Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
  • broodjes-om-mee-te-nemen
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    fictiereeksen
    www.bloggen.be/fictier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    shining_lightstar
    www.bloggen.be/shining
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    nobile
    www.bloggen.be/nobile
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    miekemot
    www.bloggen.be/miekemo
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    20-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstsalade met kip en broccoli


    ingrediënten:

    • 175 g rijst;
    • 2 tabletten voor kippenbouillon;
    • 300-350 g broccoliroosjes;
    • 500 g borstfilets van kip; 
    • 2 bosuitjes, gesnipperd; 
    • 5 eetl. mayonaise;
    • 2 eetl. tomatenketchup; 
    • zout;
    • versgemalen witte peper; 
    • 2 eieren, hardgekookt,  fijngehakt.

    bereidingswijze:
    Zet de rijst op met circa 3/4 liter kokend water waarin 1 bouillontablet is opgelost. Kook de rijst zoals op de verpakking is aangegeven. Laat de drooggekookte rijst op een zeef koud worden. Breng 6 deciliter water aan de kook en laat het tweede bouillontablet er in oplossen. Voeg de broccoliroosjes toe en laat deze 4 minuten zachtjes koken. Laat de roosjes op een zeef uitlekken en koud worden. Kook in hetzelfde kookvocht het kippenvlees. Trek daarvoor 10-12 minuten uit. Laat de filets uitlekken en koud worden. Snijd het kippenvlees in reepjes. Schep in een kom rijst, kippenvlees en bosuitjes door elkaar. Meng mayonaise en tomatenketchup. Voeg naar smaak zout en/of peper toe. Schep de saus door de salade. Schep de rijstsalade in het midden op de borden en omring de salades met broccoliroosjes. Bestrooi de salades met fijngehakte eieren.


    » Reageer (0)
    11-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfilets met pinda's


    ingrediënten:

    • 450 g borstfilets van kip, in smalle repen gesneden;
    • 4 eetl. droge sherry (fino);
    • 2 eetl. maïzena;
    • zout
    • versgemalen witte peper;
    • 2 dl (zonnebloem)olie;
    • 150 g ongezouten pinda's, ontvliesd;
    • 1 theet. grofgemalen (zee)zout
      Voor de saus:
    • 1 eierdooier,
    • 3 eetl. zoete sojasaus (ketjap manis);
    • 2 eetl. zoute sojasaus (ketjap asin);
    • 1 eetl. droge sherry (fino).

    bereidingswijze:
    Roer in een kom sherry en maïzena tot een glad mengsel. Voeg zout en peper toe. Schep het kippenvlees erdoor en laat alles 10 minuten staan. Schep alles van tijd tot tijd wel even om. Verhit de olie in een wok en bak het kippenvlees er bij gedeelten in 5 minuten goudbruin en gaar in. Laat het kippenvlees op keukenpapier uitlekken. Houd het daarna warm. Verwijder daarna de olie uit de wok. Schep de pinda's in de nog van de olie glimmende wok. Laat ze, onder voortdurend omscheppen, heel licht kleuren. Strooi het zout erover en schep alles opnieuw enkele malen zo luchtig mogelijk om. Stort de pinda's op een groot bord en laat ze snel afkoelen. Schep het kippen- vlees in het midden op voorverwarmde borden. Schik de pinda's erbovenop. Maak de saus door alle ingrediënten met elkaar te vermengen. Sprenkel de saus rondom de gerechten.

    TIP: geef in eenpersoonskommen heel licht in weinig olie gebakken en met een beetje sambal badjak op smaak gebrachte rijst erbij.


