ingrediënten:
- 2 blikjes tonijn (naturel - op water), samen ca. 450 g;
- 1 grote voorgebakken pizzabodem;
- 6 eetl. (basis)tomatensaus, Sugocasa;
- zout
- versgemalen witte peper;
- 250-300 g mozzarella, in plakjes;
- 4 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes,
- 4 bosuitjes, grofgesnipperd;
- 12 gevulde (paprika) olijven, in plakjes;
- ca. 4 eetl. olijfolie.
bereidingswijze: Laat de tonijn uitlekken. Verdeel de vis
in kleine stukjes. Bestrijk de pizzabodem met tomatensaus. Strooi een beetje
zout en peper erover. Verdeel de tomatenreepjes en daarna de tonijn erover.
Bestrooi alles met wat peper en de bosuitjes. Dek alles af met de mozzarella.
Leg de in plakjes gesneden olijven er in een aantrekkelijk patroon op. Sprenkel
olijfolie erover. Bak de pizza in de oven zoals op de verpakking van de
pizzabodem is aangegeven. Dien de pizza op een voorverwarmde schotel op. Snijd
de pizza aan tafel in het gewenst aantal punten.
|