De lekkerste lekkerbekjes bakt u zelf van de filets van kabeljauw,
koolvis of schelvis. De vis dient in dunne plakken te worden gesneden die niet
veel dikker dan 1 1/2 centimeter mogen zijn.
ingrediënten:
- 600-700 g gefileerde zeevis, in 8 plakken;
- 75 g bloem, gezeefd;
- 1 dl melk;
- 1 ei, losgeroerd;
- (selderij)
- zout;
- versgemalen zwarte peper;
- {zonnebloem)olie voor het frituren,
bereidingswijze:
Spoel de vis onder stromend koud water. Maak de plakken droog met
keukenpapier. Maak een dik beslag van bloem, melk en losgeroerd ei. Voeg wat
zout en peper toe. Roer er daarna nog zoveel water door tot het beslag net iets
dikker is dan dat voor pannenkoeken. Voeg wat zout en peper toe. Verhit de
olie tot circa 180 °C. Haal de vis door het beslag en laat ze in hete olie
glijden. Bak niet meer dan 3-4 lekkerbekjes tegelijk in circa 5 minuten
goudbruin. Keer de vis tijdens het bakken na ± 3 minuten met behulp van een
houten spatel om. Laat de lekkerbekjes na het bakken op een stuk keukenpapier
uitlekken. Dien onmiddellijk daarna op.
TIP: Geef er tomatensalade en warm en knapperig stokbrood bij
|