    » Reageer (0)
    02-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza met tonijn


    ingrediënten:

    • 2 blikjes tonijn (naturel - op water), samen ca. 450 g;
    • 1 grote voorgebakken pizzabodem;
    • 6 eetl. (basis)tomatensaus, Sugocasa;
    • zout
    • versgemalen witte peper;
    • 250-300 g mozzarella, in plakjes;
    • 4 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes,
    • 4 bosuitjes, grofgesnipperd;
    • 12 gevulde (paprika) olijven, in plakjes;
    • ca. 4 eetl. olijfolie.

    bereidingswijze:
    Laat de tonijn uitlekken. Verdeel de vis in kleine stukjes. Bestrijk de pizzabodem met tomatensaus. Strooi een beetje zout en peper erover. Verdeel de tomatenreepjes en daarna de tonijn erover. Bestrooi alles met wat peper en de bosuitjes. Dek alles af met de mozzarella. Leg de in plakjes gesneden olijven er in een aantrekkelijk patroon op. Sprenkel olijfolie erover. Bak de pizza in de oven zoals op de verpakking van de pizzabodem is aangegeven. Dien de pizza op een voorverwarmde schotel op. Snijd de pizza aan tafel in het gewenst
    aantal punten.


    » Reageer (0)
    29-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme broodjes met kiprollade


    ingrediënten:

    Voor 12 stuks:

    • 12 voorgebakken puntbroodjes of pistolets; 
    • 150 g verse roomkaas  (Mon Chou);
    • 40 g zachte boter;
    • 2 1/2 eetl. Zaanse mosterd; 
    • 2 eetl. fijngesneden (Chinese) platte bieslook; 
    • zout
    • versgemalen witte peper; 
    • 350-400 g gebraden of  geroosterde kiprollade, dunne plakken.

    bereidingswijze:
    Snijd de broodjes overlangs open. Roer verse  roomkaas samen met boter, mosterd en bieslook tot een vrij gladde massa. Voeg naar smaak zout en peper toe. Bestrijk de snijhelften van de broodjes met het mengsel. Verdeel dubbelgevouwen plakken kiprollade over de onderste helften van de broodjes. Klap de pistolets daarna dicht. Zorg ervoor dat niets van de vulling naar buiten steekt. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voorverwarmde oven (tot 220°C) af.


    » Reageer (0)
    20-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met kip


    ingrediënten:

    • 300-350 g fusilli;
    • zout;
    • 400-500 g borstfilets van kip, in smalle reepjes;
    • versgemalen witte peper,
    • 3 eetl. olijfolie;
    • 1 1/4 dl slagroom;
    • 1 1/4 dl gevogeltefond, uit potje,
    • 4 eetl. groene pesto, uit potje,
    • ca. 75 g fijngeraspte oude (Parmezaanse) kaas.

    bereidingswijze:
    Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de pasta na het koken op een zeef uitlekken. Bestrooi de reepjes kippenvlees met wat zout en peper. Verhit de olie in een wok en voeg het kippenvlees bij gedeelten toe. Laat alles 5 minuten, onder voortdurend omscheppen bakken. Voeg slagroom en fond toe. Roer alles door en laat alles 5-7 minuten zachtjes koken. Roer de pesto erdoor en voeg daarna de pasta toe. Laat alles, onder voortdurend omscheppen, warm worden. Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden. Strooi een derde deel van de kaas erover.

    TIP: geef de resterende geraspte kaas er in een kommetje apart bij.


    » Reageer (0)
    11-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met gebakken champignons (maaltijdsalade)


    ingrediënten:

    • 3 eetl. olijfolie;
    • 150 g bacon, dunne plakjes, in reepjes gesneden;
    • 500 g champignons, in plakjes;
    • 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt;
    • zout;
    • versgemalen witte peper;
    • 2 bosuitjes, gesnipperd;
    • ca. 200 g gemengde friséesla;
    • 4 eetl. eenvoudige dressing;
    • 4 Hollandse trostomaten, ontveld, in partjes gesneden;
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie.

    bereidingswijze:
    Verhit de olie in een wok en laat de baconreepjes zo lang, onder voortdurend omscheppen, bakken tot ze goudbruin zien en knapperig zijn. Laat de reepjes op een stuk keukenpapier uitlekken. Bak hierna, eveneens onder voortdurend omscheppen, de paddenstoelen in de resterende olie. Voeg ze bij gedeelten toe. Bak ze echter niet veel langer dan 4 minuten. Strooi tijdens het bakken, zout, peper, knoflook en bosuitjes erover. Maak de sla aan met de dressing. Verdeel de sla als bedjes over de borden. Schep de paddenstoelen er in het midden op. Strooi baconreepjes en peterselie erover en schik tomatenpartjes er rondom.

