • rijstgerechten
  • rijstrecepten
  • Tapas recepten

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tilloenk
    www.bloggen.be/tilloen
    Archief per maand
  • 06-2016
  • 06-2014
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2005

    Laatste commentaren
  • HOI (karimacuisine)
        op gemarineerde champignons
  • vraagje (Maaike)
        op Courgettes uit de oven
  • aardappel (Mary)
        op aardappels
  • ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Campina kookidee
  • Honig
  • Knorr
  • Verstegen Specerijen
  • Voedingscentrum
  • Blue Band recepten
  • De Finse keuken
  • Het internetkookboek
  • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
  • Streekrecepten

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Ui
  • Dieetwijzer
  • TEST: welk type eter ben jij?
  • De Hongaarse keuken
  • Koken en eten in literatuur en in film
  • Over koken en alles wat lekker is
  • Meesterkok Ad Janssen
  • Buitenlandse maten en inhoud
  • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
  • Japans koken

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    godelieve
    www.bloggen.be/godelie
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Taartenwinkel online
  • Genieten van vers
  • Culinaire uitstapjes
  • Internetrecepten
  • Keukenverhaaltjes en weetjes
  • Anders eten
  • culiblog dames Reiziger
  • over (eigen)aardigheden in de horeca
  • Kookjuffertje
  • Appeltaartrecepten

    ~Photobucket
  • Multirecepten
  • 100 ideeën
  • Slowfood
  • Boerengoudseoplegkaas
  • Bijzondere kookboeken
  • Elegant theedrinken
  • Franse thee
  • Culiparadijs
  • Vinoglobe
  • De Librije

    LEKKERE BOEKEN:

    • Herrie in de keuken
      Herman den Blijker
      ISBN 9059561643
    • Een jaar in mijn keuken
      Skye Gyngell
      ISBN 9059561856
    • Passie voor kaas
      Betty Koster
      ISBN 109058562093
    • Groente, opnieuw ontdekt
      Peter Gordon
      ISBN 9789066115156
    • Nora's kokkies (kids)
      Nora Sands
      ISBN 9879043909785
    • Vlees en wijn
      Willem Asaert
      ISBN 9789020967333
    • World Food Café 2
      Chris&Carolyn Caldicott
      ISBN 9879058975652
    • Fantastische taarten
      Annie Bell
      ISBN 9059561910
    • Snack&Lunchgerechten
      Isabel Branco-Lepage
      ISBN 9789058977144
    • Gewoon lekker
      Michele Cranston
      ISBN 9789085743583

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    broedereverard
    www.bloggen.be/broeder
    ~Photobucket
  • Stelton...prachtige kado's
  • De Poelier
  • Bos- exclusieve fornuizen
  • Aubergines
  • Truffels a la Italia
  • Wijnaccessoires
  • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
  • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
  • Wijnen uit de Alsace
  • Passie for food

  • Online winkel voor liefhebbers van koken
  • Broeder Everard met Kloosterrecepten


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs