ingrediënten:
- 300-350 g schelpjes-macaroni of andere kleine pastasoort;
- zout
- 3 eetl. olijfolie
- 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt;
- 8 bosuitjes, in stukjes van 1 cm;
- versgemalen zwarte peper;
- 8 verse basilicumblaadjes; in smalle reepjes (draadjes) gesneden;
- 100 g fijngeraspte Parmezaanse kaas.
bereidingswijze:
Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water waaraan wat
zout is toegevoegd. Verhit de olie en fruit de knoflook er niet langer dan 1
minuut in. Schep de bosuitjes erdoor. Strooi er wat zout en peper over. Temper
de warmtebron en leg het deksel op de pan. Laat alles 4-5 minuten zachtjes
smoren. Laat de pasta even uitlekken. Doe deze terug in de pan en voeg bosuitjes
met knoflook (én olie) toe. Strooi basilicumreepjes en de helft van de kaas
erover. Schep alles enkele malen luchtig om. Doe het gerecht over in een
ovenvaste schaal. Strooi de rest van de kaas er over. Plaats de schaal slechts
enkele minuten onder een reeds zeer hete grill.
TIP. geef er een salade van tomaten met zwarte olijven bij.
|