    TIP: geef sneetjes licht geroosterd witbrood erbij.


    » Reageer (0)
    02-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktschotel met aardappelen


    ingrediënten:

    • 3 eetl. (zonnebloem)olie; 
    • 350 g rundergehakt, bij voorkeur grof gemalen;
    • 2 grote uien, gesnipperd;
    • 1 kg gekookte aardappelen;
    • 1 ei losgeroerd;
    • 4 eetl. melk, bouillon of water;
    • zout;
    • versgemalen witte peper;
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie; 
    • 1 eetl, fijngehakte bladselderij; 
    • 3 eetl. fijngeraspte Goudse kaas;
    • 3 eetl, kruim van witbrood; 
    • ca. 20 g boter.

    bereidingswijze:
    Verhit de olie in een wok en laat het gehakt er samen met de uien zo lang, onder voortdurend  roeren en omscheppen, in bakken tot het gehakt in kruimels uiteen is gevallen en een licht bruine kleur heeft gekregen. Doe alles over in een grote kom. Plaats er een zeef boven en wrijf de aardappelen erdoor. Voeg losgeroerd ei, melk, bouillon of water, zout, peper en tuinkruiden toe. Roer alles krachtig door. Doe de massa over in een beboterde ovenvaste schaal. Strijk het oppervlak met een lepel glad, en voorzie het gerecht met een vork van een fraai ribbeltjespatroon. Strooi het mengsel van geraspte kaas en broodkruim erover. Leg er hier  en daar een flintertje boter op. Plaats de schaal in het midden van de tot 200°C voorverwarmde oven. Laat er in circa 20 minuten een fraai goudbruin korstje op bakken. Dien het gerecht in de ovenschaal op.

    TIP: geef er een frisse groene sla bij.


    » Reageer (0)
    29-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pistolets met fricandeau


    ingrediënten:

    Voor 12 stuks:

    • 40 g (zachte) boter;
    • 2 eetl, mangochutney, fijngehakt;
    • zout;
    • 12 plakken gebraden fricandeau, niet al te dun gesneden, samen
      ca. 250 g;
    • 12 voorgebakken pistolets.

    bereidingswijze:
    Voeg aan de boter chutney en wat zout toe. Bestrijk de plakken fricandeau ermee.
    Rol de plakken daarna niet al te stijf op. Snijd de voorgebakken pistolets aan een lange kant open. Leg de fricandeaurollen op de onderste helften. Klap de broodjes daarna dicht en druk alles vrij stevig aan. Van de vulling van de broodjes mag niets naar buiten uitsteken. Bak de broodjes af zoals op de verpakking is aangegeven.

     

     

     


    » Reageer (0)
    20-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesmoorde kalfslappen


    ingrediënten:

    • 4 kalfslappen, bij voorkeur gesneden van fricandeau, elk ca. 125 g;
    • zout;
    • versgemalen witte peper;
    • 60 g boter
    • 1 dl droge witte wjn, bijv. Soave;
    • 4 eetl. (kalfs)vleesfond, uit potje;
    • 1 dl crème fraîche of slagroom;
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 1 eetl. fijngesneden kervel, evt. uit potje.

    bereidingswijze:
    Maak het vlees droog en wrijf het in met wat zout en peper. Verhit de boter en bak de lappen er snel aan weerszijden lichtbruin in. Neem het vlees even uit de pan. Verwijder de helft van de bakboter. Voeg wijn en fond aan de resterende bakboter toe. Roer alles krachtig door en breng alles tot aan het kookpunt. Leg het vlees terug in de pan. Temper de warmtebron en leg het deksel op de pan. Laat de kalfslappen in circa 40 minuten zachtjes gaar smoren. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Schenk het smoorvocht door een zeefje in een pannetje. Voeg zout en peper toe en roer de slagroom en daarna de peterselie en kervel erdoor. Breng alles aan de kook. Leg het vlees op voorverwarmde borden. Schep de saus met de tuinkruiden erover. Bestrooi de gerechten met bieslook.

