De Italiaanse stad Bologna staat bekend om zijn specialiteiten. De
fameuze pastasaus die ook de naam van de stad draagt is er een van. Die met
kipfilets is een ander voorbeeld.
ingrediënten:
- 4 borstfilets van kip, samen ca. 500 g;
- zout;
- versgemalen witte peper;
- 2 eetl. bloem;
- 1 groot ei, losgeroerd;
- ca. 75 g droog kruim van witbrood (geen paneermeel);
- 35 g boter,
- 2 eetl. olijfolie
- 4 plakken rauwe (gedroogde) ham;
- ca. 75 g mozzarella, in dunne plakjes.
bereidingswijze: Maak het kippenvlees droog en wrijf het in met wat zout en peper.
Wentel de filets daarna door bloem. Schud overtollige bloem eraf. Haal de filets
vervolgens door losgeroerd ei en druk ze daarna vrij stevig in het broodkruim.
Laat de aldus gepaneerde filets een kwartiertje op een koele plek (niet in de
koelkast) rusten. Verhit boter en olie en bak de filets boven een niet al te
hoog afgestelde warmtebron in 7-8 minuten aan weerszijden goudbruin. Neem de
filets uit de pan en schik ze in een ovenvaste schaal. Leg op elke filet een
plak ham. Bedek de ham met plakjes kaas. Plaats de schaal onder een reeds zeer
hete grill en wacht tot de kaas is gesmolten en een kleurtje begint te krijgen.
TIP: geef salade van sperzieboontjes en komkommer en kleine gebakken of
gefrituurde aardappeltjes erbij.
|