Ingrediënten:
- 1 kg gekookte asperges;
- 250 g gekookte ham, ca. 6 plakken;
- 100-125 g Leerdammer kaas, ca. 5 plakken;
- 1 eetl. tomatenketchup;
- 3 eetl. mayonaise;
- 2 eetl. slagroom;
- zout;
- versgemalen witte peper;
- 2 eetl. fijngehakte peterselie;
- 1/2 krop (krul)sla, in stukjes;
- 2-3 eieren, hardgekookt, in partjes gesneden;
- 3-4 trostomaatjes, evt. ontveld, in partjes
gesneden;
- 1 eetl. fijngesneden bieslook
Bereidingswijze:
Snijd de goed uitgelekte asperges in stukjes van 3
centimeter. Snijd de ham en de kaas in smalle reepjes met een lengte van
eveneens 3 centimeter. Roer de tomatenketchup door de mayonaise. Klop de
slagroom even flink op. Spatel het door de saus. Voeg zout en/of peper naar
smaak toe. Schep in een kom asperges, ham en kaas luchtig door elkaar. Strooi
peterselie erover en voeg de saus toe. Schep alles nog enkele malen luchtig om.
Bedek een schaal met slablaadjes. Schep de salade in het midden erop. Omring de
salade met in partjes gesneden eieren en tomaatjes.
TIP: geef sneetjes licht geroosterd witbrood erbij
en zet voor de liefhebbers een schaaltje met (gezouten) boter op
tafel.
|