    TIP: geef er verschillende zomergroenten en licht gebakken (kriel)aardappeltjes bij.

     

     


    » Reageer (0)
    11-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steak provençale


    ingrediënten:

    • 3 eetl. olijfolie,
    • 5 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes;
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst;
    • zout
    • versgemalen witte peper;
    • 1 bosuitje, in uiterst smalle ringetjes;
    • 1 eetl, fijngehakte peterselie;
    • 6 verse basilicumblaadjes, in uiterst smalle reepjes

    bereidingswijze:
    Verhit 1 eetlepel olie en schep de tomaten erdoor. Laat alles 3 minuten zachtjes bakken. Schep er de knoflook door. Strooi er na 1 minuut zout, peper, ui, peterselie en basilicum over. Schep alles nog eenmaal voorzichtig om want de tomatenblokjes dienen heel te blijven. Houd alles warm. Verhit 2 eetlepels olie en de boter in een koekenpan. Wacht tot het schuim van de boter grotendeels is weggetrokken. Bak de biefstukken er in circa 5 minuten aan weerszijden bruin in. Strooi er na het bakken wat zout en peper over. Leg de tournedos op een voorverwarmde schaal. Schep de gekruide tomaten erop.

    TIP: geef een eenvoudige groene sla en gebakken of gefrituurde kleine aardappeltjes erbij.


    » Reageer (0)
    02-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schnitzels uit de oven


    ingrediënten:

    • 4 kalfs-, lams- of varkensschnitzels, elk ca. 100 g;
    • zout;
    • versgemalen peper; 
    • 60 g boter;
    • 1 eetl. Zaanse mosterd;
    • 2 dl vleesfond, uit potje; 
    • 1 dl droge witte wijn, bijv.  Pinot Blanc (Elzas)
    • 4 eetl. crème fraîche

    bereidingswijze:
    Maak het vlees droog en wrijf het in met wat zout en peper. Verhit de boter en bak de schnitzels er aan weerszijden lichtbruin in. Neem de schnitzels hierna uit de pan. Leg ze dakpansgewijs op een beboterde ovenvaste schaal (met opstaande rand). Roer de mosterd, fond en wijn door de bakboter en wacht tot alles aan de kook is gekomen. Roer alles krachtig door en schenk het mengsel door een zeefje over het vlees. Plaats de schaal in het midden van de tot 200°C voorverwarmde oven. Schep na 15 minuten op elke schnitzel een eetlepel crème fraîche. Laat de schaal dan nog 3-4 minuten in de oven staan. Dien het gerecht onmiddellijk daarna in de ovenschaal op.
    TIP: geef gekookte doperwtjes met worteltjes en gekookte of gebakken kleine (kriel)aardappeltjes erbij.


    » Reageer (0)
    29-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Runderrollade met mosterdboter


    ingrediënten:

    • 1 licht gekruide runderlenderollade, ca. 800 g;
    • versgemalen zwarte peper;
    • 2-3 eetl. (zonnebloem)olie;
    • zout.
      Voor mosterdboter:
    • 150 g boter;
    • 2 eetl. Zaanse mosterd;
    • 2 eetl. fijngesneden bieslook.

    bereidingswijze:
    Dit kan al de dag vantevoren.
    Maak eerst de mosterdboter door de boter (op kamertemperatuur) zacht en romig te roeren. Voeg tijdens het roeren de mosterd toe.
    Roer daarna de tuinkruiden erdoor. Laat de boter even in de koelkast opstijven. Vorm er een rol met een doorsnede van circa 3 centimeter van. Verpak de rol in folie en leg hem in de koelkast.

