ingrediënten:
- 3 eetl. (zonnebloem)olie,
- 2 grote uien, ragfijn gesnipperd;
- 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt;
- 1 eetl. scherpe kerriepoeder (Madras);
- 250 g Amerikaanse langgraan rijst (niet voorbewerkt, zoals parboiled),
gespoeld in koud water en uitgelekt;
- 1 tablet voor kippenbouillon;
- 300 g gebraden kippenvlees
bereidingswijze:
Verhit de olie en fruit de uien zo lang tot deze beginnen te kleuren.
Schep de knoflook erdoor en voeg na 1 minuut kerriepoeder toe. Roer alles
krachtig door. Voeg daarna de rijst toe. Laat alles, onder voortdurend
omscheppen, 2-3 minuten zachtjes bakken. Schenk er 1/2 liter kokend water bij.
Voeg bouillontablet toe. Blijf zo lang roeren tot alles aan de kook is gekomen.
Leg het deksel op de pan. Temper de warmtebron. Laat de rijst in circa 25
minuten zachtjes gaar worden. Schep het in stukjes gehakte kippenvlees en de
peterselie er met een grote (vlees)vork door. Laat alles goed doorwarmen. Dien
het gerecht op in een voorverwarmde schaal.
VARIANT: schep er eventueel
tegelijk met het kippenvlees 200 g gekookte doperwtjes door.
|