Ingrediënten:
- 1 kg asperges, geschild;
- zout;
- 4 dunne plakken zeeduivel (niet dikker dan 1 cm), samen ca. 400 g;
- 2 eetl. limoen- of citroensap;
- versgemalen witte peper;
- 2 eetl. (zonnebloem)olie,'
- 75 g gesmolten boter,
- 2 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in piepkleine blokjes
gesneden;
- 1 eetl, fijngehakte peterselie.
Bereidingswijze: Laat de
asperges 10 minuten koken in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat ze
daarna, met het deksel op de pan, nog 10 minuten staan. Spoel de zeeduivel onder
stromend koud water. Maak de vis droog met keukenpapier. Wrijf de plakken in met
limoen- of citroensap. Laat de vis 10 minuten liggen. Maak de plakken dan
opnieuw droog en wrijf ze in met wat zout en peper. Bestrijk de vis aan
weerszijden met olie. Bak de filets in een hete droge koekenpan niet langer dan
1 minuut aan elke kant. Leg de vis op grote voorverwarmde borden. Schik de
asperges ernaast. Schenk gesmolten boter over de asperges. Bestrooi de asperges
met tomaten en de vis met peterselie.
TIP: geef er gekookte kleine
(kriel)aardappeltjes bij. U kunt er echter ook in repen gesneden licht
geroosterde sneetjes witbrood bij presenteren.
|