    Maak de rollade droog en wrijf het vlees in met wat peper. Steek de rollade aan het draaispit. Bestrijk de rollade met olie. Rooster de rollade onder de ovengrill of boven het gloeiende houtskoolbed van de barbecue. Plaats het draaispit, indien mogelijk, de eerste 5 minuten vrij dicht bij de warmtebron en plaats het draaispit daarna iets verder van de warmtebron verwijderd. Reken op een roostertijd van circa 40 minuten (tijd is afhankelijk van de dikte van het vlees en ook van de gewenste gaarheid). Laat het vlees na het roosteren, verpakt in aluminiumfolie, nog 10-15 minuten rusten. Snijd het daarna in plakken. Leg de plakken zoveel mogelijk in het oorspronkelijke model op een voorverwarmde schaal. Geef de in plakjes gesnede mosterdboter apart op een schaaltje erbij.

    TIP: geef er een gemengde salade en patates frites bij


    » Reageer (0)
    20-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkerbekjes van het huis



    De lekkerste lekkerbekjes bakt u zelf van de filets van kabeljauw, koolvis of schelvis. De vis dient in dunne plakken te worden gesneden die niet veel dikker dan 1 1/2 centimeter mogen zijn.

     

    ingrediënten:

    • 600-700 g gefileerde zeevis, in 8 plakken;
    • 75 g bloem, gezeefd;
    • 1 dl melk;
    • 1 ei, losgeroerd;
    • (selderij)
    • zout;
    • versgemalen zwarte peper;
    • {zonnebloem)olie voor het frituren,

     

     

    bereidingswijze:


    Spoel de vis onder stromend koud water.
    Maak de plakken droog met keukenpapier. Maak een dik beslag van bloem, melk en losgeroerd ei. Voeg wat zout en peper toe. Roer er daarna nog zoveel water door tot het beslag net iets dikker is dan dat voor pannenkoeken. Voeg wat zout en peper toe.
    Verhit de olie tot circa 180 °C. Haal de vis door het beslag en laat ze in hete olie glijden. Bak niet meer dan 3-4 lekkerbekjes tegelijk in circa 5 minuten goudbruin. Keer de vis tijdens het bakken na ± 3 minuten met behulp van een houten spatel om. Laat de lekkerbekjes na het bakken op een stuk keukenpapier uitlekken. Dien onmiddellijk daarna op.

     

    TIP: Geef er tomatensalade en warm en knapperig stokbrood bij


    » Reageer (0)
    11-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensalade met kaas (maaltijdsalade)

    ingrediënten:

    • ca. 200 g gemengde (frisée) sla;
    • 4 eetl, eenvoudige dressing (1 deel kruidenazijn, 3 delen olijfolie, zout, witte peper en mespunt fijne mosterd);
    • 2 bosuitjes, gesnipperd;
    • 6 grote Hollandse tomaten, ontveld, vruchtvlees in repen gesneden;
    • 150 g extra belegen of (snijdbare) oude Edammer kaas, in smalle reepjes gesneden;
    • 2 eetl. fijngesneden bieslook;
    • 2 eieren, hardgekookt, gepeld en gehalveerd;

    bereidingswijze:

    Leg de sla in een kom. Sprenkel de dressing erover. Schep alles enkele malen om. Verdeel de sla over de borden. Strooi er achtereenvolgens bosuitjes, tomaten, kaas en de helft van de bieslook over. Halveer de eieren. Wrijf de dooiers door een fijne zeef en roer ze samen met de rest van het bieslook door de mayonaise. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vul de eihelften met de mayonaise. Leg ze bovenop de salades.


