ingrediënten:
- 175 g rijst;
- 2 tabletten voor kippenbouillon;
- 300-350 g broccoliroosjes;
- 500 g borstfilets van kip;
- 2 bosuitjes, gesnipperd;
- 5 eetl. mayonaise;
- 2 eetl. tomatenketchup;
- zout;
- versgemalen witte peper;
- 2 eieren, hardgekookt, fijngehakt.
bereidingswijze: Zet de rijst op met circa 3/4 liter
kokend water waarin 1 bouillontablet is opgelost. Kook de rijst zoals op de
verpakking is aangegeven. Laat de drooggekookte rijst op een zeef koud worden.
Breng 6 deciliter water aan de kook en laat het tweede bouillontablet er in
oplossen. Voeg de broccoliroosjes toe en laat deze 4 minuten zachtjes koken.
Laat de roosjes op een zeef uitlekken en koud worden. Kook in hetzelfde
kookvocht het kippenvlees. Trek daarvoor 10-12 minuten uit. Laat de filets
uitlekken en koud worden. Snijd het kippenvlees in reepjes. Schep in een kom
rijst, kippenvlees en bosuitjes door elkaar. Meng mayonaise en tomatenketchup.
Voeg naar smaak zout en/of peper toe. Schep de saus door de salade. Schep de
rijstsalade in het midden op de borden en omring de salades met broccoliroosjes.
Bestrooi de salades met fijngehakte eieren.
|