ingrediënten:
- 1 grote witte broodbol, ca. 800 g;
- 250 g (jonge) spinazie;
- 250 g verse roomkaas (Mon Chou);
- 2 eetl. augurkennat;
- 2 eetl. Zaanse mosterd;
- 3 eetl. fijngehakte peterselie;
- 200 g pastrami of pekelvlees;
- 12 groene olijven, ontpit, in stukjes gehakt;
- 100 g salami, tot kruimels gehakt;
- 75 g Parmezaanse kaas, aan stukje, in vliesdunne plakjes;
- 2 grote Hollandse trostomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes.
bereidingswijze: Snijd de broodbol horizontaal in vijf plakken. Spoel de
spinazie in ruim koud water. Maak de groente zo droog mogelijk
(slacentrifuge). Neem de dikste stelen weg. Meng roomkaas met augurkennat,
mosterd en peterselie. Bestrijk alle snijhelften van het brood met de pasta.
Verdeel de spinazie over de onderste vier broodplakken. Beleg de onderste plak
met de helft van de pastrami of het pekelvlees. Leg de volgende broodplak er
bovenop en strooi er salamikruimels en gehakte olijven over. Leg de derde
broodplak erop en beleg deze met Parmezaanse kaas en tomatenreepjes. Leg de
vierde broodplak erop en schik de rest van de pastrami of het pekelvlees er op.
Dek de bol af met het kapje. Druk alles vrij stevig aan. Snijd de broodbol net
als een taart in punten.
|