    » Reageer (0)
    02-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfilets, zoals in Bologna
    De Italiaanse stad Bologna staat bekend om zijn specialiteiten. De fameuze pastasaus die ook de naam van de stad draagt is er een van. Die met kipfilets is een ander voorbeeld.

    ingrediënten:

    • 4 borstfilets van kip, samen ca. 500 g;
    • zout;
    • versgemalen witte peper;
    • 2 eetl. bloem;
    • 1 groot ei, losgeroerd;
    • ca. 75 g droog kruim van witbrood (geen paneermeel);
    • 35 g boter,
    • 2 eetl. olijfolie
    • 4 plakken rauwe (gedroogde) ham;
    • ca. 75 g mozzarella, in dunne plakjes.

     

    bereidingswijze:
    Maak het kippenvlees droog en wrijf het in met wat zout en peper. Wentel de filets daarna door bloem. Schud overtollige bloem eraf. Haal de filets vervolgens door losgeroerd ei en druk ze daarna vrij stevig in het broodkruim. Laat de aldus gepaneerde filets een kwartiertje op een koele plek (niet in de koelkast) rusten. Verhit boter en olie en bak de filets boven een niet al te hoog afgestelde warmtebron in 7-8 minuten aan weerszijden goudbruin. Neem de filets uit de pan en schik ze in een ovenvaste schaal. Leg op elke filet een plak ham. Bedek de ham met plakjes kaas. Plaats de schaal onder een reeds zeer hete grill en wacht tot de kaas is gesmolten en een kleurtje begint te krijgen.

    TIP: geef salade van sperzieboontjes en komkommer en kleine gebakken of gefrituurde aardappeltjes erbij.


    » Reageer (0)
    29-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met kip


    ingrediënten:

    • 300-350 g groene tagliatelle;
    • zout
    • 50 g boter;
    • 1 snufje geraspte nootmuskaat;
    • 350-400 g borstfilets van kip, in smalle reepjes;
    • versgemalen witte peper,
    • 2 eetl. oljfolie;
    • 1 ui, gesnipperd;
    • 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt;
    • 2 dl gevogelte fond, uit potje;
    • 1 dl gezeefde tomaten, uit pot, pak of blik;
    • 4 eetl. rode pesto, uit potje;

     

    bereidingswijze:


    Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water waaraan zout is toegevoegd. Laat de tagliatelle uitlekken. Maak de pasta daarna opnieuw warm en schud een klontje boter (circa 25 gram) erdoor. Strooi er eventueel een beetje geraspte nootmuskaat over.
    Verhit olie en 25 gram boter. Wacht tot het schuim van de boter geheel is weggetrokken. Voeg de reepjes kippenvlees in gedeelten toe en laat ze, onder voortdurend omscheppen, niet veel langer dan 5 minuten bakken. Strooi er tijdens het bakken ui en knoflook over. Voeg na het bakken fond en gezeefde tomaten toe. Breng alles, onder voortdurend roeren aan de kook. Laat alles 5 minuten zachtjes koken. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Roer daarna de rode pesto erdoor. Verdeel de pasta als bedjes op voorverwarmde borden. Schep het kippenvlees met de saus in het midden erop. Strooi basilicum erover.


    TIP: geef de Parmezaanse kaas apart in een kommetje erbij.


    » Reageer (0)
    20-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerrie-rijst met kip


    ingrediënten:

    • 3 eetl. (zonnebloem)olie,
    • 2 grote uien, ragfijn gesnipperd;
    • 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt;
    • 1 eetl. scherpe kerriepoeder (Madras);
    • 250 g Amerikaanse langgraan rijst (niet voorbewerkt, zoals parboiled), gespoeld in koud water en uitgelekt;
    • 1 tablet voor kippenbouillon;
    • 300 g gebraden kippenvlees

    bereidingswijze:


    Verhit de olie en fruit de uien zo lang tot deze beginnen te kleuren. Schep de knoflook erdoor en voeg na 1 minuut kerriepoeder toe. Roer alles krachtig door. Voeg daarna de rijst toe. Laat alles, onder voortdurend omscheppen, 2-3 minuten zachtjes bakken. Schenk er 1/2 liter kokend water bij. Voeg bouillontablet toe. Blijf zo lang roeren tot alles aan de kook is gekomen. Leg het deksel op de pan. Temper de warmtebron. Laat de rijst in circa 25 minuten zachtjes gaar worden. Schep het in stukjes gehakte kippenvlees en de peterselie er met een grote (vlees)vork door. Laat alles goed doorwarmen. Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal.

