ingrediënten:
- 300-350 g fusilli;
- zout;
- 400-500 g borstfilets van kip, in smalle reepjes;
- versgemalen witte peper,
- 3 eetl. olijfolie;
- 1 1/4 dl slagroom;
- 1 1/4 dl gevogeltefond, uit potje,
- 4 eetl. groene pesto, uit potje,
- ca. 75 g fijngeraspte oude (Parmezaanse) kaas.
bereidingswijze: Kook de pasta zoals op de verpakking is
aangegeven in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de pasta na het
koken op een zeef uitlekken. Bestrooi de reepjes kippenvlees met wat zout en
peper. Verhit de olie in een wok en voeg het kippenvlees bij gedeelten toe. Laat
alles 5 minuten, onder voortdurend omscheppen bakken. Voeg slagroom en fond toe.
Roer alles door en laat alles 5-7 minuten zachtjes koken. Roer de pesto erdoor
en voeg daarna de pasta toe. Laat alles, onder voortdurend omscheppen, warm
worden. Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden. Strooi een derde deel van
de kaas erover.
TIP: geef de resterende geraspte kaas er in een kommetje apart bij.
|