ingrediënten:
Voor 12 stuks:
- 12 grote sneden boerenwitbrood;
- ca. 80 g boter;
- enkele kropslabladeren, in stukjes;
- 24 plakken gebraden fricandeau, samen ca. 400 g;
- 12 eieren, hardgekookt;
- 1 1/2 dl mayonaise;
- 3 eetl. tomatenketchup;
- zout
- versgemalen witte peper;
- 2 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in piepkleine blokjes;
- 2 eetl. fijngesneden bieslook.
bereidingswijze:
Ze zijn gemakkelijk samen te stellen en laten zich ook graag eten: de
`versierde' boterhammen. Met een beetje fantasie maak je ze elke keer weer
anders. Bestrijk de boterhammen met boter. Bedek de boterhammen met
slablaadjes en leg de plakken fricandeau erop. Snijd de eieren in plakjes
(eiersnijder) en leg ze dakpansgewijs op de fricandeau. Roer in een kommetje
mayonaise en tomatenketchup door elkaar. Voeg wat zout en peper toe. Schep de
saus over de eieren. Bestrooi de saus met tomatenblokjes en bieslook.
|