    VARIANT: schep er eventueel tegelijk met het kippenvlees 200 g gekookte doperwtjes door.


    » Reageer (0)
    11-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde pistolets


    ingrediënten:

    Voor 12 stuks:

    • 12 voorgebakken pistolets;
    • 90 g (zachte) boter;
    • 4 eetl. (basis)tomatensaus, Sugocasa, uit pot;
    • 400 g gebraden fricandeau, niet al te dunne plakken,
      in smalle reepjes gesneden;
    • 4 bosuitjes, gesnipperd;
    • 8 verse basilicumblaadjes, in uiterst smalle reepjes (draadjes)

    bereidingswijze:
    Snijd de broodjes overlangs open. Bestrijk de snijhelften met het mengsel van boter en tomatensaus. Schep in een kom fricandeaureepjes, bosuitjes en basilicum luchtig door elkaar. Verdeel alles over de onderste helften van de broodjes. Klap de broodjes daarna dicht.
    Let op: niets van de vulling mag naar buiten steken. Bak de broodjes in eigen oven zoals op de verpakking ervan is vermeld.


    » Reageer (0)
    26-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met asperges, eieren en kaas (maaltijdsalade)


    Ingrediënten:

    • 750 g asperges, schoongemaakt;
    • zout;
    • 4 eieren, hardgekookt, grofgehakt;
    • 200 g Leerdammerkaas; in smalle reepjes;
    • 3 eetl. mayonaise;
    • 2 eetl. (Bulgaarse) yoghurt;
    • versgemalen witte peper;
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 200 g gemengde sla;
    • 2 eetl, fijngesneden bieslook;
    • evt. 2-3 Hollandse pruimtomaten, ontveld.

    Bereidingswijze:
    Zet de asperges met ruim kokend water op. Voeg wat zout toe. Laat de asperges, met het deksel op de pan, 10 minuten koken. Schakel daarna de warmtebron uit en laat de pan met de asperges 10 minuten, met het deksel erop, staan. Laat de asperges daarna uitlekken en koud worden. Snijd de asperges in stukjes van 21/2 cm. Schep in een grote kom asperges, eieren en kaas door elkaar. Roer in een kommetje mayonaise en yoghurt tot een gladde saus. Voeg naar smaak zout en peper toe, en roer de peterselie erdoor. Schep de saus door de ingrediënten in de kom. Verdeel de sla als bedjes over de borden. Schep de sla in het midden erop. Bestrooi de salade met bieslook. Schik er eventueel in parten gesneden tomaten bij.

    TIP: geef sneetjes licht geroosterd bruinbrood erbij.


    » Reageer (0)
    23-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemengde koude vleeswaren


    Ingrediënten:

    • 150 g gekookte ham, in plakken;
    • 150 g gebraden rosbief, in plakken;
    • 100 g gebraden fricandeau, in plakken;
    • 50 g salami of chorizo, in dunne plakjes;
    • 1 flinke toef krulpeterselie.
      Voor de saus:
    • 1 1/2 dl mayonaise;
    • 1 dl slagroom, net niet helemaal stijf geslagen;
    • 1 theel. Zaanse mosterd;
    • zout;
    • versgemalen witte peper;
    • 1 ei hardgekookt, ragfijn gehakt;
    • 2 1/2 eetl. fijngehakte augurk, zoetzuur;
    • 1 1/2 eetl. gesnipperde (bos)uitjes;
    • 1 eetl. fijngehakte peterselie.

    Bereidingswijze:
    Schik de vleeswaren soort bij soort dubbel- gevouwen en dakpansgewijs op een grote schaal. Schik een toefje peterselie als garnering erbij. Maak een saus door alle daarvoor aangegeven ingrediënten met elkaar te vermengen. Verdeel de saus over vier kommetjes en plaats ze bij de borden.

