ingrediënten:
- 100 g bloem, gezeefd;
- zout;
- 3 dl melk;
- 2 eieren, losgeroerd;
- ca. 75 g boter;
- 300 g fijngeraspte worteltjes;
- 200 g fijngeraspte belegen Goudse kaas;
- 3 eetl. fijngehakte peterselie;
- versgemalen witte peper;
- 3 dl slagroom.
bereidingswijze:
Maak van bloem, mespuntje zout, melk en eieren een glad beslag. Bak er in
weinig boter 12 of 16 dunne flensjes van. Schep in een kom worteltjes, kaas,
peterselie, wat zout en peper en 1 deciliter slagroom luchtig door elkaar.
Strijk over elk flensje een deel van het mengsel. Rol de flensjes op. Leg ze
stijf naast elkaar in een dik beboterde ovenvaste schaal. Schenk de rest van de
room erover. Zet de schaal gedurende 18 minuten in een tot 180°C voorverwarmde
oven.
|