ingrediënten:
- 450 g borstfilets van kip, in smalle repen gesneden;
- 4 eetl. droge sherry (fino);
- 2 eetl. maïzena;
- zout
- versgemalen witte peper;
- 2 dl (zonnebloem)olie;
- 150 g ongezouten pinda's, ontvliesd;
- 1 theet. grofgemalen (zee)zout
Voor de saus: - 1 eierdooier,
- 3 eetl. zoete sojasaus (ketjap manis);
- 2 eetl. zoute sojasaus (ketjap asin);
- 1 eetl. droge sherry (fino).
bereidingswijze: Roer in een kom sherry en maïzena tot
een glad mengsel. Voeg zout en peper toe. Schep het kippenvlees erdoor en laat
alles 10 minuten staan. Schep alles van tijd tot tijd wel even om. Verhit de
olie in een wok en bak het kippenvlees er bij gedeelten in 5 minuten goudbruin
en gaar in. Laat het kippenvlees op keukenpapier uitlekken. Houd het daarna
warm. Verwijder daarna de olie uit de wok. Schep de pinda's in de nog van de
olie glimmende wok. Laat ze, onder voortdurend omscheppen, heel licht kleuren.
Strooi het zout erover en schep alles opnieuw enkele malen zo luchtig mogelijk
om. Stort de pinda's op een groot bord en laat ze snel afkoelen. Schep het
kippen- vlees in het midden op voorverwarmde borden. Schik de pinda's erbovenop.
Maak de saus door alle ingrediënten met elkaar te vermengen. Sprenkel de saus
rondom de gerechten.
TIP: geef in eenpersoonskommen heel licht in weinig olie gebakken en met een
beetje sambal badjak op smaak gebrachte rijst erbij.
|