ingrediënten:
- 500 g gefileerde verse zalm;
- 3 citroenen, uitgeperst, gezeefd;
- (zee)zout,
- versgemalen witte peper;
- 2 eetl. (zonnebloem)olie;
- 4 Hollandse trostomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes;
- 200 g groene (krop)sla, in stukjes gescheurd;
- 3-4 eetl. eenvoudige dressing;
- 2 bosuitjes, gesnipperd;
- 1 1/2 eetl. kappertjes, uit potje, uitgelekt;
- 1 eetl, fijngehakte peterselie; 4 eieren, hardgekookt, elk ei in 8
partjes.
bereidingswijze: Snijd de zalm in dunne (circa 3 millimeter) plakken en
vervolgens in lange smalle repen. Leg de zalmrepen in een kom. Strooi er zout en
peper over en schep de zalm enkele malen om. Schenk het citroensap erover en
schep alles nogmaals om. Schenk er daarna de olie over. Dek de kom af met
plasticfolie en plaats hem ten minste 1 uur in de koelkast. Maak de sla aan met
de dressing en verdeel het over vier borden. Strooi bosuitjes en tomaten erover.
Laat de zalm even uitlekken. Leg de zalmreepjes in het midden op de slabedjes.
Strooi kappertjes en peterselie over de zalm. Schik partjes hardgekookte eieren
rondom de salades.
|