ingrediënten:
- 400 g sperzieboontjes of haricots verts, schoongemaakt, in stukjes van 4 cm;
- zout
- 6 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes;
- 2 bosuitjes, in smalle ringetjes;
- 3 bleekselderijstengels, schoongemaakt, in smalle reepjes,
- 200 g gemengde friséesla;
- 5 eetl. mayonaise;
- 1 eetl. augurkennat;
- 1 theel. Zaanse mosterd;
- 300 g gekookte ham, dikke plakken, in smalle reepjes.
bereidingswijze:
Zet de boontjes op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Kook
de groente niet veel langer dan 7 minuten. Laat de boontjes nadat ze zijn
afgegoten in ruim koud water afkoelen. Laat ze daarna uitlekken. Schep in een
kom boontjes, tomaten, bosuitjes en bleekselderij luchtig door elkaar. Voeg aan
de mayonaise mosterd en het augurkennat toe en schenk de saus over de groenten.
Schep alles enkele malen luchtig om. Beleg vier borden met gemengde sla. Schep
de salade in het midden erop. Strooi de hamreepjes erover.
TIP: geef sneetjes licht geroosterd wit- of bruinbrood erbij.
|