ingrediënten:
- ca. 6 eetl. (zonnebloem)olie;
- 2 T-bonesteaks, elk ca. 650 g;
- zout
- versgemalen zwarte peper.
bereidingswijze: De T-bonesteak bestaat uit de lendewervel (T-bone) en
de zijlende (entrecote) van het rund. Het vlees leent zich bij uitstek om te
roosteren. Voor vier personen zijn twee T-bonesteaks ruim
voldoende.
Schenk 5 eetlepels olie op een groot bord of schotel.
Maak het vlees droog en snijd de vetranden met de punt van een scherp mesje op
gelijke afstanden (circa 2 centimeter) diep in. Leg de T-bonesteaks in de
olie. Keer het vlees na 5 minuten om en laat het dan nogmaals 5 minuten in de
olie liggen. Bestrijk het rooster van de barbecue met een kwastje met olie.
Rooster het vlees in circa 8 minuten (tijd is afhankelijk van de dikte van het
vlees) aan weerszijden bruin. Bestrooi het vlees na het roosteren met wat zout
en (veel) zwarte peper. Laat het vlees ten minste 5 minuten, eventueel afgedekt
met aluminiumfolie, liggen voordat het wordt aangesneden.
|