    TIP: geef een eenvoudige groene salade en/of een salade van aardappelen erbij.


    » Reageer (0)


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Chocolade hart met tekst
  • Een goede middag toegewenst
  • cialis 5 mg preiswert kaufen
  • buy generic 10mg cialis online
  • generic viagra no rx

    Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
    Een interessant adres?

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Gratis eten en drinken
  • Conimex - dichtbij het vuur
  • Culinair Kookboek
  • Culinaire uitstapjes
  • De kook-o-theek
  • culinaire.pagina.nl
  • De Kooktips
  • De lekkerste restaurants
  • De mannelijke keuken
  • De Multiculturele Keuken

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
  • Life & Cooking
  • PastaSite.nl
  • Proef de Provence
  • Recepten uit de Natuur
  • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
  • Receptjes.be
  • rijstgerechten
  • rijstrecepten
  • Tapas recepten

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    deinze
    www.bloggen.be/deinze
    Archief per maand
  • 06-2016
  • 06-2014
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2005

    Laatste commentaren
  • HOI (karimacuisine)
        op gemarineerde champignons
  • vraagje (Maaike)
        op Courgettes uit de oven
  • aardappel (Mary)
        op aardappels
  • ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Campina kookidee
  • Honig
  • Knorr
  • Verstegen Specerijen
  • Voedingscentrum
  • Blue Band recepten
  • De Finse keuken
  • Het internetkookboek
  • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
  • Streekrecepten

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Ui
  • Dieetwijzer
  • TEST: welk type eter ben jij?
  • De Hongaarse keuken
  • Koken en eten in literatuur en in film
  • Over koken en alles wat lekker is
  • Meesterkok Ad Janssen
  • Buitenlandse maten en inhoud
  • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
  • Japans koken

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    clubsupportersineuropa
    www.bloggen.be/clubsup
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Taartenwinkel online
  • Genieten van vers
  • Culinaire uitstapjes
  • Internetrecepten
  • Keukenverhaaltjes en weetjes
  • Anders eten
  • culiblog dames Reiziger
  • over (eigen)aardigheden in de horeca
  • Kookjuffertje
  • Appeltaartrecepten

    ~Photobucket
  • Multirecepten
  • 100 ideeën
  • Slowfood
  • Boerengoudseoplegkaas
  • Bijzondere kookboeken
  • Elegant theedrinken
  • Franse thee
  • Culiparadijs
  • Vinoglobe
  • De Librije

    LEKKERE BOEKEN:

    • Herrie in de keuken
      Herman den Blijker
      ISBN 9059561643
    • Een jaar in mijn keuken
      Skye Gyngell
      ISBN 9059561856
    • Passie voor kaas
      Betty Koster
      ISBN 109058562093
    • Groente, opnieuw ontdekt
      Peter Gordon
      ISBN 9789066115156
    • Nora's kokkies (kids)
      Nora Sands
      ISBN 9879043909785
    • Vlees en wijn
      Willem Asaert
      ISBN 9789020967333
    • World Food Café 2
      Chris&Carolyn Caldicott
      ISBN 9879058975652
    • Fantastische taarten
      Annie Bell
      ISBN 9059561910
    • Snack&Lunchgerechten
      Isabel Branco-Lepage
      ISBN 9789058977144
    • Gewoon lekker
      Michele Cranston
      ISBN 9789085743583

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    dansrustroest
    www.bloggen.be/dansrus
    ~Photobucket
  • Stelton...prachtige kado's
  • De Poelier
  • Bos- exclusieve fornuizen
  • Aubergines
  • Truffels a la Italia
  • Wijnaccessoires
  • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
  • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
  • Wijnen uit de Alsace
  • Passie for food

  • Online winkel voor liefhebbers van koken
  • Broeder Everard met Kloosterrecepten


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs