ingrediënten:
- 400 g gebraden fricandeau, 6-7 dikke plakken;
- 500 g gekookte aardappelen;
- 100 g augurken, zoetzuur;
- 100 g gekookte rode bieten;
- 100 g zachtzure appels;
- 4 bosuitjes gesnipperd;
- 1 1/2 dl mayonaise;
- 2 eetl. kappertjes, uit potje, uitgelekt;
- 2 eetl. augurkennat;
- 1 1/2 theel. fijne Franse mosterd;
- ca. 200 g groene (krop)sla, in kleine stukjes;
- 2 eetl. fijngehakte peterselie;
- 4 eieren, hardgekookt, in partjes.
bereidingswijze:
Snijd fricandeau, aardappelen, augurken, rode bietjes en appels in kleine
blokjes. Schep in een kom alles zo luchtig mogelijk door elkaar. Strooi
bosuitjes en kappertjes erover. Roer augurkennat en mosterd door de mayonaise.
Schep de saus zo luchtig mogelijk door de salade. Verdeel de slablaadjes over
een grote schotel. Schep de salade in het midden erop. Strooi peterselie erover.
Schik partjes hardgekookt ei er rondom.
TIP: geef sneetjes licht geroosterd witbrood erbij. Zet een schaaltje met
boter(balletjes) op tafel.
|